GP Monaco - dyskusje

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

GP Monaco - dyskusje

Post autor: jaro738 » sob 22 lis, 2008 10:34

może zaczne od tego co to za karykatura monaco leży obecnie na serverze

wierze w to, ze to vencowi sie zle kliklo przy stawianiu servera

od Tabac do wyjścia na prostą startową w lusterkach nic nie widac

tor jest prawie tak płaski jak turcja

i jest wąsko (szczegółnie tabac i sekcja przy basenie) jak... nie będe kończył

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » sob 22 lis, 2008 12:55

jaro738, jest to najlepsze odwzorowanie geometrii toru jakie póki co do rF stworzono. Jest bardziej płaski niż inne ale dzięki temu nie będziesz miał kompletnie nie kontrolowanych poślizgów co zakręt.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » sob 22 lis, 2008 13:14

Przepraszam bardzo...nie było mnie jakiś czas...czy ktoś mógł by podać link do toru?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » sob 22 lis, 2008 13:20

tor zawsze znajduje się na ftp ligowym www.f1league.pl/download/
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » sob 22 lis, 2008 13:44

Dzięki :)

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Re: GP Monaco - dyskusje

Post autor: Venceremos » sob 22 lis, 2008 15:18

jaro738 pisze: od Tabac do wyjścia na prostą startową w lusterkach nic nie widac

tor jest prawie tak płaski jak turcja

i jest wąsko (szczegółnie tabac i sekcja przy basenie) jak... nie będe kończył
Jest w miarę płaski to fakt, ale za to układ toru jest taki jak należy. Lata świetlne bliżej rzeczywistości niż wszystkie inne wersje toru. Szerokość toru też odpowiednia.

Co do płaskości to w tym względzie ludzie z MMG i tak poszli znacznie do przodu w stosunku do Malezji i Australii. Monaco i Turcja płaskie nie są. Jedynie nie mają dziwnych "tarek" na dohamowaniach tak jak np Bahrain CTDP. Kierowcą wyścigowym nie jestem ale nie wydaje mi się, żeby bolidami tak telepało na dohamowaniach (poza Singapurem oczywiście).
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » sob 22 lis, 2008 16:21

Rozumiem ze to ma byc sciagnieta ta wersja toru, Monaco07_V2_Mirror1.zip bo jezeli tak to mi wyskakuje mismatch :?: Wie ktos dlaczego?

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » sob 22 lis, 2008 16:22

no ale te lusterka to jednak głupia sprawa

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » sob 22 lis, 2008 17:33

Rieston - wywal inne wersje Monako z rF
Jaro - u mnie lusterka nie działają tylko w pit lane

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » sob 22 lis, 2008 18:16

Ok,

Aby Monako działało poprawnie w katalogu rF może się znajdować TYLKO wersja od MMG. Inne należy usnąć.

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » sob 22 lis, 2008 19:43

miszczuk, ale my mówimy nie o Monaco MMG tylko EMG

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » sob 22 lis, 2008 19:45

no lol to na ktorym mamy jechac MMG czy EMG??

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » sob 22 lis, 2008 20:18

Okazało się że jednak Venc nie ma tego samego w dziale download i na serwie :P Wiec proszę poczekać aż wrzuci do ściągania odpowiedni tor

Awatar użytkownika
qwert
Posty: 289
Rejestracja: pt 03 sie, 2007 22:29
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: qwert » sob 22 lis, 2008 20:22

LOL, a jaki jest na serwie? Może jeszcze ten, na którym mieliśmy jechać ligę letnią i który przed chwilą wypieprzyłem, prawdopodobnie razem z setami? :lol:

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » sob 22 lis, 2008 20:27

setupy masz w odzielnym folderze

a monaco to jest chyba to, ale głowy nie daje

http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... w%20Layout

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » sob 22 lis, 2008 21:05

Wiec zeby byla jasnosc jedziemy na wersji ktora jest aktualnie na serwerze Tak
tutaj link do wersji ktora jest na serwerze http://www.filefactory.com/file/719603/n/monaco_rar :wink:

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » sob 22 lis, 2008 22:13

Przez nieuwagę ustawiłem nie ten tor. Tor zmieniony na Monaco V2 by MMG.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 25 lis, 2008 12:49

