Zadajesz.
Zagadki historyczne
Moderator: Moderatorzy
Dam łatwe, bo nic mi kompletnie nie przychodzi do głowy.
Lewis Hamilton od razu po trafieniu do F1 dostał bolid, który dawał mu szansę na wygrywanie. Hamilton wygrywa z Robertem w większości statystyk (Pole Position, Wygrane, Podium, Zdobyte punkty). Są jednak 2 statystyki w których Robert i Lewis remisują (choć w oby dwóch trudno to do końca nazwać remisem), a w jednej to Robert prowadzi. Proszę podać te statystyki, które wymieniłem w poprzednim zdaniu. Dodam, że są to statystyki dość ogólne i pozytywne (bez Nieukończonych itp.). Mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Lewis Hamilton od razu po trafieniu do F1 dostał bolid, który dawał mu szansę na wygrywanie. Hamilton wygrywa z Robertem w większości statystyk (Pole Position, Wygrane, Podium, Zdobyte punkty). Są jednak 2 statystyki w których Robert i Lewis remisują (choć w oby dwóch trudno to do końca nazwać remisem), a w jednej to Robert prowadzi. Proszę podać te statystyki, które wymieniłem w poprzednim zdaniu. Dodam, że są to statystyki dość ogólne i pozytywne (bez Nieukończonych itp.). Mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Tak chodziło o tytuły mistrzowskie. Zaszła też mała pomyłka, bo byłem przekonany, że Hamilton nie ma najszybszego okrążenia ale oczywiście ma 2... Tak więc Hideto zadawaj.hideto pisze:no to strzelam
po 1 PEŁNYM sezonie F1
po 0 tytułów mistrzowskich
po 0 zmian zespołów
po 1 zespole który reprezentowali...
ewidentnie jest to kobieta na koniu, co zapewne jest zmyłką.
podobnie jak fakt, że zdjęcie jest z lekka retuszowane.
Największe znalezione przeze mnie podobieństwo wykazuje Katherina Legge -
http://www.leblogauto.com/images/legge_1_1.jpg - w 2005 testowała dla Minardi
podobnie jak fakt, że zdjęcie jest z lekka retuszowane.
Największe znalezione przeze mnie podobieństwo wykazuje Katherina Legge -
http://www.leblogauto.com/images/legge_1_1.jpg - w 2005 testowała dla Minardi
Boorfree Forum!
Bolid ten zapoczątkował erę w F1 która trwa do dziś, co prawda za jego czasów zamiast włókna szklanego używano blachy aluminiowej jednak to że jako pierwszy był zbudowany z odpowiednio ukształtowanych powierzchni aluminiowych jest faktem niepodważalnym. Dzięki temu udało się uzyskać ponad 3 krotnie większą sztywność w porównaniu z poprzednim rozwiązaniem. Bolid był również lżejszy.
Proszę powiedzieć co to za bolid, kto go skonstruował, jakie rozwiązanie zastąpił oraz kto nim jeździł.
dodatkowe informacje:
ogółem wystawiono 60 samochodów w 36 wyścigach z których 14 zakończyło się zwycięstwem tej konstrukcji.
Proszę powiedzieć co to za bolid, kto go skonstruował, jakie rozwiązanie zastąpił oraz kto nim jeździł.
dodatkowe informacje:
ogółem wystawiono 60 samochodów w 36 wyścigach z których 14 zakończyło się zwycięstwem tej konstrukcji.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Lotus 25?
skonstruował go Colin Chapman w 1962, a jeździli w nim
Jim Clark
Trevor Taylor
Mike Spence
Chris Amon
Mike Hailwood
Richard Attwood
pierwszy monokok
stalowe nadwozie samonośne zamiast ramowej konstrukcji
skonstruował go Colin Chapman w 1962, a jeździli w nim
Jim Clark
Trevor Taylor
Mike Spence
Chris Amon
Mike Hailwood
Richard Attwood
pierwszy monokok
stalowe nadwozie samonośne zamiast ramowej konstrukcji
Ostatnio zmieniony czw 29 maja, 2008 02:37 przez Tola, łącznie zmieniany 2 razy.
Boorfree Forum!