GP Włoch - dyskusje

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

GP Włoch - dyskusje

Post autor: Chipita » ndz 15 mar, 2009 23:36

Czas na ostatnie GP w sezonie GP2L 2008/2009. Wiadomo już, że Mistrzem Kierowców został Xcore. Gratulacje! Ale kto zdobędzie WCC?

Tor nie trzeba ściągać, jest już w grze.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 16 mar, 2009 00:31

Po pierwszym treningu czas 1:33.0. Chyba całkiem nieźle. Jak na moja to z sekunde da rade jeszcze urwać.

Co do toru dwa przemyślenia (jak zwykle ;p)
Po pierwszy chyba troche przesadzili z wyboistością (chyba, że prawdziwa Monza też tak wygląda)
Po drugie, wjeżdzając na trawe czujemy jakbyśmy dalej jechali na asfalcie, a tak chyba być nie powinno. Generalnie pobocza dość mocno się różnią jeśli chodzi o tą Monze a całą resztę torów na których jeździliśmy.

Jak tutaj wjedziemy w piach to małe jest prawdopodobieństwo spina. Na pozostałych było to prawie jednoznaczne.

I drobna uwaga, ścinając szykanę po prostej start-meta okrążenie jest liczone, trzeba będzie na to zwrócić uwagę przy kwalifikacjach i w czasie wyścigu, żeby jakieś cwaniaczki sobie nie ułatwiły zadania.

Ale generalnie tor mi się podoba, pierwszy od jakiś 3 GP. Ale to wiedziałem już w momencie jak ujrzałem Monze w kalendarzu GP.

____

Sprawdziłem najszybsze kółko z GP2, w roku 2007 było to 1:31.595. Także jeśli nasza fizyka jest zbliżona do tej rzeczywistej, to tym bardziej cieszę się z czasu jaki uzyskałem.

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » pn 16 mar, 2009 00:39

Ja mam jeszcze problemy w I zakręcie, często blokuje tylną oś co kończy się przestrzeleniem zakrętu lub spinem, nie wiem jak sobie z tym poradzić :(, jakieś rady? :roll:

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 16 mar, 2009 00:53

Szybciej zacząć hamować i szybciej puszczać hamulec wchodząc w zakręt?

Awatar użytkownika
Erwb
Posty: 751
Rejestracja: wt 08 sty, 2008 17:39

Post autor: Erwb » pn 16 mar, 2009 00:55

ja cos tam w tym secie zmienilem i bylo lepiej wysle ci go jak na serwie bedziesz

Awatar użytkownika
maka87-1992
Posty: 952
Rejestracja: czw 24 sty, 2008 16:56

Post autor: maka87-1992 » pn 16 mar, 2009 00:57

Korbaczek pisze:Szybciej zacząć hamować
starałem się ale to nie wiele zmienia...
Korbaczek pisze: szybciej puszczać hamulec wchodząc w zakręt?
tylko, że mój Hamulec albo jest na 0, albo na 100%, pośrednio działa tylko w tedy gdy jednocześnie gaz dodaje, niestety gubię się już czasem...

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 16 mar, 2009 09:24

Hamulce bardziej na przód, mniej hamowania silnikiem (jeśli macie coś takiego). A jak jestem mastah, to trail-braking (czyli kontrolowanie gazem poślizgu tylnej osi).
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
MikeF1
Posty: 433
Rejestracja: pt 10 sie, 2007 16:08
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: MikeF1 » pn 16 mar, 2009 14:56

yarpen, jak trailbreaking to bardziej na tył :P Po za tym może się przegrzewają z przodu i wtedy tył się blokuje...

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 16 mar, 2009 16:07

Cokolwiek by z tego nie zrobił, będzie lepiej. Wątpię, żeby się przód przegrzewał, chociaż hgw.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 11:38

Korbaczek pisze:Sprawdziłem najszybsze kółko z GP2, w roku 2007 było to 1:31.595. Także jeśli nasza fizyka jest zbliżona do tej rzeczywistej, to tym bardziej cieszę się z czasu jaki uzyskałem.
To trochę szybsi będziemy. :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 23 mar, 2009 12:35

1:30 z pewnością padnie. Ja standardowo, 2s gorzej od najlepszych, mówi się trudno. Za rok jak sobie pójdziecie do WTCC lub F1, to dopiero będzie moja dominacja. Oczywiście z założeniem, że w GP2 zostanę sam ;)

Awatar użytkownika
Monster
Posty: 77
Rejestracja: pn 27 paź, 2008 17:34

Post autor: Monster » pn 23 mar, 2009 19:01

Korbaczek sam to Ty chyba nie zostaniesz :wink: .

