rFactor - wszystko o grze

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

PiotroV
Posty: 2
Rejestracja: wt 28 kwie, 2009 15:41

Post autor: PiotroV » wt 28 kwie, 2009 16:40

No to zapytam bo na innym forum nie dostałem odpowiedzi. Co się bardziej opłaca SE czy zwykłe, dziwi mnie fakt że na Alledrogo SE jest o wiele tańsze :o

Warn za piractwo. y
Ostatnio zmieniony śr 29 kwie, 2009 08:42 przez PiotroV, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » wt 28 kwie, 2009 16:45

żadnej różnicy po między nimi nie ma, jest tylko inna okładka i BMW F1.07 zostało zamienione na F1.08 ;)

flawn
Posty: 1
Rejestracja: ndz 17 maja, 2009 19:15

Post autor: flawn » ndz 17 maja, 2009 19:24

Witam! Czy pojawił się może jakiś mod z dzwiękami silnika f1, bo to co teraz leci z głośników bardziej kojarzy mi się z wściekłym komarem. Google nic na ten temat nie słyszało :(

Awatar użytkownika
Madman
Posty: 941
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:21
Lokalizacja: Tychy/Kraków
Kontakt:

Post autor: Madman » ndz 17 maja, 2009 19:29

zdaje się że tutejszy ligowy mod miał udźwiękowienie z onboardu z TV. Mike?
Ramiona mężnych wojów pną Twój posąg wzwyż
Tyś nie herezją, ale prawda plunął w krzyż

Awatar użytkownika
pemo22
Posty: 44
Rejestracja: pt 03 paź, 2008 21:11

Post autor: pemo22 » pn 18 maja, 2009 19:57

prawdę mówiąc rFactor i mod MMG 2007 zadziwiają mnie.
Dzisiaj jechałem sobie taki wolny wyścig w Montrealu i na ostatnich okrążeniach spotkała mnie niespodzianka
Obrazek

Noc mnie zastała;)
Wyścigu nie ukończyłem na mecie, bo na ostatnim zakręcie zamiast w prawo to pojechałem prosto i zjawiłem się w Pit Stopie, po prostu nie zauważyłem że już koniec prostej ;p
Znudzony ligową rzeczywistością? Zajżyj
www.sokker.org

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 18 maja, 2009 20:07

Widocznie za późno rozpocząłeś wyścig i nim dojechałeś do mety zapadł zmrok. To raczej radze się zgłosić do 'góry' obsługującej wyścigi, że taką farsę odstawiają.

Awatar użytkownika
Rav
Posty: 353
Rejestracja: pt 03 sie, 2007 17:55

Post autor: Rav » śr 20 maja, 2009 16:39

Mam pytanie - jak odblokowac obroty silnika w FSONE 2008 ? bo problem jest taki, ze sądomyslnie ustawione na 18 tys i ani w gore ani w dol nie da sie ich zmienic, bo po prostu opcja zmiany obrotow jest niedostepna (zaznaczona na szaro tak jak niektore inne opcje) a widzialem ze w filmikach na YT w tv style w tym modzie obroty dochodza prawidlowo do 19 tys. Jak ktos wie to prosze o pomoc.

lopez
Posty: 69
Rejestracja: pt 04 lip, 2008 20:05

Post autor: lopez » śr 20 maja, 2009 21:00

moze mi ktos podac nazwe albo najlepiej linki do jakiegos "starego" moga do rfactora?
'79 albo cos takiego.
bylbym wdzieczny

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » czw 21 maja, 2009 00:12

Korbaczek pisze:Widocznie za późno rozpocząłeś wyścig i nim dojechałeś do mety zapadł zmrok. To raczej radze się zgłosić do 'góry' obsługującej wyścigi, że taką farsę odstawiają.
To by się musiał do siebie zwrócić chyba ;) Mi to wygląda na offline i opcje "Race time scale" ustawioną na spooro.

Awatar użytkownika
pemo22
Posty: 44
Rejestracja: pt 03 paź, 2008 21:11

Post autor: pemo22 » czw 21 maja, 2009 16:29

Jak napisałem to był wolny wyścig z komputerem, a prawdę mówiąc wyścig był ustawiony na 14:00
Znudzony ligową rzeczywistością? Zajżyj
www.sokker.org

Awatar użytkownika
swirek258
Posty: 646
Rejestracja: ndz 24 lut, 2008 19:25
Lokalizacja: Gdynia

Post autor: swirek258 » pt 22 maja, 2009 09:19

lopez pisze:moze mi ktos podac nazwe albo najlepiej linki do jakiegos "starego" moga do rfactora?
'79 albo cos takiego.
bylbym wdzieczny
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... rix%201979
http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=1955%20F1
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... 01991%20LE

Google nie boli...

lopez
Posty: 69
Rejestracja: pt 04 lip, 2008 20:05

Post autor: lopez » pt 22 maja, 2009 19:05

ktore z tych linkow musze pobrac aby miec wszystkie trasy, samochody i oczywiscie zeby gra dobrze dzialala? chodzi o '79

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pt 22 maja, 2009 19:09

Pierwszy link to 1979 mod drugi to 1955, a trzeci 1991
Więc jeśli ci chodzi o '79 to który to moze być link :?:

lopez
Posty: 69
Rejestracja: pt 04 lip, 2008 20:05

Post autor: lopez » pt 22 maja, 2009 22:39

nie. w pierwszym linku, '79 zjezdzam na dol strony, i tam jest tak duzo linkow, ktorych nazwy sie po czesci pokrywają. sciagne track pack oraz car pack (czy cos takiego), ale co jeszcze z tych linkow musze sciagnać?

