Euro 2012
Moderator: Moderatorzy
Portugalia grała słabo, dopiero od momentu straty gola zaczęli coś pokazywać. Szkoda że Niemcy nie władowali go dużo wcześniej dzięki czemu Portugalczycy obudziliby się wcześniej. A tak to pokazali dziwną taktykę chowania się pod własną bramką. Co było tym głupsze że ich obrona była zupełnie dziurawa. Gdyby zamiast na obronę postawili na atak to byłoby pewnie inaczej a tak to sami się właściwie podłożyli Niemcom.
To dobrze że ludzie nie rozumieją naszego systemu monetarno bankowego. Bo jeśliby zrozumieli to mielibyśmy rewolucję jeszcze tej nocy - H. Ford
- nie rozumiem takich stwierdzeń. Co znaczy powinien być remis? To Niemcy trafili do bramki. Byli skuteczniejsi. Więc niby dlaczego jest tu jakaś niesprawiedliwość... Gdyby Portugalia była na tyle dobra, aby wpić 1 gola, albo nie stracić żadnego, to wynik byłby inny. Niemcy strzeliłi, Portugalia nie, więc Niemcy zasłużyły na wygraną i wszystko w temacie. Choćby nie wiem jak ładnie grali, jak ładnie podawali, na wygraną zasluguje ten, kto strzela jednego gola więcej, a nie ten kto gra ładnie. Takie są zasady tej gry :)Piotrek15 pisze:Piłka nożna nigdy nie była sprawiedliwa i nie będzie. Powinien być remis a wygrali Niemcy
To samo w meczu Danii. Holendrzy grali podania na centymetry, jednym podaniem omijali 3 rywali, ale co z tego. Duńczycy byli mądrzejsi, strzelili 1 gola więcej i zasłużenie wygrali.
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.
Mamy tak wielu zmienników, zwłaszcza w obronie że ze zmianą nie będzie problemów. :/mafico pisze:Nasze "nabytki" Perquis, Boenisch, Obraniak się nie popisały, więc może sobie ich zmieniać łotewa ;]. ehh tylko żeby miał na kogo
By the grace of God Almighty
And the pressures of the marketplace
The human race has civilized itself
It's a miracle
And the pressures of the marketplace
The human race has civilized itself
It's a miracle
http://www.youtube.com/watch?v=mV72lSNn0dU
Nieznacznie, ale wewnątrz pola karnego. A sędzia się gapi na to jak zauroczony i nic nie zagwizdał.
Nieznacznie, ale wewnątrz pola karnego. A sędzia się gapi na to jak zauroczony i nic nie zagwizdał.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
I jeszcze dodam, że chyba 90% osób w Poznaniu i okolicach było rozczarowanych losowaniem, bo drużyny słabe, bo gwiazd brak (bo i u Włochów z nimi słabo ostatnio), a teraz wydaje mi się, że pod względem atmosfery Poznań trafił najlepiej. Może jeszcze Anglicy i Holendrzy mogliby zbudować podobną atmosferę.
I jestem bardzo ciekawy jutra, bo na pierwszym meczu Polaków biało-czerwono było po ruchomy horyzont ludzi. A miasto z wyłączeniem centrum jak z post-apokaliptycznego filmu - godzina 18, a samochodów i przechodniów żadnych.
A w Krakowie nic się nie dzieje? Nie zrobili niczego dla kibiców i nie ma Anglików/Holendrów/Włochów?
I jestem bardzo ciekawy jutra, bo na pierwszym meczu Polaków biało-czerwono było po ruchomy horyzont ludzi. A miasto z wyłączeniem centrum jak z post-apokaliptycznego filmu - godzina 18, a samochodów i przechodniów żadnych.
A w Krakowie nic się nie dzieje? Nie zrobili niczego dla kibiców i nie ma Anglików/Holendrów/Włochów?
O Kraków zahaczę w piątek, więc na 100% się wtedy będę mógł wypowiedzieć, ale coś mi mówi, że z Poznaniem/Gdańskiem/Warszawą/Wrocławiem to pod tym względem nie ma co porównywać. ;)Korbaczek pisze:A w Krakowie nic się nie dzieje? Nie zrobili niczego dla kibiców i nie ma Anglików/Holendrów/Włochów?
