Wypadek podczas Ronde di Andora - Luty`11
Moderator: Moderatorzy
Robert miał ponoć konkretnego dzwona na pierwszym odcinku specjalnym Ronde di Andora. Pojawiają się plotki o złamanym nadgarstku...
źródło
źródło
Ostatnio zmieniony ndz 06 lut, 2011 11:09 przez doriano, łącznie zmieniany 1 raz.
No i taką nadzieję mieć teraz chyba trzeba, a na pewno jeszcze można. Wygląda na to, że wszystkie dotychczasowe informacje nie są wiarygodne. Z jednej strony pojawiają się głosy, że oprócz nadgarstka poszedł jeszcze obojczyk, a z drugiej nie brakuje głosów, że właściwie mówić można tylko o potłuczeniach.Tyle ja tez wiem, kurcze mniejmy nadzieje, ze bd wszystko ok i zobaczymy go na starcie w Bahrajnie
Innymi słowy - standardowo - nikt nic nie wie. Trzeba poczekać na oficjalne wieści ze szpitala i na razie być dobrej myśli.
- Venceremos
Nie wydaje mi się, żeby kwestia masy ciała miała jakiekolwiek znaczenia przy wypadkach tego typu. Fakt faktem myślę, że Lotus Renault będzie się teraz mocniej zastanawiać nad tym, czy Roberta puszczać na tego typu imprezy. Jeżeli Robert nie zdoła się wykurować do początku sezony to będą oni postawieni w bardzo niezręcznej sytuacji, a jak jeszcze do tego się okaże, że bolid jest naprawdę szybki to Boullier nie będzie musiał długo liczyć żeby stwierdzić, że ten jeden wypadek kosztował ich grube miliony.mosf44 pisze:Co nie zmienia faktu że Robert raczej nie powinien startować zabezpieczenie rajdówek nie uwzględnia raczej faktu że ostatni był zmuszony do tracenia sporo na wadze i jest bardziej narażony przy swoim wzroście na złamania bez monokoku.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D
I to jest właśnie nasza mentalność. Jak są wyniki w rajdach wszyscy zachwyceni, jak dzwon to każdy mówi że nie powinien startować, prosiłbym o określenie się wkońcu i także o zachowanie spokoju póki nie będzie oficjalnego komunikatu.mosf44 pisze:Co nie zmienia faktu że Robert raczej nie powinien startować zabezpieczenie rajdówek nie uwzględnia raczej faktu że ostatni był zmuszony do tracenia sporo na wadze i jest bardziej narażony przy swoim wzroście na złamania bez monokoku.
- Venceremos
W F1 też się można rozkwasić na tyle, żeby mieć przygotowania do sezonu z głowy. Ba... można zmieniając żarówkę w domu posłać się prosto do szpitala na parotygodniową kurację. Uczestnictwo w rajdach może i podnosi ryzyko poważnych kontuzji, ale jestem pewien, że wszystko to jest wliczone w koszty kontraktu Kubicy z Lotus Renault.bed_nar pisze:Brawo Robert Brawo Renault, tak go rozpieścili, że startuje gdzie mu się podoba nie myśląc o możliwych konsekwencjach takich występów.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D
Dobra ale Kubica startuje w F1 a nie w WRC a to różnica. Ma kontrakt z Renault ale skoro oni na wszystko mu pozwalają, żeby nie był w zamknięciu jak w BMW to proszę bardzo. lepiej losu nie kusić.
Oczywiście, że to nauka i tak dalej i że wszędzie można sobie zrobić krzywdę bla bla bla wszystko wiem.
Tylko nadużywanie pewnych rzeczy jest niewskazane. A to był chyba właśnie jeden rajd za dużo.
Oczywiście, że to nauka i tak dalej i że wszędzie można sobie zrobić krzywdę bla bla bla wszystko wiem.
Tylko nadużywanie pewnych rzeczy jest niewskazane. A to był chyba właśnie jeden rajd za dużo.
Ostatnio zmieniony ndz 06 lut, 2011 12:03 przez bed_nar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ferraristka
Bed_nar, ale to jest kierowca. Sam Robert kiedyś powiedział, że nie może czasem w domu usiedzieć jak nie F1. Oni mają prędkość we krwi. Zobacz Massę, organizuje wyścigi kartingowe, które nie tylko są dla nich rozrywką, ale i pomagają innym, bo to impreza charytatywna i Ferrari pozwala na takie coś.
"I'm so proud about the people around who support me more than ever,more than 100%,much more than I expected" F.Massa
- Krzysiekmak
Może on sam by nie ograniczał, ale team na pewno mu zabroni :)Piotrek15 pisze:Myślę, że nawet jeżeli nic poważnego mu się nie stanie( a jestem dobrej myśli) to na pewno ograniczy starty w racjach.
Ostatnio zmieniony ndz 06 lut, 2011 12:05 przez Krzysiekmak, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja znam takie infobed_nar pisze:Wstępne badanie stwierdziło złamanie nogi w kilku miejscach w tym kości udowej. Więc Renault już może szukać kierowcy wyścigowego za Kubicę.
Kajetan Kajetanowicz mówi, że samochody są bezpieczne i nie spodziewa się większych obrażeń u Roberta.
Tak więc poczekajmy do tej 12:30 na oficjalne info.
"Lepiej po cichu robić swoje, a potem zaskoczyć wynikiem." - RK
SZYBKIEGO POWROTU ZA STERY BOLIDU ROBERT!!!!
SZYBKIEGO POWROTU ZA STERY BOLIDU ROBERT!!!!
czy zabroni, czy nie, to jest kwestia tego, co ma zapisane w kontrakcie. bo jeśli ma w nim zapis, że team umożliwia mu start w rajdach, to mogą co najwyżej renegocjować kontrakt, na co Robert nie musi się godzić. wtedy Lotys Renault mogłoby zerwać kontrakt, tylko że takiej ewentualności chyba nikt nie bierze na poważnie, bo kogo niby wzięliby na miejsce Kubicy?
"Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej... wtedy zaczyna się KYOKUSHIN."
Masutatsu Oyama
Masutatsu Oyama
-
- Krzysiekmak
http://www.sportmediaset.mediaset.it/fo ... ente.shtml
Kubica po wypadku.
Dziwne - myślałem, że samochód będzie gorzej wyglądał.
O tej amputacji donosiła jakaś włoska agencja.
Kubica po wypadku.
Dziwne - myślałem, że samochód będzie gorzej wyglądał.
O tej amputacji donosiła jakaś włoska agencja.
Jak patrze na tą Skodę to nie wygląda ona tak tragicznie. Gorzej był rozbite auta WRC i nic się z kierowcą i pilotem nie działo ( w sensie obrażeń) Ale tu nie uderzenie przodem ...... tylko elementy barierki w którą uderzył i które wpadły do środka spowodowały te obrażenia u Roberta.
między 12.20 a 13.45 nie dało się otworzyć strony forum
między 12.20 a 13.45 nie dało się otworzyć strony forum
Ostatnio zmieniony ndz 06 lut, 2011 14:23 przez venom-79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- listek2000