GP Węgier - dyskusje

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

GP Węgier - dyskusje

Post autor: Chipita » ndz 25 sty, 2009 21:48

Ta, wcześnie, ale ferie są to bym jutro albo i dziś pojeździł. Gdzie mogę znaleźć tor? Czy

Kod: Zaznacz cały

Wednesday, July 23, 2008  3:50 PM     15445114 EMG_Hungary.zip
to to?
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » ndz 25 sty, 2009 21:57

a mi sie wydaje, ze to

MMG Hungary F1-07 Track v1
File Name: MMG_Hungary07_V1.rar
File Size: 52.8 MB
Credits: Please read the credits read me text file that is included.
Ostatnio zmieniony śr 28 sty, 2009 20:27 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » ndz 25 sty, 2009 21:57

To jest dokładnie ten sam tor, tylko zmienione są niektóre reklamy. pojedziemy na EMG.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » ndz 25 sty, 2009 21:59

ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » ndz 25 sty, 2009 22:08

zmienione reklamy ważą 40 mb? no i po filmach na tube tarki wydaja sie inne

//Miszczuk: Czy Ty zawsze musisz mieć problem?
Ostatnio zmieniony pn 26 sty, 2009 13:35 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Debeo
Posty: 78
Rejestracja: sob 20 gru, 2008 21:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Debeo » wt 27 sty, 2009 00:40

Tylko u mnie Hungaroring wyglada, jakby byl na srodku pustyni?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » wt 27 sty, 2009 00:41

tak
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 27 sty, 2009 00:48

Debeo pisze:Tylko u mnie Hungaroring wyglada, jakby byl na srodku pustyni?
Pewnie powyłączałeś wszelakie ozdobniki żeby zredukować efekt 'skakania'.

Awatar użytkownika
Debeo
Posty: 78
Rejestracja: sob 20 gru, 2008 21:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Debeo » wt 27 sty, 2009 01:06

Obrazek

Tak to wyglada. Aktualnie DX7 1024x768 16bit... ale zeby trawa nie byla zielona :roll:

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 27 sty, 2009 13:15

No tak, po pierwszych treningach. Tor nawet niezły, dobrze zrobiony, ale... Bardzo niesprzyjający wyprzedzaniu i dublowaniu (jak to Hungaro)...
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
MikeF1
Posty: 433
Rejestracja: pt 10 sie, 2007 16:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MikeF1 » wt 27 sty, 2009 13:30

nie przesadzaj, jedynie s2 jest temu nieprzyjazny...

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » czw 29 sty, 2009 15:00

Hungaro - moj znienawidzony tor. Zwlaszcza T4 z ktorego nic nie widac. No tak poza tym mam pytanie.
Obrazek
Po tym "zielonym" mozna jezdzic?

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » czw 29 sty, 2009 15:13

Nie.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » czw 29 sty, 2009 15:16

Potwierdzam ;] tam spokojnie można tego uniknąć

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » ndz 01 lut, 2009 22:06

http://pl.youtube.com/watch?v=2znZevm_DM0

jakby ktos widzial jakieś karygodne bledy poza T1 i T2, które wiem, ze zmascilem to bylo by milo jakby naprowadzil zblakana duszyczke

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » ndz 01 lut, 2009 22:12

T13 - bliżej krawężnika i przyspieszaj stopniowo (ale ostrożnie bo ślisko tam) i potem jak poczujesz że masz grip to pedal to the metal

T14 - bliżej krawężnika, możesz już w zakręcie chwilę po apexie dać mu do dechy i ostrożnie prostować (wykorzystaj cały tor)

Ogólnie to linia jazdy jest dobra, w sumie nie wiem gdzie ty to wszystko tracisz :P Jaki masz docisk i prędkość na prostej?

[ Dodano: Nie 01 Lut, 09 22:18 ]
A i jeszcze - T5 bliżej tarki, wcześniej będziesz mógł przyspieszyć.

I nie wolno tak ścinać T7 ;]
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » ndz 01 lut, 2009 23:41

Jaro tracisz na wyjściach z zakretów ,wszystkie wolne zakrety powinieneś pokonac jak najblizej wewnetrznej najlepiej przy samych tarkach - za bardzo wyjezdzasz do zewnetrznej i opozniasz przyspieszenie :razz: Zasada nr 1 Wolniej wchodz szybciej wyjdziesz :mrgreen: Bo linie jazdy masz prawidłową.
"FSO GP2 Team"

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » ndz 01 lut, 2009 23:48

Jaro to co na tym filmie jest to wersja EMG?

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » ndz 01 lut, 2009 23:57

Miszczuk, onboard robiony na serverze, nie wiem, czy to dokladnie to samo co dal link chipi, bo to już dawno sciagalem. Wbilem na server - nie ma michow, wiec mi to rybka

Chipita, 23 chyba, a v max 270

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 02 lut, 2009 00:04

Jakaś inna wersja toru. Z tego linka od Chipity na torze brak znaczników za ile metrów jest zakręt no i trawa jest żółta zamiast zielona.

Generalnie tor jaro prezentuje się lepiej, więc jak nie masz missmatchów to będę wdzięczny za jakiś link do tej wersji.

A co do czasów, powiem tylko jedno - pogieło was wszystkich :razz:

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » pn 02 lut, 2009 00:16

Korbaczek wystarczy zwiekszyc detale toru i bedziesz mial wszystko i trawke i znaczniki :mrgreen:
"FSO GP2 Team"

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 02 lut, 2009 00:18

No właśnie chyba nie bardzo. Chyba, że kolor tarek też zależy od stopnia szczegółowości.

Ok, znaczniki rzeczywiście się pojawiły. Ale trawa pozostała pustynią. ;]
Ostatnio zmieniony pn 02 lut, 2009 00:20 przez Korbaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 02 lut, 2009 00:18

korba - walić trawe, ale tabliczki rzecz przydatna, więc upload trwa.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 02 lut, 2009 08:51

Uwaga ogólna (powtarzana już 1000 razy), wyjście jest wazniejsze niż wejście. Spróbuj szybciej dodawać gazu i szybciej hamować.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » pn 02 lut, 2009 09:10

Rieston pisze:Bo linie jazdy masz prawidłową.
Jaka linia by była nieprawidłowa w takim razie? Jaro jechał środkiem połowy zakrętów. Apexy trafił może z 3 razy. Cala reszta była mocno off-line.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » pn 02 lut, 2009 10:33

Venc nie napisałem że jedzie idealną linią tylko poprawną linią jazdy, nie tak jak niektórzy co potrafią slalomem po prostej jechaą :mrgreen: albo od tarki do tarki, napisałem również "za szybko wjezdza w zakrety" stąd te jego błedy i straty czasu. Jak popracuje nad wejąciem w zakręty to wtedy jego linia jazdy będzie idealna.
"FSO GP2 Team"

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » pn 02 lut, 2009 12:14

Rieston pisze:Venc nie napisałem że jedzie idealną linią tylko poprawną linią jazdy, nie tak jak niektórzy co potrafią slalomem po prostej jechaą :mrgreen: albo od tarki do tarki, napisałem również "za szybko wjezdza w zakrety" stąd te jego błedy i straty czasu. Jak popracuje nad wejąciem w zakręty to wtedy jego linia jazdy będzie idealna.
Ok... oczywiście masz rację. Pojęcie "slow entry, fast exit" jest powtarzane w świecie simracingu niczym mantra. Niektórzy jednak potrzebują dużo czasu, żeby zrozumieć, że to naprawdę jest szybsze :)
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 02 lut, 2009 14:13

Jaro jak brakuje ci przyczepności, żeby robić to co ci mówimy to możesz zwiększyć skrzydła tak o 1 lub 2.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Erwb
Posty: 751
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:39

Post autor: Erwb » pn 02 lut, 2009 15:49

mi się bardzo źle jeździ na tym torze prawie wcale nie mam przyczepności mimo skrzydeł ustawionych prawie na max czuje się jakbym jechał po lodzie

Awatar użytkownika
Miszczuk
Posty: 739
Rejestracja: wt 07 sie, 2007 11:42
Lokalizacja: Kowary

Post autor: Miszczuk » pn 02 lut, 2009 15:59

Bo wam się od tych przyczepnych Niemiec we łbach poprzewracało :razz: fajny jest :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wyścigi”