Twój "kokpit"

Informacje prasowe GP2 Leauge

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Twój "kokpit"

Post autor: Chipita » ndz 03 sty, 2010 22:03

Zabawa pewnie już znana, inne ligi od dawna mają takie tematy, więc czemu nie zrobić tego samego u nas? :) Zasady chyba oczywiste, wrzucamy zdjęcie swoich stanowisk dowodzenia. Oczywiście każde zdjęcie można komentować i rozmawiać o nim, żeby coś się działo. ;)

Skoro zakładam temat to muszę wrzucić zdjęcie. Wobec tego:

Race Mode:
Obrazek

Normal Mode:
Obrazek

:mrgreen:
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
gootek
Posty: 784
Rejestracja: pt 08 lut, 2008 10:09
Lokalizacja: Dolnośląskie

Post autor: gootek » ndz 03 sty, 2010 22:06

Ja wrzucę w piątek, bo rano wyjeżdżam na obóz i nie mam już jak zrobić fotek...

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » ndz 03 sty, 2010 22:07

Moje stanowisko. Niestety nie ma innej mozliwosci przykrecenia kiery niz do wysuwanego blatu ale juz sie przyzwyczailem. Po skonczonej jezdzie po prostu odkrecam kiere i stawiam ja na ziemi.

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » ndz 03 sty, 2010 23:01

W porównaniu do mnie to macie dobrze :D Ja nie dość że monitor na ukos, to 2 zdjęcia robiłem siedząc na drugim biurku :D Niestety z monitorem inaczej nie bardzo się da, chyba ze powieszę go na ścianie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » ndz 03 sty, 2010 23:44

Viper, kalendarz zmień, nowy rok już jest :P

Piotrek, ja bym dał monitor na ścianę i na czas jazdy odsuwał biurko bo z tego co widzę to niewygodnie się jeździ w taki sposób :]
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » ndz 03 sty, 2010 23:52

Miejsce na wkręty w monitorze jest, trzeba ze starym pogadać :) Może da mi to -0,3 s na okr :D

Obrazek

teraz spróbowałem takiego rozwiązania, trochę za blisko, ale lepsze to niż wcześniejsza opcja.

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 04 sty, 2010 21:13

chipi, cos ty z ta myszką robił? psu dałeś do treningu zgryzu? :P

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 04 sty, 2010 21:29

Rav tez sie o to pytal, tak dalem ja psu do gryzienia :P A tak naprawde to tylko efekt artystyczny :)

LINK
gdy po raz pierwszy zobaczyłem MX518 na zdjęciu, odniosłem wrażenie, że ktoś w Logitech nie zapanował nad nerwami, chwycił młotek i solidnie zdzielił nim mysz. Czarne plamki, którymi pokryta jest srebrna powierzchnia myszki, na pierwszy rzut oka wyglądają jak wgłębienia, być może mające na celu zapewnić naszej dłoni lepszy chwyt myszki. Okazało się to nieprawdą - wspomniana powierzchnia jest absolutnie gładka i wgłębień pozbawiona
ESPAÑA !!!

j4c3k18
Posty: 66
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 14:34

Post autor: j4c3k18 » pn 04 sty, 2010 21:53

Co ty Chipita jeszce sie chwaliszw lewym gornym rogu liczba klatek w liczbie 121 fps :P

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 04 sty, 2010 22:09

lipna ta myszka :P

http://i263.photobucket.com/albums/ii13 ... 1262639171

trochu swiatlo kiepskie, ale poki jeszcze kierownicy nie odlaczylem to zdjęcie jest.

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » pn 04 sty, 2010 22:15

Jaro to ciągle "TA" kiera? Bo jak tak to gratuluje zakupu :wink:

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 04 sty, 2010 22:22

tak to ciagle "TA" kiera i gratuluje sprzedaży :P

musialem przez ten czas tylko potraktowac potencjometry w pedalach kontaktem w pazdzierniku. Ostatnio jeszcze zaczela zbijac biegi podwojnie. pozatym trzyma sie swietnie
Ostatnio zmieniony pn 04 sty, 2010 23:45 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 04 sty, 2010 23:52

j4c3k18 pisze:Co ty Chipita jeszce sie chwaliszw lewym gornym rogu liczba klatek w liczbie 121 fps :P
Zapomniałem wyłączyć, a przy okazji sprawdziłem czy to mój komp coś nie tak czy co, bo rok temu na Silver miałem 190 i >200, ale jest dobrze, jak jadę to tyle ma nadal, a jak stoję to mniej. :]
jaro738 pisze:lipna ta myszka :P
Genialna jest :P
Tak jest, to ten stół na którym była sesja zdjęciowa Ssij-To-Drinka :D
jaro738 pisze:musialem przez ten czas tylko potraktowac potencjometry w pedalach kontaktem w pazdzierniku. Ostatnio jeszcze zaczela zbijac biegi podwojnie. pozatym trzyma sie swietnie
Te zbijanie biegów to normalne, też tak miałem po jakimś czasie użytkowania. :]
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 04 sty, 2010 23:57

