GP Belgii - dyskusje

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

GP Belgii - dyskusje

Post autor: hideto » ndz 01 mar, 2009 20:18

"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Monster
Posty: 77
Rejestracja: pn 27 paź, 2008 17:34

Post autor: Monster » ndz 01 mar, 2009 21:19

hideto nie żebym wybrzydał, ale zjazd do pitów przyprawia o klaustrofobie. Osobiście polecałbym ten tor, bo jest po prostu milszy dla oczu(tzn. dla moich oczu nie wiem jakie odczucia u innych)
http://files.filefront.com/SPA+GP4rar/; ... einfo.html

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » ndz 01 mar, 2009 21:31

Przypomnij mnie no Monster, na co narzekali kierowcy w 2007 roku gdy Spa powróciło do kalendarza w takiej formie a nie innej ?
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » ndz 01 mar, 2009 21:33

To co dał hide to wersja 2005? A to Monstera to 2007 rozumiem?

EDIT:

Aha, to hidowi nie chodzi o szykanę? :P
Ostatnio zmieniony ndz 01 mar, 2009 21:35 przez Xcore, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » ndz 01 mar, 2009 21:35

obie to 07

Awatar użytkownika
Monster
Posty: 77
Rejestracja: pn 27 paź, 2008 17:34

Post autor: Monster » ndz 01 mar, 2009 21:37

Pozwolisz ze przytoczę cytacik Felipe Massy na ten temat:
„Nie jestem zbyt zadowolony z wjazdu na pit lane – jest bardzo ciasny.”
Tak więc nie mam więcej pytań i biorę sie za trening :wink: .

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 03 mar, 2009 00:10

Jestem po pierwszych okrążeniach. Jako wielki ignorant poznawania torów podczas oglądania F1 był to kolejny tor, którego muszę się uczyć od zera.

Poszło nadspodziewanie dobrze, bo powiedzmy sobie szczerze, trudny to on nie jest.

W sumie nie mam zdania jeśli chodzi o tor. Bo zarazem jest fajny jak i nudny. Fajny bo 3/4 przejeżdza się z otwartą do końca przepustnicą i nie trzeba sobie zawracać głowy zmianą biegów, a nudny - z tych samych powodów.

Zazwyczaj trzeba wejść dobrze w pierwszy z kombinacji zakrętów i reszta już sama się uda.

Jak na razie jestem z siebie i czasu bardzo zadowolony. Z reszta ja zawsze jestem z siebie bardzo zadowolony (dla tych co czytają serwis weszlo.com - jak Tomek Zahorski) dopóki nie skonfrontuje swojego czasu z czasami innych.

Cóż mój dotychczasowy czas to 2:02. Myśle, że 2:00 da rade.

Zaraz pewnie przyjdzie jakiś X, czy inny Chipita i rzuci - 1:51. No ale cóż ;p

I mam dwa spostrzeżenia dotyczące toru,
pierwsze - będzie karambol na T1, na bank.
drugie - proponowałbym troche złagodzić zasady jeśli chodzi o wyjazd z pitlane na tym torze.
Według mnie po wjeździe na wzniesienie można olać linie i przejechać bezpiecznie poboczem aż do miejsca gdzie jest wjazd na tor. Bo zmieścić sie w te wyrysowane linie to jakaś masakra. Podczas kiedy jadąć kółko pokonujemy to wzniesienie na pełnym gazie, tak podczas wyjazdu z pitlane trzeba zwolnić do 2 biegu na szczycie żeby się w te linie zmieścić - masakra.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » wt 03 mar, 2009 07:15

wyjeżdżamy z pit line za la source :)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 03 mar, 2009 07:44

Ten tor jest głupi i mi się strasznie niepodoba... ;] Będę się musiał znowu zmuszać na siłę do jazdy.

(7:40 a Korba na serwerze siedzi... :P)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 03 mar, 2009 14:17

Nie siedzi na serwerze, tylko z emocji mi się wczoraj laptop przegrzał, nagle się wyłączył i gra nie wiedziała co się dzieje, skończyłem jeździć o 0:00, a jak sprawdzałem jeszcze o 3, to ciągle robiłem kółka według live timingu :].

Hid, tak... ja doskonale rozumiem, ale mam jedno pytanie: co to jest to 'la source'? ;p

____________

Dobra, google mnie nie pogryzło, poszukałem. To nie można było napisać - jedziemy według lini? ;p

Co według mnie jest głupie i troche za trudne.

Awatar użytkownika
Rieston
Posty: 109
Rejestracja: wt 19 sie, 2008 10:24

Post autor: Rieston » wt 03 mar, 2009 14:56

Wiec jestem po pierwszych 10 okrazeniach, tor prosty ale aby wykrecac dobre czasy trzeba sie troche nameczyc narazie czasy na setupie bazowym ze zmniejszonymi skrzydlami to 1:58 wiec mysle ze 1:51 jest do zrobienia :mrgreen:
"FSO GP2 Team"

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » wt 03 mar, 2009 17:12

Korbaczek pisze:Hid, tak... ja doskonale rozumiem, ale mam jedno pytanie: co to jest to 'la source'? ;p
to jest nawrót za prostą start meta.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 03 mar, 2009 17:22

No czyli jedziemy według wyrysowanych lini wyjazdu z pit lane?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » wt 03 mar, 2009 17:27

oglądałeś kiedykolwiek wyścig F1 na torze Spa ?

serdecznie polecam.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » wt 03 mar, 2009 17:32


Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 03 mar, 2009 17:32

wysoko zawansowana animacja

http://images23.fotosik.pl/81/28f23c1e4837770a.jpg

wyjżdżamy wyjazdem A


edit - V szybszy
Ostatnio zmieniony wt 03 mar, 2009 17:36 przez jaro738, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 03 mar, 2009 17:36

Eau Rouge, jaro ;)
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » wt 03 mar, 2009 17:37

błąd zrobiony półtora roku temu i sie czepia

wysokozawansowana inimacja została wykonana 2007-09-15 18:50 jak człowiek był młody i głupi

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 03 mar, 2009 17:38

I po co od razu krzyczeć :razz:

Grafika jaro mi wszystko wyjaśniła.

