Co z 11teamem?
Moderator: Moderatorzy
-
Co z 11teamem?
No,właśnie,na Formula1.pl,znalazłem parę miesięcy temu info o sprzedaniu teamu Super Aguri
(a raczej bolidu),przez dom aukcyjny,no i dalej nic nie wiem,bo ani kto to kupił,ani jak będzie się nazywał nowy team,ani tym bardziej nic o kierowcach :mad: Czy coś na ten temat wiecie,i
czy team się w końcu wybije z końca stawki?
(a raczej bolidu),przez dom aukcyjny,no i dalej nic nie wiem,bo ani kto to kupił,ani jak będzie się nazywał nowy team,ani tym bardziej nic o kierowcach :mad: Czy coś na ten temat wiecie,i
czy team się w końcu wybije z końca stawki?
Życie,to walka...
Nie wiem kto zakupił bolid, ale całe zaplecze teamu zostało wykupione przez jakąś firmę nie mającą nic wspólnego ze sportem motorowym. Ponoć przyda im się do produkcji czegoś tam co produkują... Brak jakichkolwiek szans na reaktywację czy wykorzystanie fundamentów SA do budowy "nowego" teamu. :neutral:
Ps.
Witam wszystkich na forum. Choć zarejestrowany od pewnego czasu - dopiero teraz postanowiłem przerwać milczenie :mrgreen:
Ps.
Witam wszystkich na forum. Choć zarejestrowany od pewnego czasu - dopiero teraz postanowiłem przerwać milczenie :mrgreen:
-
- adrian2012
-
Zobaczcie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prodrive_F1 ... i ja słyszałem kilka m-cy temu że mają być w 2009 roku, ale ostatnio znowu jakoś wszystko umilkło.. :neutral:
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." A. Senna
Prodrive nie wejdzie do F1 w 2009 r. Zresztą teraz dla nich to było by nie opłacalne. Można tylko "podziękować" Williamsowi ...karolVTEC pisze:Zobaczcie to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Prodrive_F1 ... i ja słyszałem kilka m-cy temu że mają być w 2009 roku, ale ostatnio znowu jakoś wszystko umilkło.. :neutral:
The future starts today, not tomorrow.
Karol-> Z całym szacunkiem ale poza paroma wyjątkami Polska Wikipedia, nie jest dobrym źródłem informacji o F1. Angielska zawiera o wiele dokładniejsze informacje.
Poza tym ostatnio oficjalna wypowiedź ze strony Prodrive to listopad zeszłego roku. Od rozpoczęcia sezonu 2008 nie byli nawet przedmiotem plotek więc wniosek jest dokładnie taki jak przedstawił Kubicuj.
Poza tym ostatnio oficjalna wypowiedź ze strony Prodrive to listopad zeszłego roku. Od rozpoczęcia sezonu 2008 nie byli nawet przedmiotem plotek więc wniosek jest dokładnie taki jak przedstawił Kubicuj.
Robert Kubica wygrał pierwszy niedzielny oes Rallye du Var.
"Jechałem ostrożnie, bo było ciemno i ślisko" :mrgreen:
"Jechałem ostrożnie, bo było ciemno i ślisko" :mrgreen:
czyli dupa.. :neutral: i słyszałem kiedyś że Volkswagen miałby wejść kiedyś do F1, ale predko sie to nie stanie bo silniki sa zamrożone, a VW chce mieś własna jednostke napedową... ale pewnie to też są tylko plotki
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." A. Senna
Kapitał Porsche, a konkretnie nowe osoby w radzie nadzorczej spółki VW mogłby coś zmienić.
Fajnie by było, gdyby VW był w F1. Im kibicował bym mocno, jako właściel auta tej marki.
Szkoda, że to wszystko jest tak mało realne. Zmiany wprowadzane w regulamin, puki co, bardziej utradniają wejście nowym teamom - paradoksalnie, bo przecież chodziło między innymi o coś odwrotnego.
Fajnie by było, gdyby VW był w F1. Im kibicował bym mocno, jako właściel auta tej marki.
Szkoda, że to wszystko jest tak mało realne. Zmiany wprowadzane w regulamin, puki co, bardziej utradniają wejście nowym teamom - paradoksalnie, bo przecież chodziło między innymi o coś odwrotnego.
faster - farther - higher
-
Fajnie by było,gdyby powróciło Lamborghini :roll:
, ale jak na razie Prodive może być.
Ostatnio zmieniony czw 06 lis, 2008 17:34 przez Parówa_Gucia, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie,to walka...
-
Jak jedziemy po całości, to moja propozycja to: ABC Po sąsiedzku Daewoo F1 Team.
A tak na poważnie, to SA i tak nic nie wnosiło w tym sezonie do rywalizacji, jedynie to przeszkadzało przy dublowaniu. Prywatnego teamu to nie uśiwadczymy raczej już, a z wielkich korporacji to został VW i GM, ale oni są z Ameryki, więc mała szansa na powodzenie.
