rFactor - wszystko o grze

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » pt 11 gru, 2009 00:12

Więc ma ktoś ten tor Wrocław? Bo najwyraźniej tylko do tego ewent'a go zrobili i nie upublicznili :(

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » sob 12 gru, 2009 14:08

Do ściągniecia ze strony torformuly1.pl chyba? zaraz znajde i edytne posta.

Jednak nie znalazłem, w wywiadzie dla wp.pl (sic!) jeden z propagatorów eventu we Wrocławiu mówił, że ten tor będzie dostępny na tej stronie, nie postarali się widocznie.

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » wt 22 gru, 2009 16:37

1.To co jest podane do pobrania to trial-czyli pełna wersja na chyba 30 dni?
2.Czy jeśli ściągnę rFactora z podanej przez was strony a później kupię rFactora w sklepie to tak jakbym kupił ten klucz rejestracyjny?

ender
Posty: 1
Rejestracja: pt 25 gru, 2009 20:08

Post autor: ender » pt 25 gru, 2009 20:24

witam
mam od niedawna rfactor'a i zastanawiam się na kupnem kierownicy
mam więc pytanie: czy kierownica jest warta zakupu, czy to tylko wyrzucenie kasy w błoto i czy podobnych osiągów nie można mieć na klawiaturce? ;>

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pt 25 gru, 2009 20:38

nie jest wyrzuceniem kasy w bloto i jest nie mozliwe uzyskanie podobnych osiagów na klawiaturze

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » czw 31 gru, 2009 14:31

Ja też niedawno kupiłem rFactor i zastanawiam się nad kupnem kierownicy.No i mam dylemat Logitech DFGT czy Logitech MOMO?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » czw 31 gru, 2009 14:32

Inside pisze:No i mam dylemat Logitech DFGT czy Logitech MOMO?
DF GT :]
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » czw 31 gru, 2009 14:38

DF GT jest po prostu nowsza i lepsza. Wykoszystuje ta technologie co w G25 natomiast MOMO jest przestarzala i ma pedaly ktore po pol roku intensywnego korzystania sa juz tylko na smietnik :]

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » czw 31 gru, 2009 14:42

Aha czyli lepiej DFGT ale ma te pseudo 'paddlesy' a MOMO łopatki chociaż to chyba jedyna zaleta tej kiery;p A miałeś okazje jeździć na obydwu kierownicach?

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » czw 31 gru, 2009 14:48

MOMO ma 90* obrotu. To ją dyskwalifikuje na starcie w kat. kierownic >300 zł
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » czw 31 gru, 2009 14:52

Aha dzięki.No to niedługo powinienem zamawiać DFGT ;d
EDIT:A gdzie mogę znaleźć kaski kierowców F1 do rFactor'a?Ale kaski lata 90-95 no i te,które kierowcy mieli na jedno GP np.ten czarny Kubicy z GP Brazylii.

Awatar użytkownika
Krystik27
Posty: 682
Rejestracja: czw 23 sie, 2007 11:11
Lokalizacja: Za...dupie :)
Kontakt:

Post autor: Krystik27 » czw 31 gru, 2009 15:11

Xcore pisze:MOMO ma 90* obrotu.
Chyba 240st. :P

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » czw 31 gru, 2009 15:14

Krystik27 pisze:
Xcore pisze:MOMO ma 90* obrotu.
Chyba 240st. :P
No nawet moja Apollo RW 2060 ma 180 stopni ;p

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » czw 31 gru, 2009 15:24

Inside pisze:Chyba 240st.
Oj no, nie kręci się tak jak DF GT, czepiacie się :P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
gootek
Posty: 784
Rejestracja: pt 08 lut, 2008 10:09
Lokalizacja: Dolnośląskie

Post autor: gootek » czw 31 gru, 2009 23:44

Inside pisze: No nawet moja Apollo RW 2060 ma 180 stopni ;p
Teraz to pojechałeś...

