Xbox 360 i PS3

Hyde Park to forum, na którym możecie poruszać każdy temat, nawet ten niezwiązany z F1 ;-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Xbox 360 i PS3

Post autor: grooby666 » czw 31 maja, 2007 21:13

Zdecydowalem zalozyc sie ten temat z powodu, iz jest to jedno z moich glownych zainteresowan (obok oczywiscie wiadomo czego) i chcialbym zaprosic do dyskusji na wszelakie tematy zwiazane z Xboxem 360 (czyli o obecnych tytulach, zbilzajacych sie premierach, achievementach etc.).

Nie wiem jaki bedzie odzew ze strony uzytkownikow forum, poniewaz zdaje sobie sprawe (sadzac po wynikach ankiety), ze wiekszosc jeszcze na razie na siebie nie zarabia, a jezeli juz, nie wydaje ok 2000 zl na taka zabawke i w zwiazku z tym niewielu z nich posiada swoja sztuke w domostwie. Dlatego apel do modow: jezeli temat pozostanie bez echa prosze o usuniecie.

Prosze takze o niewspominanie tutaj o PC (zalozcie sobie wlasny temat ;)). O PS3 - jak najbardziej. W koncu to konkurencja i mozemy sobie na temat pogawedzic. To jak wspomianac o McLarenach nie gadajac jednoczescie o Ferrari.

Pozdro

Konrad

Post autor: Konrad » śr 07 lis, 2007 17:44

Jestem szczesliwa osoba, ktora miala okazje zagrac na konsoli Xbox 360

Do moich rak trafil Colin McRea: Dirt, FIFA 07, PES 6 i Forza Motorsport 2

Poziom zniszczen i grafika w najnowszym Colinie wgniataja w fotel(wyobrazam sobie jak ta gra moze chodzic na telewizorze z HD i Full HD)

Swietne animacje FIFY 07, ale nie ukrywam, ze na padzie zle mi sie gralo(do tej pory nie wiem jak to sie stalo, ale z lini bramkowej Chelsea wykopalem pilke na wlasna polowe :lol: )

Forza Motorsport 2 tez niczego sobie

PES 6 chyba najgorszy pod wzgledem grafiki, ale dla mnie swietny...

lukaszlew77
Posty: 691
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 14:44
Lokalizacja: Poznań

Post autor: lukaszlew77 » śr 07 lis, 2007 21:25

To jest temat rzeka i przypomina dyskusję: co jest lepsze pomidorowa czy rosół?

Obie konsole mają swoje wady i zalety, w przypadku PS3 jest to napęd Blu-ray, a u XBoxa 360 cena i ilość gier.

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » czw 08 lis, 2007 07:17

Obecnie moja kolekcja to juz kilkanascie pozycji, tutuly takie jak Crackdown, Forza Motosport 2, Call of Duty 3 sa warte grzechu. A na horyzoncie juz niedlugo Assasin Creed czy Mass Efect. Nie wspominajac juz o Halo 3, Bioshock, Strangehold, ktore sa na szczycie mojej listy zakupow.

Konrad

Post autor: Konrad » czw 08 lis, 2007 19:46

Grooby wyprowadz mnie z bledu jezeli grales w FIFE 07

Czy grajac Man United kibice krzycza "United!, United!" i spiewaja tytul "Glory, Glory Man United!"? :shock:

Awatar użytkownika
Ismola
Posty: 2705
Rejestracja: sob 30 wrz, 2006 15:01
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Ismola » czw 08 lis, 2007 19:47

Śpiewają, ale jak grasz Realem to czasem słychać Hala Madrid itp...