Awatar użytkownika
dudek2
Posty: 982
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 10:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: dudek2 » pn 23 mar, 2009 19:11

Monster, a tak ogolnie, to ty uzywasz sprzegła na starcie? Bo coś powoli powoli startujesz :P
BUKA NIE ŻYJE!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 23 mar, 2009 19:18

Korbaczek pisze:1:30 z pewnością padnie.
tak zerknalem na liveview

XCORE - 1:29.900

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 19:31

600 czy 650 kółek już ma :D I rekolekcje środa-piątek przed GP :P
Będzie
Xcore pisze:A na monzie planuję całkowity owned :)
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 23 mar, 2009 19:37

czyli co

piewsza i druga linia robi zbiorowe "ups przegapiłem punkt hamowania na starcie" i wtedy to X bedzie owned

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 19:41

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To kto mi powie gdzie trzeba wcisnąć Pit Limiter? Przy żadnej linii nie ma świateł.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 23 mar, 2009 19:43

obrazek z cyframi 3 i 4
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 19:45

To na której wciskamy - 3 czy 4? :D
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
jaro738
Posty: 2949
Rejestracja: śr 13 gru, 2006 20:34
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: jaro738 » pn 23 mar, 2009 19:47

Chipita, wjedz do boksów bez wzywania załogi i zobacz na której lini zapala ci sie kontrolka ze załoga jest wezwana. chyba nr 6 jak dobrze pamietam

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 23 mar, 2009 19:47

przekraczając linie z cyfrą 4, masz już mieć prędkość pit line.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pn 23 mar, 2009 20:12

Chipita pisze:600 czy 650 kółek już ma :D
488 ;)
jaro738 pisze: XCORE - 1:29.900
Tak na marginesie to wiecie, błąd na lesmo zrobiłem :P

[ Dodano: Pon 23 Mar, 09 20:12 ]
Oczywiście to więcej się już nie powtórzy 8)

A jak tam Vipery wszelakie?
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » pn 23 mar, 2009 20:29

Viper ci w tym wyscigu nie zagrozi :razz: Ale Korbaczek strzez sie. Powalczymy :grin:

Co do pitow to ograniczona predkosc obowiazuje od ostatniej lini. Tam sie dopiero wlacza ikonka ze jestesmy na pit lane. I slychac tez ten sygnal piszczacy.

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pn 23 mar, 2009 20:34

To ktoś ze mną w końcu powalczy?? :(

[ Dodano: Pon 23 Mar, 09 20:35 ]
Nie żeby nie było że się przechwalam, to ma być dla was motywacja :P
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
Viper
Posty: 874
Rejestracja: sob 31 maja, 2008 20:49
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Viper » pn 23 mar, 2009 20:41

Spoko ja ci moge załatwic 500 kg balastu albo rozwalona zawieche :cool: Wtedy powalczymy :wink:

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 20:44

UWAGA!

Pit Limiter włączamy gdy przekraczamy tą linię:

Obrazek

Żeby nie było niedomówień.
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Korbaczek
Posty: 892
Rejestracja: sob 29 wrz, 2007 16:47
Lokalizacja: Przeźmierowo
Kontakt:

Post autor: Korbaczek » pn 23 mar, 2009 20:51

Czyli ostatnią przed garażami. Bo jak sprytnie się domyśliłem tej szóstki na torze nie ma, prawda?

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 20:56

Korba, jak żeś to wywnioskował to nie mam pojęcia. Najstarsi górale by sobie z tym nie poradzili, filozofowie średniowiecza również.

:D
ESPAÑA !!!

Awatar użytkownika
Monster
Posty: 77
Rejestracja: pn 27 paź, 2008 17:34

Post autor: Monster » pn 23 mar, 2009 21:10

dudek2 pisze:Monster, a tak ogolnie, to ty uzywasz sprzegła na starcie? Bo coś powoli powoli startujesz :P
Używam, ale start to jedna z wielu moich słabych stron. czasem mi wyjdzie lepiej, a czasem nie wyjdzie wogóle. Generalnie to jeśli nadal będzie GP2L, to mam nadzieję że przed kolejnym sezonem uda mi się popracować i poprawić wiele elementów które po prostu u mnie leżą.

Awatar użytkownika
Chipita
Posty: 2345
Rejestracja: pn 22 paź, 2007 16:10
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: Chipita » pn 23 mar, 2009 21:20

To Monster napisz do mnie jutro na GG w godzinach 15-19 to mogę ci pomóc ze startem.
ESPAÑA !!!

Zablokowany

Wróć do „Wyścigi”