Panowie, jakie czasy na razie? Bo udało mi się na serwerze spotkać jedynie Riestona i jego czas, to dla mnie kosmos ;]

Szczerze mówiąc liczę, ze uda mi się w tym wyścigu znaleśc w górnej części tabeli, z czasu jestem dość zadowolony na razie. Udało mi się osiągnąć: 1:28.

xaw4
Posty: 6
Rejestracja: pn 28 sty, 2008 13:44

Post autor: xaw4 » wt 25 lis, 2008 13:52

Mam pytanko czy monaco na ktorym bedziecie jezdzic to jest to ktore zapodal Rieston, bo sie pogubilem... :)

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 25 lis, 2008 14:52

A jakie czasy kręci Rieston? :)

[ Dodano: Wto 25 Lis, 08 14:52 ]
MMG V2
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » wt 25 lis, 2008 17:03

Mike latem robił coś koło 1:21 - 1:20 jeśli dobrze pamiętam (a pamięć mam słabą) ja zacznę treningi dopiero w sobotę:) ) jak tam u Riestona to nie wiem nie pytałem ale skoro kosmos to podobne?

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » wt 25 lis, 2008 18:04

xaw4 nie ten tor ktory ja link dalem jest zly wlasciwy jest na serwerze www.f1league.pl/download/

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 25 lis, 2008 19:34

Rieston sam się nie chwali, to ja napiszę, jak jeździliśmy to zrobił chyba 1:22.

A ja czytając wasze posty swoje sny o potędze moge odłożyć między bajki ;]

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » wt 25 lis, 2008 20:16

ja zrobiłem dziś 1:28.2 na drugim pomiarowym więc...fakt ze setup mam jeszcze z wakacji (całkiem niezły) :) myślę ze zacznę urywać sekundy ale już chyba do soboty nie będę miał kiedy trenować...

xaw4
Posty: 6
Rejestracja: pn 28 sty, 2008 13:44

Post autor: xaw4 » śr 26 lis, 2008 00:51

Rieston pisze:xaw4 nie ten tor ktory ja link dalem jest zly wlasciwy jest na serwerze www.f1league.pl/download/
Dzieki dalem rade, ale widac ze kolega raczej nie z forum tylko ligowy. Ci z forum sa chetni do pomocy ze... :). Jakie forum tacy userzy.

Się nie podoba to vafankulo - obruszył się yarpen i poszedl z zielonymi oglądać zieloną milę.
Ostatnio zmieniony śr 26 lis, 2008 08:56 przez xaw4, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » czw 27 lis, 2008 10:28

hmm zastanawiam sie czy ktos trenuje na torze w monako oprocz mnie i korbaczka? Bo jakos nigdy nikogo zastac nie mozna na serwerze, no chyba ze wszyscy potajemnie szlifują formę w trybie offline :razz: Ja dzis bede na serwerze po wyscigu chlopakow z F1 chetnych zapraszam :mrgreen: Acha i mala prosba do tych co beda dublowani aby juz teraz szukali miejsc w ktorych mozna bezpiecznie dublowac, jako ze tor jest bardzo trudny i ciasny to wszelkie manewry wyprzedzania czy nawet dublowania beda niosly duze ryzyko uszkodzenia bolidow :wink:

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » czw 27 lis, 2008 12:04

Ja byłem wczoraj po 22. dzisiaj zapewne tez tak będę, jak mam wolny czas to trenuję tylko ze pusto na serwie :(

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » czw 27 lis, 2008 14:12

Pewnie w sobotę będzie większy ruch. A już na pewno w przyszły piątek.

Ja często jestem właśnie ze względu na trening dublowania ;]

Chociaż ostatnio już mi się udało przejechać 1Lap w 1:27, także coraz lepiej.

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » czw 27 lis, 2008 17:09

Ekstra... kiere powinienem mieć od poniedziałku, a do dzisiaj nie mam... Moje treningi znowu się opóźnią... Kiedy PGT w końcu skończą się problemy?

Awatar użytkownika
dudek2
Posty: 982
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 10:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: dudek2 » czw 27 lis, 2008 17:23

PGT, nei jestescie sami, MarsDream tez ma duzo problemow
BUKA NIE ŻYJE!

Zablokowany

Wróć do „Wyścigi”