[ Dodano: 8 Listopad 2007, 20:48 ]
To taki bajer jest :D

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » czw 08 lis, 2007 19:49

Konrad pisze:Grooby wyprowadz mnie z bledu jezeli grales w FIFE 07

Czy grajac Man United kibice krzycza "United!, United!" i spiewaja tytul "Glory, Glory Man United!"? :shock:
Sorry Konrad, ale sportowe to jedyna kategoria gier, w ktore nie gram. Wiec nie wiem :(

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pt 09 lis, 2007 09:37

A jak Real gra z Odrą Opole w Madrycie to śpiewają "Odra Opole, ja Odrę w dupę pier***"??
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Xcore
Posty: 1648
Rejestracja: pt 23 mar, 2007 15:04
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Xcore » pt 09 lis, 2007 14:40

Nie, Real zawsze przynosi ze sobą Kangaroo TV i ciągle krzyczą Alonso Alonso Alonso!!!
Nie mogę ci pomóc
Jestem Ikskorem :)

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » pn 26 lis, 2007 19:17

Nie uwierzycie co sie stalo. Three Rings of Death. Arghhhhh! Teraz juz tylko serwis mi zostal. I ile wytrzymal? 10 miesiecy. NIE KUPUJCIE XBOXA 360 (chyba, ze to bedzie wersja Elite).
A swiezutki Assasin's Creed tak czekal z utesknieniem. :(

lukaszlew77
Posty: 691
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 14:44
Lokalizacja: Poznań

Post autor: lukaszlew77 » pn 26 lis, 2007 19:51

Nie wiem, jak w Anglii, ale w Polsce teraz dają 3 lata gwarancji - więc w czym problem?

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » pn 26 lis, 2007 20:44

lukaszlew77 pisze:Nie wiem, jak w Anglii, ale w Polsce teraz dają 3 lata gwarancji - więc w czym problem?
Problem? Musze go odeslac, czekac, czekac, a pozniej jak juz poczekam to jeszcze troche poczekac. A pozniej jeszcze troche poczekac i moze odesla z powrotem.

Awatar użytkownika
Matthias
Posty: 518
Rejestracja: ndz 05 sie, 2007 10:46
Lokalizacja: Wolbrom
Kontakt:

Post autor: Matthias » pn 26 lis, 2007 21:29

Serwis ( w polsce ) dziala dosc szybko ;) Juz 2x wysylalem x'a do naprawy ;/// 7-9 dni czekalem i dostalem nowego :D

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » śr 26 gru, 2007 19:48

Z dniem dzisiejszym granie na next-genach nabiera nowego dla mnie wymiaru. Dostalem na gwiazdke Call of Duty 4 i wlasnie przed chwila wrocilem z nowiutkim HDTV 32". Teraz swiat juz nigdy nie bedzie taki sam. :D

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » czw 27 gru, 2007 20:21

Taaak... CoD4, Twój świat się zmieni na jakieś... 10 godzin :/
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » czw 27 gru, 2007 20:23

yarpen.zirgin pisze:Taaak... CoD4, Twój świat się zmieni na jakieś... 10 godzin :/
Za to będzie to niezapomniane 10 godzin :P Nie psuj zabawy Groobemu. Cieszymy się jego szczęściem :)
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » czw 27 gru, 2007 20:41

CoD4 jest do dupy :] całkowicie klimat poprzednich części jest zatracony... ale kto co lubi.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

lukaszlew77
Posty: 691
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 14:44
Lokalizacja: Poznań

Post autor: lukaszlew77 » pt 28 gru, 2007 12:39

hideto pisze:CoD4 jest do dupy :] całkowicie klimat poprzednich części jest zatracony... ale kto co lubi.
Moim zdaniem jest to najlepsza część serii, klimat klimatem, ale mnie temat drugiej wojny światowej w grach nudzi, bo co można wymyslić innowacyjnego - wciąż te same bronie, te same strony konfliktu. COD 4 przynosi długo oczekiwaną świeżość.