O Katowicach nawet nie ma co wspominać - strefa kibica na 1000 osób pod spodkiem. :P
Jak chcesz to można oglądać cały czas na żywo - podaje link do Poznania, ale są też na stronie wszystkie miasta-gospodarze w Polsce plus Kraków:doriano pisze:O Kraków zahaczę w piątek, więc na 100% się wtedy będę mógł wypowiedzieć, ale coś mi mówi, że z Poznaniem/Gdańskiem/Warszawą/Wrocławiem to pod tym względem nie ma co porównywać. ;)Korbaczek pisze:A w Krakowie nic się nie dzieje? Nie zrobili niczego dla kibiców i nie ma Anglików/Holendrów/Włochów?
O Katowicach nawet nie ma co wspominać - strefa kibica na 1000 osób pod spodkiem. :P
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-poznan,4 ... 56667.html
nie gadajcie ze w KRK si nic nie dzieje, bo nawet w rzeszowie widuje mnóstwo obcokarajowców, słysze dużo więcej angielskiego, niemiecki, w sklepie u dziewczyny była spora grupa francuzów i do tego opowiesci o portugalczykach przeczekujących u nas czas pomiędzy ich wypadami na ukraine na mecze
Tak w ogole to nie wiem czemu JA wogole zaglądnąłem do tego tematu :P
Tak w ogole to nie wiem czemu JA wogole zaglądnąłem do tego tematu :P
Match 11 - DEN vs POR
Arena Lviv
Match 16 - UKR vs FRA
Donbass Arena Donetsk
Match 15 - SWE vs ENG
Olympic Stadium Kyiv
Match 24 - SWE vs FRA
Olympic Stadium Kyiv
- z oficjalnej strony UEFA - co ciekawe, wciąż są bilety na mecz samej Ukrainy. Frekwencyjnie mają dużą lipe :P
Arena Lviv
Match 16 - UKR vs FRA
Donbass Arena Donetsk
Match 15 - SWE vs ENG
Olympic Stadium Kyiv
Match 24 - SWE vs FRA
Olympic Stadium Kyiv
- z oficjalnej strony UEFA - co ciekawe, wciąż są bilety na mecz samej Ukrainy. Frekwencyjnie mają dużą lipe :P
Podsumowujc 1 kolejkę spotkań. Jak dla mnie:
Najciekawszy mecz: zdecydowanie Irlandia - Chorwacja. I na murawie, i na trybunach.
Najsłabszy zespół: eee "nasz"?
No i ciekawy jestem, czy Dania będzie w stanie kontynuować swoją mądrą grę przeciwko rywalom którzy potencjalnie powinni ich rozjechać. Bo z Holandią taktycznie zagrali chyba idealnie.
Na uwagę może zasługiwać także to, że w każdym meczu padł gol, a zespoły strzelały raczej podobną ilość bramek (w sensie wyniki 1-1 0-1 chyba dominowały).
Najciekawszy mecz: zdecydowanie Irlandia - Chorwacja. I na murawie, i na trybunach.
Najsłabszy zespół: eee "nasz"?
No i ciekawy jestem, czy Dania będzie w stanie kontynuować swoją mądrą grę przeciwko rywalom którzy potencjalnie powinni ich rozjechać. Bo z Holandią taktycznie zagrali chyba idealnie.
Na uwagę może zasługiwać także to, że w każdym meczu padł gol, a zespoły strzelały raczej podobną ilość bramek (w sensie wyniki 1-1 0-1 chyba dominowały).
Mi się wydaje, że z tymi pozornie nudnymi meczami to taka tendencja przynajmniej od mundialu w RPA (być może i wcześniej, ale nie pamiętam dokładnie meczów). Zawsze się napalamy na mecze typu: Holandia - Niemcy, a potem wychodzi piach, bo za bardzo się te drużyny boją siebie i nie chcą grać otwarcie. Natomiast mecze np. Austria - Szwajcaria to taka trochę improwizacja taktyczna i często granie na pałę, co często jest ciekawe (a nieraz nie - patrz mecze polaków ;p)
Taka moja obserwacja.
Taka moja obserwacja.
Mi dziwne wydaje się przedwczesne żegnanie Szewczenki. Przecież Ukraina zagra jeszcze kilka meczy na Euro.
A tu zabawna scenka z Andrijem
http://www.youtube.com/watch?v=GPlmw0GQFZE
A tu zabawna scenka z Andrijem
http://www.youtube.com/watch?v=GPlmw0GQFZE
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości." - Albert Einstein