PS. Lamborghini należy do Audi, które to naleźy do VW, czyli wracamy do punktu wyjścia - czyli wszystko zależy od VW, które żeby było śmieszniej jest pod kontrolą Porsche, bardzo prosta struktura.
A tak na poważnie, to SA i tak nic nie wnosiło w tym sezonie do rywalizacji, jedynie to przeszkadzało przy dublowaniu. Prywatnego teamu to nie uśiwadczymy raczej już, a z wielkich korporacji to został VW i GM, ale oni są z Ameryki, więc mała szansa na powodzenie.
PS. Lamborghini należy do Audi, które to naleźy do VW, czyli wracamy do punktu wyjścia - czyli wszystko zależy od VW, które żeby było śmieszniej jest pod kontrolą Porsche, bardzo prosta struktura.
zgadzam się, ich auta dla ludzi to prawie już bolidy ;)Parówa_Gucia pisze:Fajnie by było,gdyby powróciło Lamborghini :roll:
no ale:
raczej nie doczekamy się tego.lukaszlew77 pisze:Lamborghini należy do Audi, które to naleźy do VW, czyli wracamy do punktu wyjścia - czyli wszystko zależy od VW, które żeby było śmieszniej jest pod kontrolą Porsche, bardzo prosta struktura.
Jeśli zauważasz jakieś nieścisłości w artykułach Wikipedii, nic nie stoi na przeszkodzie, byś sam je poprawił. Nawet konta zakładać nie musisz - wystarczy odrobina dobrej woli... Przecież właśnie w ten sposób ona powstaje.Rosteck pisze:Karol-> Z całym szacunkiem ale poza paroma wyjątkami Polska Wikipedia, nie jest dobrym źródłem informacji o F1.
VW nie będzie się pchało do F1. Ich wizerunek to "Das Auto"... no właśnie auto a nie strzała bez błotników ;) Dlatego do ich wizerunku bardziej będzie pasowało jako ten z rajdów offroad czy DTM... który to wizerunek auto jest bliżej tych drogowych...Pamiętajcie, że sporty motorowe dla wielkich korporacji to reklama :lol:
Nie bijcie mnie - ja nie znam się na F1 :P
No, ale do czego prowadzi rozmowa w której wymieniamy poszczególne marki, które dziesiątki razy zaprzeczały wejściu do F1 albo lata świetlne temu się z niej wycofały lub jeszcze w ogóle nie są zaangażowane w motosport?
Jeśli patrzymy już na to pod takim kątem to myślę, że dobrze przygotowany wkrótce mógłby być Seat (notabene również należący do grupy Volkswagena! więc nie należy robić sobie większych nadziei), bo WTCC jest myślę dobrą drogą przygotowawczą do F1. VW w postaci Volkswagena czy Audi nie wejdzie teraz do F1, bo to tak samo jakby liczyć na pojawienie się polskiego teamu.
Pamiętam jakiś czas temu były również plotki związane z Hyundaiem i jego pojawieniem się w F1 w granicach 2010 roku. Tak samo jak z całą resztą tematu już praktycznie nie ma... Czas nam powie co się stanie, teraz myślę, że nie ma za bardzo o czym rozważać.
Jeśli patrzymy już na to pod takim kątem to myślę, że dobrze przygotowany wkrótce mógłby być Seat (notabene również należący do grupy Volkswagena! więc nie należy robić sobie większych nadziei), bo WTCC jest myślę dobrą drogą przygotowawczą do F1. VW w postaci Volkswagena czy Audi nie wejdzie teraz do F1, bo to tak samo jakby liczyć na pojawienie się polskiego teamu.
Pamiętam jakiś czas temu były również plotki związane z Hyundaiem i jego pojawieniem się w F1 w granicach 2010 roku. Tak samo jak z całą resztą tematu już praktycznie nie ma... Czas nam powie co się stanie, teraz myślę, że nie ma za bardzo o czym rozważać.
Zanim zaczniecie dywagować kto i kiedy, musicie zdać sobie sprawę z tego, że FIA nie dopuści kolejnego zespołu typu Jordan, Superaguri itp... Co z tego, że w F1 pojawi się 11 zespół gdy będzie wiadomo, że będzie to najsłabszy zespół i zawsze dojedzie na ostatnich 2 miejscach bardziej robiąc za ruchomy bilbord reklamowy niż autentycznego uczestnika mistrzostw.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
hid idąc Twoim tokiem myślenia jeśli wejdzie jakiś nowy team to będzie to tylko team fabryczny, ale jeśli wprowadzą standaryzację silników to F1 długo się nie powiększy o fabryczny team bo nikt nie będzie wchodził ze swoją marką żeby używać silnika konkurencji. Standaryzacja dodatkowo "wyrzuci" z F1 przynajmniej toyotę. Jeśli do tego dojdzie to nie będą mieli wyjścia i wtedy wpuszczą team "jeżdżąca reklama" bo chyba nie wyobrażasz sobie F1 z 16 bolidami ?
"Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze".