Ignoruj i takie tam, czyli jakich narzędzi brakuje na forum
Moderator: Moderatorzy
Ignoruj i takie tam, czyli jakich narzędzi brakuje na forum
Postanowilem założyć taki temacik.
Jeśli juz jest coś podobnego to sorki :)
Mnie brakuje na forum takiego narządka jakie są na innych forach.
Chodzi mi o "IGNORUJ TEMAT"
Po wejściu na forum wyskakuje mi mnóstwo nieprzeczytanych postow, a wiele jest w wątkach, które mnie nie interesują. Z całym szacunkiem dla tych którzy je zakładali. Zaznaczając je jako tematy "ignorowane" poprostu więcej wyskakiwać jako nieprzyczatane mi nie będą.
Chyba, że coś przeoczyłem i nie zauważyłem?
Jeśli juz jest coś podobnego to sorki :)
Mnie brakuje na forum takiego narządka jakie są na innych forach.
Chodzi mi o "IGNORUJ TEMAT"
Po wejściu na forum wyskakuje mi mnóstwo nieprzeczytanych postow, a wiele jest w wątkach, które mnie nie interesują. Z całym szacunkiem dla tych którzy je zakładali. Zaznaczając je jako tematy "ignorowane" poprostu więcej wyskakiwać jako nieprzyczatane mi nie będą.
Chyba, że coś przeoczyłem i nie zauważyłem?
Zajmę się modyfikacjami naszego forum. Naprawdę zdaję sobie sprawę, że w gruncie rzeczy forum jest strasznie archaiczne ;) W kolejce czekają takie cuda techniki jak szybka odpowiedź, cytowanie selektywne, wspomniane przez Rysia ignorowanie tematów, zgłoszenie posta do moderacji, itd, itd...
Mam już w głowie plan - teraz trzeba go zrealizować. We wtorek po świętach postaram się za wszystko zabrać.
Pozdrawiam.
Mam już w głowie plan - teraz trzeba go zrealizować. We wtorek po świętach postaram się za wszystko zabrać.
Pozdrawiam.
Dzięki Cougi :)
aaa
i jeszcze jedno
często zaglądam na forum, ale nie wszystko przeczytam
niestety po wyjściu i kolejnym wejściu, te tamaty nieprzeczytane juz mi się niepokazują
chodzi o to że jest u góry z prawej takie coś jak "Zobacz posty od ostatniej wizyty" a niema "Zobacz nieprzyczatane posty"
;-)
aaa
i jeszcze jedno
często zaglądam na forum, ale nie wszystko przeczytam
niestety po wyjściu i kolejnym wejściu, te tamaty nieprzeczytane juz mi się niepokazują
chodzi o to że jest u góry z prawej takie coś jak "Zobacz posty od ostatniej wizyty" a niema "Zobacz nieprzyczatane posty"
;-)
Czy Cougar wyrobi się w czasie? Wyślij sms pod numer... pardon, wrong story.
Niniejszym ogłaszam, że najbliższy realny termin modyfikacji forum to przerwa między weekendami w Bahrajnie i Hiszpanii.
Co prawda można by przeprowadzić tą akcję jeszcze dziś, ale w moim odczuciu nienajlepszym pomysłem jest unieruchamianie forum w takim akurat okresie - czyli jednocześnie tuż po jednym, i lada moment przed kolejnym weekendem Grand Prix ;)
Tymczasem powstało nowe forum - spamowisko, do którego trafiać będą posty Kamil... yyyy.... wypowiedzi przesadnie offtopiczne tudzież łamiące regulamin. Wszystko oczywiście z automatu czyszczone po okresie miesiąca bezczynności.
Peace.
Niniejszym ogłaszam, że najbliższy realny termin modyfikacji forum to przerwa między weekendami w Bahrajnie i Hiszpanii.
Co prawda można by przeprowadzić tą akcję jeszcze dziś, ale w moim odczuciu nienajlepszym pomysłem jest unieruchamianie forum w takim akurat okresie - czyli jednocześnie tuż po jednym, i lada moment przed kolejnym weekendem Grand Prix ;)
Tymczasem powstało nowe forum - spamowisko, do którego trafiać będą posty Kamil... yyyy.... wypowiedzi przesadnie offtopiczne tudzież łamiące regulamin. Wszystko oczywiście z automatu czyszczone po okresie miesiąca bezczynności.
Peace.
cougar wiem ze moze to za szybko, gdyz dopiero co weszlem na forum, ale jesli chcesz to mozesz mnie zrobic modem, przynajmniej czesciowo Was (adminow) sie odciazy od wielu spraw, w koncu na takim forum jest wiele do roboty :)
PS. Sory ze pisze to w tym temacie ale nie chce mi sie swoja osoba zasmiecac niepotrzebnie forum nowym watkiem :P
PS. Sory ze pisze to w tym temacie ale nie chce mi sie swoja osoba zasmiecac niepotrzebnie forum nowym watkiem :P
A myślałeś może o przemo 1.12.5? Najnowsza wersja ograniczyła bardzo generowany kod i ilość zapytań do sql. Pozatym te wszystkie opcje możesz aktywować/dezaktywować jednym kliknięciem myszki i nie musisz przejmować się błędami. Sam administruje jedno takie forum i nie narzekam. Jest to najlepsza opcja spośród phpBB. Lepsze jest Invision.cougar pisze:Zajmę się modyfikacjami naszego forum. Naprawdę zdaję sobie sprawę, że w gruncie rzeczy forum jest strasznie archaiczne ;) W kolejce czekają takie cuda techniki jak szybka odpowiedź, cytowanie selektywne, wspomniane przez Rysia ignorowanie tematów, zgłoszenie posta do moderacji, itd, itd...
Pozdrawiam.
Damon Hill 1996 - Champion & Gentleman
http://micio.blip.pl/ - głównie o F1 :)
http://micio.blip.pl/ - głównie o F1 :)
- Venceremos
- Venceremos
Nie ma rzeczy niemożliwych. Po wyścigu poszperam i pewnie jakiś plugin znajdę. Jak nie to zawsze samemu można napisać :Pgodzil2 pisze:Venc, obawiam się, że ten phpBB nie pozwala na to... Na innym forum tez tak mam
*EDIT*
Choćby coś takiego:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=534
Ostatnio zmieniony ndz 13 maja, 2007 13:29 przez Venceremos, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli z cyklu po czym poznać że Venc to informatyk :PVenceremos pisze:Jak nie to zawsze samemu można napisać :P
A zanim tego nie będzie, jest tylko na to jedna metoda. Kopiujesz tekst z danego tematu, tworzysz w tym co potrzebujesz nowego, i wklejasz + komentarz skąd to sie wzięło. Prymitywne, ale co zrobić :)
- Sakon Yamamoto
- yarpen.zirgin
To ja proponuję wbudować moduł sprawdzania pisowni. Widzę, że bez tego ani rusz, a oczy bolą, nerwy siadają...Kamil F1 pisze:Wiem co by się przydało: możliwość usuwania swojego postu puki ktoś nie odpisze na innych forach takie coś jest i to jest bardzo przydatne...
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad
CHAM squad
właśnie bo jak patrzę na błedy niektórych użytkowników to mnie też zgina. Tylko czy to jest wykonalne?? A gdyby nawet tak to trzeba byłoby pisać wszystkie ogonki, a czasami sie nie chce, to samo z przecinkami.yarpen.zirgin pisze: To ja proponuję wbudować moduł sprawdzania pisowni. Widzę, że bez tego ani rusz, a oczy bolą, nerwy siadają...
- Venceremos
Nie jestem specjalistą od phpBB, ale tak na dobrą sprawę to taki moduł by zarżnął całkiem solidnie serwer:D Poza tym nie wydaje mi się, żeby dbanie o ortografię było sprawą adminów. To użytkownicy powinni się o to zatroszczyć. Stawiając kilka "byków" w jednym zdaniu sami sobie niezbyt pochlebną laurkę wystawiają.Piotrek15 pisze:Tylko czy to jest wykonalne??
- Sakon Yamamoto
Maz caukowitom racje, morzna przecierz kozystac z Werd'a - barciej rarzace blendy powinien poprawic.Venceremos pisze:Poza tym nie wydaje mi się, żeby dbanie o ortografię było sprawą adminów. To użytkownicy powinni się o to zatroszczyć. Stawiając kilka "byków" w jednym zdaniu sami sobie niezbyt pochlebną laurkę wystawiają.
Fshut (Wschód), pięc liter, pięc błędów....... znam taki przykład z języka polskiego ;) Są niestety specjaliści. Ja zawsze byłem dysortografem i przychodziło mi to ciężko, ale przynajmniej się starałem.Sakon Yamamoto pisze:Maz caukowitom racje, morzna przecierz kozystac z Werd'a - barciej rarzace blendy powinien poprawic.
Szumi dokoła las....
- yarpen.zirgin
Nie wiedziałam gdzie pisać, a wiąże się to z tym tematem.Zapowiadane były zmiany na forum.Na kiedy je planujecie?Było mówione coś , że po GP Francji, ale już w niedzielę GP Wlk.Brytanii.Czy w związku z tym modernizację przeprowadzicie po tym GP?Myślę, że niektórzy chcieliby to orientacyjnie wiedzieć (np.ja ;) ).
Zgrywam grzeczną panienkę, ale jeszcze dzisiaj będę niegrzeczna...
dokładnie tak - kilka dni temu pisałem, że zrobię to po najbliższym wyścigu, żeby nie rozgrzebywać forum chwilę przed GP. Ale zapomniałem, że mamy dwa wyścigi tydzień po tygodniu - więc modernizacje ruszą po Silverstone :)alma pisze:Zapowiadane były zmiany na forum.Na kiedy je planujecie?Było mówione coś , że po GP Francji, ale już w niedzielę GP Wlk.Brytanii.Czy w związku z tym modernizację przeprowadzicie po tym GP?Myślę, że niektórzy chcieliby to orientacyjnie wiedzieć (np.ja ;) ).
- yarpen.zirgin
To napisz jeszcze ile dni po Silverstone :Pcougar pisze:dokładnie tak - kilka dni temu pisałem, że zrobię to po najbliższym wyścigu, żeby nie rozgrzebywać forum chwilę przed GP. Ale zapomniałem, że mamy dwa wyścigi tydzień po tygodniu - więc modernizacje ruszą po Silverstone :)alma pisze:Zapowiadane były zmiany na forum.Na kiedy je planujecie?Było mówione coś , że po GP Francji, ale już w niedzielę GP Wlk.Brytanii.Czy w związku z tym modernizację przeprowadzicie po tym GP?Myślę, że niektórzy chcieliby to orientacyjnie wiedzieć (np.ja ;) ).
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad
CHAM squad
Jak wiecie forum się rozwija i moja prośba (propozycja) żeby zwiększyć ilość postów z 25 do np. 70... chodzi mi o tematy "popularne" (te które są podświetlane na pomarańczowo.) Może 70 za dużo ale tak do jakiś 50
Wejdźcie w aktualne wydarzenia i tam wszystkie tematy mają przekroczone 25 postów w temacie i są podświetlane na pomarańczowo. Więc można było by zwiększyć tą ilość i wtedy te naprawdę popularne tematy by się odznaczały....