Bez sensu... ;p

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » śr 04 mar, 2009 16:52

A oto jedno z pierwszych przejechanych tam kolek.

http://www.youtube.com/watch?v=ilZhbbJ_k9Y

Enjoy...

[ Dodano: Sro 04 Mar, 09 17:24 ]
Mile widziane wytykanie błędów itp :smile:

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » śr 04 mar, 2009 18:15

Viper pisze:Mile widziane wytykanie błędów itp :smile:
La Source -> za późno gaz
Rivage -> za daleko od apexu prawdopodobnie za szybko wszedłeś w zakręt i w efekcie dużo straciłeś na wyjściu.
lewy za Rivage -> prędkość wygląda ok, ale za daleko od apexu
Fagnes -> lewy powinien raczej dać się przejechać full
Pierwszy Stavelot -> koszmarne wejście w zakręt, niepotrzebny kopniak w gaz
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Debeo
Posty: 78
Rejestracja: sob 20 gru, 2008 21:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Debeo » śr 04 mar, 2009 23:13

Viper pisze:A oto jedno z pierwszych przejechanych tam kolek.
To my nie jezdzimy na wersji 2005 z bus stopem na koncu?

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » śr 04 mar, 2009 23:14

w 1 poście tematu masz link miszczu
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Debeo
Posty: 78
Rejestracja: sob 20 gru, 2008 21:24
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Debeo » czw 05 mar, 2009 11:39

Hmmm... ciekawe skad na moim pulpicie znalazl sie plik spa2005.rar :lol:

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » ndz 08 mar, 2009 17:25

Viper poprosił mnie o pomoc w przygotowaniu setupu. Akurat tak się złożyło, że miałem trochę czasu więc postanowiłem sklecić jakiś setup bazowy. Z uwagi na to, że nie chcę wpływać na rywalizację w GP2. Poniżej zamieszczam link do setupu na spa.

http://www.f1league.pl/download/GP2_Lea ... 156600.zip
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 10 mar, 2009 00:13

Zrobiłem kolejne kilka kółek (już łącznie mam 32 - będę mistrzowsko przygotowany!) udało się zejść do wyznaczonego wcześniej czasu - 2:00.

Jako, że prawdopodobnie Venc przyczynil się do tego, że cala stawka pojedzie na tym samym setupie to może wyścig będzie troche bardziej wyrównany (płonne marzenia ;p).

I dalej będę marudzić, że wyjazd z PL jest bez sensu. Stwarza zagrożenie. No ale cóż, taki tor.

A apropo toru, jest meeeeeega nudny. Po 15 przejechanych kółkach miałem dość. Ile można jeździć z gazem wciśniętym na maxa? Normalnie potrafiłem jednorazowo, bez żadnego towarzystwa przejechać przynajmniej te 40 - 50 kółek. W Monako 100, tutaj męczarnią jest 20.

No ale cóż... żyć jakoś trzeba ;p

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » wt 10 mar, 2009 15:28

Korbaczek pisze:A apropo toru, jest meeeeeega nudny. Po 15 przejechanych kółkach miałem dość. Ile można jeździć z gazem wciśniętym na maxa? Normalnie potrafiłem jednorazowo, bez żadnego towarzystwa przejechać przynajmniej te 40 - 50 kółek. W Monako 100, tutaj męczarnią jest 20.

No ale cóż... żyć jakoś trzeba ;p
Amen. :) Z tym, że ja po 5 miałem dość. :P Akurat się tak złożyło, że i tak nie pojadę w GP, więc fajnie, że nie będę się musiał na siłę zmuszać. :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » wt 10 mar, 2009 21:17

Wy sie nie znacie :P Ja zrobilem juz ponad 300 kolek i chce mi sie jezdzic dla samej przyjemnosci z jazdy po tym torze :smile:

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » wt 10 mar, 2009 22:08

Kolejne 30 okrążeń zrobione. Udało się urwać kolejną sekundę ale szczerze mówiąc nie mam pojecią jak i sądzę, że był to jednorazowy wybryk. Zazwyczaj s2 jeżdze w czasie 54.6, raz udalo się 53.2 jak? Tego nie wiedzą najstarsi górale...

Także raczej tym razem podium nie będzie ;p

Co ciekawe jak się spinam to okrążenie jade około 2:00.3, a jak jade na luzie to 2:00.3 ;p także kolejny koronny argument - tor jest zły! ;]

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » wt 10 mar, 2009 22:21

Ja zrobiłem tak z 200 kółek, ale dzisiaj się załamałem :/ było 1.56.068, jadę superekstraszybkie kółko na poniżej 1.56, jadę ten ostatni zakręt przez S3, pizd, kiera się oderwała od blatu, przejechałem taki mały kawałek prostej po tarce i na linii było -0.070 :/ ale wtooopaaaa.... a zresztą, vipera i tak nie dogonię :P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Zablokowany

Wróć do „Wyścigi”