Chipita pisze:Tak jest, to ten stół na którym była sesja zdjęciowa Ssij-To-Drinka
Tak, ten. nastepna w planiesesja Heidi Klum i Renault Magnum oraz w ramach kultywowania tradycji żywnościowej sztućów z czystej platyny:P

Awatar użytkownika
Piotrek15
Posty: 1657
Rejestracja: ndz 22 kwie, 2007 14:56
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Piotrek15 » pn 04 sty, 2010 23:57

Chipita pisze: Te zbijanie biegów to normalne, też tak miałem po jakimś czasie użytkowania. :]
Jakim czasie dokładnie? Bo moja już 2 lata użytkowania ma za sobą, gwarancja się skończyła wiec pytam :D Chociaż na razie bez zarzutu działa.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 04 sty, 2010 23:59

Eee ja to miałem po 1,5 roku około z tym, że miała 8 miesięcy przerwy w użytkowaniu, więc tak naprawdę po niecałym roku użytkowania wychodzi na to :] Pewnie mi się trafił lipny model. :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 05 sty, 2010 00:09

no ja swoja mam od roku i 2-3 miesiecy, wczesniej qbx na niej zrobil F1L 2 GP
Ostatnio zmieniony wt 05 sty, 2010 00:10 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 05 sty, 2010 00:09

Piotrek15 pisze:Jakim czasie dokładnie? Bo moja już 2 lata użytkowania ma za sobą, gwarancja się skończyła wiec pytam Chociaż na razie bez zarzutu działa.
Mi się jakoś w tym miesiącu kończy gwarancja, niedawno moje dwa zostały naprawione i teraz znowu moge nolifić bez nerwów :twisted: Podobno kiera została ledwo co poskładana, ucierpiał lekko guzik od sprzęgła, źle sie wciska :P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Skat
Posty: 67
Rejestracja: śr 04 lis, 2009 13:00
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Skat » wt 05 sty, 2010 12:22

Skoro już rozmawiamy o kierownicach, to skorzystam i zadam głupie pytanie. Jak moja kierownica jest ustawiona prosto (nie skręcam ani w lewo ani w prawo) to w grze kierownica lekko skręca w prawo. Innymi słowy aby jechać prosto muszę lekko skręcić w lewo. Da się coś z tym zrobić? Jakąś kalibrację czy coś? Mam Logitech Formula Feedback Wheel.

Droga była ta myszka Chip? Wygląda ciekawie, tylko czy w praktyce się dobrze sprawdza?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 05 sty, 2010 12:56

Skat, po prostu skalibruj kiere? W Kontrolerach gier, przez panel sterowania lub logi profiler.

Jak kupowalem to placilem ok 150, ale moze teraz taniej jest, na ceneo np zobacz. A myszka swietna tylko jak lubisz grac w fpsy, bo inaczej jej dobrze nie wykorzystasz.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 07 sty, 2010 22:13

a ja już nie mam kokpitu, bo dziś spredałem swoje dfp, chlip chlip
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » czw 07 sty, 2010 23:08

Teraz my się powinniśmy spytać "O jaaa hidee, szkoda, ale to znaczy że nie będziesz startował" a hid na to "nie" a my "to co, będziesz miał nową kierę?" a hid "tak" a my "jaaa a jaką?" a hid "G27" a my "oo jaaaaa hideeee ale będziesz miał fajnie!" :P
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » czw 07 sty, 2010 23:09

oo jaaaaa hideeee ale będziesz miał fajnie!
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
MikeF1
Posty: 433
Rejestracja: pt 10 sie, 2007 16:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MikeF1 » pt 08 sty, 2010 12:53

Jeśli tak, to faktycznie gratulacje, wybór najlepszy z możliwych :-)

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pt 08 sty, 2010 15:52

No i czekamy na jakąś obszerną recenzje :P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 08 sty, 2010 18:50

nie wiem o czym chipita gadasz, bo g27 to nie jest nic pewnego :]
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » pt 08 sty, 2010 19:45

Lepiej brać G25, a resztę kasy na lokatę :mrgreen: , niż dopłacać za niepotrzebne bajery (podkładki pod pedałami, światełka) i brak sekwencji (chyba?).

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 08 sty, 2010 19:49

tak się składa, że g27 nie ma bajerów, tylko cały nowy układ mechaniczny w środku, ale może wiesz lepiej...

a czy dopłacać... jeśli ją kupię to zdecydowanie poniżej ceny rynkowej :]
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
qbx
Posty: 191
Rejestracja: ndz 30 wrz, 2007 12:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: qbx » pt 08 sty, 2010 20:25

No racja światełeczka to nie bajer, a jak nie dopłacać to każdy by brał.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pt 08 sty, 2010 21:21

hideto pisze:nie wiem o czym chipita gadasz, bo g27 to nie jest nic pewnego :]
Wiem, że nie jest nic pewnego, tak o napisałem zresztą widzisz w jakiej formie był mój post. ;)
ESPAÑA !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Informacje Prasowe”