Konrad

Post autor: Konrad » sob 29 gru, 2007 12:19

Nie lubie sie chwalic, ale w Swieta mialem okazje zagrac na XBOX'ie 360 podlaczonym do 40-calowego, panoramicznego telewizora firmy Samsung z Full HD i dynamicznym kontrastem 10000:1

Probowalem swoich sil w CoD 4(z niepowodzeniem), zreszta jestem cieniasem w takie gry. Nastepnie przesiadlem sie na PES 6

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » sob 29 gru, 2007 21:24

Konrad pisze:Nie lubie sie chwalic, ale w Swieta mialem okazje zagrac na XBOX'ie 360 podlaczonym do 40-calowego, panoramicznego telewizora firmy Samsung z Full HD i dynamicznym kontrastem 10000:1
No i jak wrazenia?

CoD lezy u mnie jeszcze w zasadzie nierozpakowany, gdyz nie lubie zaczynac gier, jezeli jestem w trakcie przechodzienia innej, ktora jest (of course) Assassin's Creed.

Konrad

Post autor: Konrad » ndz 30 gru, 2007 15:00

grooby666 pisze:
Konrad pisze:Nie lubie sie chwalic, ale w Swieta mialem okazje zagrac na XBOX'ie 360 podlaczonym do 40-calowego, panoramicznego telewizora firmy Samsung z Full HD i dynamicznym kontrastem 10000:1
No i jak wrazenia?
Trudno mi cokolwiek napisac, bo nie jestem specjalista od telewizorow. W domu mam 28-calowego Triluxa i roznica jest ogromna(doslownie jezeli chodzi o wymiary).

Na 40" Samsungu mozna bylo zauwazyc duzo wiecej szczegolow, nawet PES 6 wydawal sie latwiejszy(?), na zwyklym TV byly jakies mini kropki itp. Na LCD(Samsung) obraz jest wspaniale podswietlony, wyrazisty i posiada zywe kolory(chyba to nic nowego przy takiej klasie TV).

Zaluje, ze nie udalo mi sie uruchomic CM: Dirt, niestety, ale plyta zostala zjechana. Ta gra to dla mnie miod :cool:

Awatar użytkownika
Łukasz
Posty: 133
Rejestracja: czw 29 mar, 2007 14:29
Lokalizacja: Mieroszów
Kontakt:

Post autor: Łukasz » ndz 30 gru, 2007 20:42

A mam takie malutkie pytanko co do Xboxa 360 i gry Forza Motorsport 2, to tak przy okazji tylko ;) Czy wie ktos o co chodzi z tym oznaczeniem 60Hz na pudełku tej gry? Bo konsolę mam pod takim starym TV co ma 50Hz. Czy ta gra w ogóle bedzie działała mi?
Nie bijcie mnie - ja nie znam się na F1 :P

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » ndz 30 gru, 2007 20:50

Gra jak najbardziej bedzie dzialala. Musisz tylko w dashboardzie konsoli, w zakladce "system -> display" ustawic tryb wyswietlania 50 Hz. To tak jak przy 720p, 1080i gdzie konsola automatycznie wykrywa mozliwosci twojego odbiornika i przedstawia ci opcje wyboru wyswietlania obrazu.

Awatar użytkownika
DaFy
Posty: 580
Rejestracja: pn 07 sie, 2006 11:00
Lokalizacja: Z dużego pokoju.
Kontakt:

Post autor: DaFy » ndz 30 gru, 2007 21:42

No no witam wszystkich konsolowcow :)

Ja tez posiadam x360.
Sam zastanawiałem sie nad ps3 ale szybko wybralem x360 (tanszy, mocniejszy sprzetowo, wiecej gier, tansze gry)
Nastepna w kolejce jest wii :) ps3 moze kiedys.
Teraz pogrywam w Bioshock, Splinter Cell Duble Agent i Call Of Juarez.
Pozdr
GO! Kubica GO! Hamilton

Awatar użytkownika
Venceremos
Posty: 2020
Rejestracja: wt 01 sie, 2006 12:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Venceremos » pn 31 gru, 2007 10:59

DaFy pisze:Sam zastanawiałem sie nad ps3 ale szybko wybralem x360 (tanszy, mocniejszy sprzetowo, wiecej gier, tansze gry)
Ja w kwestii merytorycznej...