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pt 01 sty, 2010 14:33

Ja mam momo od 3 lat. Pedały działają, kąt obrotu też jest wystarczający (może nie licząc Monaco :)). Za to jeżdżąc na DFP (a DF GT ma podobne paddlersy, right?) miałem problemy ze zmianą biegów.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » pt 01 sty, 2010 16:38

yarpen te padlesy wymagaja po prostu przyzwyczajenia. Na poczatku tez mialem z tym problem ale potem sie przyzwyczailem. A o pedalach z MOMO wypowiadam sie tylko na podstawie przeczytanych recenjzji z simracing.pl.

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » sob 02 sty, 2010 16:12

gootek pisze:
Inside pisze: No nawet moja Apollo RW 2060 ma 180 stopni ;p
Teraz to pojechałeś...
Ma 180 stopni razem w dwie strony
A kto z forumowiczów ma logitech DFGT?

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » sob 02 sty, 2010 16:15

Chip i Viper (?)
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » sob 02 sty, 2010 16:22

yup:P

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » sob 02 sty, 2010 20:54

Yup, między innymi dzięki niej wygrałem Race of Champions 2009 :P Kierownica świetna, jeśli jeszcze się zastanawiasz to przestań i ją po prostu kup. :]
ESPAÑA !!!

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » sob 02 sty, 2010 21:13

Aha.Z Viperem pisałem czy załapie na blat 3,5 cm. mówił,że da radę.Na pewno?

Zyonic
Posty: 102
Rejestracja: sob 08 lis, 2008 14:50
Lokalizacja: Wałbrzych

Post autor: Zyonic » sob 09 sty, 2010 18:55

Tor Wrocław już do pobrania ze strony torformuly1.pl

Inside
Posty: 80
Rejestracja: sob 12 gru, 2009 18:20

Post autor: Inside » śr 20 sty, 2010 20:30

Jak zrobić onboard'a na,którym byłoby widać Tv Style?Chyba,że ktoś dysponuje onboard'em zrobionym na modzie GP2 2008 na torze Shanghai to prosiłbym taką osobę o udostępnienie mi go z góry Thx

lopez
Posty: 69
Rejestracja: pt 04 lip, 2008 20:05

Post autor: lopez » pt 02 kwie, 2010 20:27

witam. mam pytanie: da sie jakos do moda 2009rl v.1.4.0. dodac 2 mieszanki opon? bo są tylko dwie a zalezalo by mi na tym zeby byly 4, wszystkie na suchy tor.

dodatkowo czy ktoś mogłby mi poprawić troche setupa? jeśli ktos chciałby pomoc to prosze o kontakt, wysle setupa i moze ktos podpowie co poprawic

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 02 kwie, 2010 21:08

da się dodać nawet i 20 mieszanek, ale jak widzę nie potrafisz sobie poradzić nawet z podstawowym ustawieniem auta więc z dodaniem mieszanek i wykresów ich zużywania tym bardziej...

odpuść.

Jak nie masz nic do dodania, odpuść. y
Ostatnio zmieniony śr 07 kwie, 2010 08:52 przez hideto, łącznie zmieniany 1 raz.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

lopez
Posty: 69
Rejestracja: pt 04 lip, 2008 20:05

Post autor: lopez » sob 03 kwie, 2010 08:00

dzieki za pomoc. jak jestes taki najmadrzejszy to moze mi doradzisz zamiast sie wysmiewac?
poza tym kto powiedzial ze podstawowym ustawieniem? setup jest dobry ale moglby byc jeszcze troche lepszy moze...

[ Dodano: Sob 03 Kwi, 10 14:34 ]
więc pomoże ktoś chociaż z tymi oponami?

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » czw 08 kwie, 2010 15:12

Zna ktoś jakiś porządniejszy mod F1 na sezon 09 żeby tak się pobawić zachowując formę wyścigową ?:P Najlepiej z porządnym linkiem, ale sama nazwa modu wystarczy.

brzoza
Posty: 1
Rejestracja: pn 19 kwie, 2010 15:26

Post autor: brzoza » pn 19 kwie, 2010 15:43

mam prośbe. Podałby mi ktoś link do gry RFactor i modu FSONE 2009 ??? z góry dzięki :)

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 19 kwie, 2010 15:50

Do modu może i podał, do rFactora nie i jeszcze raz nie. Piractwu mówimy nie...
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”