Kierownica-co powinna mieć-jaką polecacie??

rFactor, F1 Challenge 99-02, F1-2002, GP4, itd... - czyli kącik domorosłego Schumachera ;-)

Moderator: Moderatorzy

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 16:55

Mam logitech formula vibration feedback i gdy podłączam to wyswietla mi się ten komunikat
Obrazek
Wyświetla mi się on gdy stery są zainstalowane i gdy nie są. Format nic nie pomógł. Gdy podłączyłem starego Trusta (nie znam modelu) to działała tylko kółko nie działało może to ze względu na wiek kiery.

A więc wiecie co zrobic by kiera zaczeła dzialać :?:

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » pn 18 maja, 2009 16:58

Najlepiej jakbyś podłączył kiere do innego kompa aby mieć pewność po której stronie leży problem.

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 17:09

Zeid pisze:Najlepiej jakbyś podłączył kiere do innego kompa aby mieć pewność po której stronie leży problem.
Była podłączona do innego kompa i działała :roll:

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » pn 18 maja, 2009 17:52

Może port USB nie działa? Podłącz Pendrive czy coś. Ewentualnie konflikty jakieś. Jak podłączysz kierę to sprawdź ile zasilania pobiera z portu. W menadżerze urządzeń wejdź w kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej a następnie posprawdzaj zakładkę zasilanie w Głównych koncentratorach USB. Może za mało prądu kiera dostaje lub jakieś urządzenie za dużo zabiera.

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 19:29

Nie wiem była kiera z kompem w serwisie komputerowym na innych kompach działała na moim nie a co do zasilania to pisze nieznane urządzenie wymagane zasilanie 0mA a pendrive dzialał :/
Chyba trza będzie zbierać na nowy komp :evil:

Awatar użytkownika
3557
Posty: 405
Rejestracja: sob 03 maja, 2008 20:20
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: 3557 » pn 18 maja, 2009 19:35

Pendrive nie jest miarodajny, spróbuj wszystkie porty USB w komputerze.

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 19:40

Kiedyś podłączalem telefon SE K550i działało ale po jakimś czasie przestało działac (telefon wyłączal się po podłączeniu) moze to być podobny problem co kiera :?:

Awatar użytkownika
Zeid
Posty: 441
Rejestracja: pt 21 wrz, 2007 18:06
Lokalizacja: Gorzów Wlkp./Gdańsk

Post autor: Zeid » pn 18 maja, 2009 20:17

Zamiast w nowego kompa zainwestuj w kontroler USB na PCI http://www.allegro.pl/search.php?string ... nge_view=1
Możesz spróbować popatrzyć w Biosie czy nie masz protów wyłączonych.

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 20:29

A takie pytanie. Co to jest bios? I co w nim i gdzie zrobić?
Sorry ale jestem w tym kompletnie zielony :oops:

bennington

Post autor: bennington » pn 18 maja, 2009 20:31

bios to jest system operacyjny komputera, w rozumieniu sprzętowym. Zarządza wszystkim co się w sprzęcie dzieje.

Jak się nie znasz to tam nie wchodź bo tylko komputer do reszty popsujesz. Poproś kogoś kto jest obeznany.

KRISF1
Posty: 1120
Rejestracja: wt 26 lut, 2008 17:20

Post autor: KRISF1 » pn 18 maja, 2009 20:33

No to sie poddaje. Jednak wole jeździć na klawiaturze nic coś zepsuć :mad:

Awatar użytkownika
3557
Posty: 405
Rejestracja: sob 03 maja, 2008 20:20
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: 3557 » pn 18 maja, 2009 20:49

Możesz również spróbować z aktywnym hubem USB, osobno podłączasz do niego zasilanie, więc jeżeli w tym tkwi problem to powinien zostać rozwiązany.

Baku
Posty: 12
Rejestracja: pn 31 mar, 2008 09:33
Lokalizacja: Pno

Post autor: Baku » wt 02 lis, 2010 12:50

Teraz na mnie przyszła kolej i zacząłem się zastanawiać nad kupnem kierownicy.
Przejrzałem ten wątek i najchętniej kupiłbym DFP, ale ponieważ już nie jest dostępna w sprzedaży może polecicie coś innego, ale też z drążkiem zmiany biegów. cena docelowa 300-400zł.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo nie jestem zorientowany zbyt dobrze w tym temacie, a nie chciał bym kupić jakiejś chały.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 02 lis, 2010 13:23

Baku pisze:Przejrzałem ten wątek i najchętniej kupiłbym DFP, ale ponieważ już nie jest dostępna w sprzedaży może polecicie coś innego, ale też z drążkiem zmiany biegów. cena docelowa 300-400zł.
Check this out

Podpowiedź: DF GT.
ESPAÑA !!!

mmax88
Posty: 280
Rejestracja: ndz 16 mar, 2008 09:42
Lokalizacja: Olkusz/Kraków
Kontakt:

Post autor: mmax88 » czw 04 lis, 2010 08:31

swoją drogą trzeba przyznać, że wideto odwalił kawał dobrej roboty tym zestawieniem. sam kupiłem saiteka r440 dzięki niemu i jestem bardzo zadowolony
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama

ODPOWIEDZ

Wróć do „Symulacje F1”