[ Dodano: Sob 23 Maj, 09 11:55 ]
jezdzil ktos na modzie 09? jak tam odpalic kers zeby dzialal?

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 25 maja, 2009 08:26

Kersu w 79 nie było.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 25 maja, 2009 15:12

lopez pisze:[ Dodano: Sob 23 Maj, 09 11:55 ]
jezdzil ktos na modzie 09? jak tam odpalic kers zeby dzialal?
yarpen.zirgin pisze:Kersu w 79 nie było.
A gdzie on pisze o 79 :?:

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 25 maja, 2009 15:36

Eee... zlamiłem :/ Obaj macie warna :P
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 25 maja, 2009 15:57

Yarpen, nie dawaj się. Przecież jasno wynika, że tam jest literówka i zamiast '0' miało być '9', a co za tym idzie rok 99. Wtedy nie było KERS'u więc to Ty masz rację, a jemu warna!

Ewentualnie możesz zeetydować jego post ;p

Jak złapią Cię za rękę, mów, że to nie Twoja ręka.

Awatar użytkownika
pemo22
Posty: 44
Rejestracja: pt 03 paź, 2008 21:11

Post autor: pemo22 » sob 30 maja, 2009 12:09

Mam mały problem: Mam rFactora i moda MMG 2007 do tego tory na 2009 rok, zrobione prze inną grupę niż MMG. O ile chce sobie pojeździć testy czy weekend GP to jest dobrze ale jak chcę zagrać sezon wtedy mam ileś razy z kolei jeden, ten sam tor, czyli Monzę.

Jak zrobić by były inne tory w sezonie i czy da się to zrobić bez ściągania torów zrobionych przez MMG ( jeżeli takie są)?
Znudzony ligową rzeczywistością? Zajżyj
www.sokker.org

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » sob 30 maja, 2009 12:19

CTDP Championship Manager

Awatar użytkownika
pemo22
Posty: 44
Rejestracja: pt 03 paź, 2008 21:11

Post autor: pemo22 » sob 30 maja, 2009 12:49

dzięki wszystko działa jak powinno :grin:
Znudzony ligową rzeczywistością? Zajżyj
www.sokker.org

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » wt 23 cze, 2009 13:08

Wie ktos jak obnizyc pędkość Safety Cara gdy jest na torze w modach CTDP i w Megankach?

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 23 cze, 2009 15:05

Crow pisze:Niestety zmiany prędkości nic nie dają. SC zawsze jeździ własnym tempem.

szewczenko7
Posty: 4
Rejestracja: śr 22 lip, 2009 11:00

Post autor: szewczenko7 » śr 22 lip, 2009 11:15

Wie ktos może jak wyłączyć lusterka wirtualne, ale żeby cały czas były lusterka przy bolidzie? Tu maci link z filmikem o co mi chodzi:

http://www.youtube.com/watch?v=HY7oDxvXHpQ
http://www.youtube.com/watch?v=hNjOWX8jtjk

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » śr 22 lip, 2009 11:22

Lusterka wirtualne wyłączza sie którymś klawisze 1,2,3,4,5,6 nad literami. Weź spróbuj wiem że nimi sie wyłącza zegary, lusterka itp. tylko nie pamiętam którym ;)

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » śr 22 lip, 2009 11:44

3 :P

Awatar użytkownika
gootek
Posty: 784
Rejestracja: pt 08 lut, 2008 10:09
Lokalizacja: Dolnośląskie

Post autor: gootek » śr 22 lip, 2009 11:44

Ja u siebie znalazłem lusterka pod klawiszem M.

szewczenko7
Posty: 4
Rejestracja: śr 22 lip, 2009 11:00

Post autor: szewczenko7 » śr 22 lip, 2009 13:09

No to to ja też wiem, no i właśnie jak wyłączę lusterka te wirtualne (te co są do góry na monitorze) to mi się też wyłączą te co są przy bolidzie, i właśnie mam do was prośbę czy ktoś zna sposób aby tylko te wirtualne wyłączyć a te przy bolidzie były włączone.

Awatar użytkownika
kubica70
Posty: 138
Rejestracja: ndz 13 sty, 2008 17:23
Lokalizacja: gizycko

Post autor: kubica70 » śr 22 lip, 2009 14:30

Nie jestem pewien, ale chyba się nie da tak zrobić, musisz jeździć na tych na bolidzie i na wirtualnych

szewczenko7
Posty: 4
Rejestracja: śr 22 lip, 2009 11:00

Post autor: szewczenko7 » śr 22 lip, 2009 14:45


ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”