Mocniejszy sprzętowo to x360 od PS3 nie jest. Wręcz przeciwnie. Procesor Cell PS3 to gigant, którego w najbliższym czasie absolutnie nic nie pokona.
"Formula 1 is not a sport" - Jedyna rozsądna wypowiedź Alonso :D

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » pn 31 gru, 2007 11:32

Venceremos pisze:
DaFy pisze:Sam zastanawiałem sie nad ps3 ale szybko wybralem x360 (tanszy, mocniejszy sprzetowo, wiecej gier, tansze gry)
Ja w kwestii merytorycznej...

Mocniejszy sprzętowo to x360 od PS3 nie jest. Wręcz przeciwnie. Procesor Cell PS3 to gigant, którego w najbliższym czasie absolutnie nic nie pokona.
Zgadzam sie. Trzeba jednak pamietac, ze premiera xboxa byla dobry rok przed ps3, a wiadomo, co rok znaczy w branzy takiej jak ta. Za xboxem obecnie przemawiaja popularnosc i powszechnosc konsoli, cena, szeroki wybor tytulow i pewnie jeszcze kilka atutow, na ktore ps3 dopiero pracuje. Osobiscie nie przesiadlbym sie na ps3, ktory uwazam za spory zawod ze strony Sony. Swego czasu mial byc boom a wyszlo plum.

lukaszlew77
Posty: 691
Rejestracja: czw 02 sie, 2007 14:44
Lokalizacja: Poznań

Post autor: lukaszlew77 » pn 31 gru, 2007 12:08

Venceremos pisze:
DaFy pisze:Sam zastanawiałem sie nad ps3 ale szybko wybralem x360 (tanszy, mocniejszy sprzetowo, wiecej gier, tansze gry)
Ja w kwestii merytorycznej...

Mocniejszy sprzętowo to x360 od PS3 nie jest. Wręcz przeciwnie. Procesor Cell PS3 to gigant, którego w najbliższym czasie absolutnie nic nie pokona.
Za to grafikę lepszą ma ponoć X360.

Grafikę - czyt. procesor graficzny, żebyście nie łapali za słówka.

Awatar użytkownika
yarpen.zirgin
Posty: 4404
Rejestracja: pt 16 lut, 2007 12:46

Post autor: yarpen.zirgin » pn 31 gru, 2007 14:08

grooby, jak tam assasin? Pooglądałem kilka filmików, wygląda to wszystko ślicznie, ciekawiem, etc, ale walka marniutka. A fajnie się gra? Robią podobno konwersję na PC.
KubicoManiak vel Dobro Squad
CHAM squad

Awatar użytkownika
grooby666
Posty: 835
Rejestracja: śr 16 maja, 2007 18:07
Lokalizacja: Manchester

Post autor: grooby666 » pn 31 gru, 2007 16:12

yarpen.zirgin pisze:grooby, jak tam assasin? Pooglądałem kilka filmików, wygląda to wszystko ślicznie, ciekawiem, etc, ale walka marniutka. A fajnie się gra? Robią podobno konwersję na PC.
Bez dwoch zdan, to gra nieprzecietna. Moim osobistym nastawieniem przed pierwszym odpaleniem bylo: "Price of Persia w sredniowieczu - genialnie!" Rzeczywistosc troche zweryfikowala moje oczekiwania, gdyz zaserwowano mi Thiefa+hack'n'slash + szczatki Prince of Persia. Ale ok. Niech bedzie.

Zaczne od grafiki, ktora rzuca na kolana i sprawia, ze wszystko, co bylo do tej pory, jest brzydkie. To, co mozna ogladac na screenach w necie, to wszystko sa obrazki z gameplaya. Zadnego renderingu, rasowania itp. Widoki przesliczne, cienie, i przede wszsytkim ANIMACJA!!! Tak gienialnie animowanej postaci jeszcze nie widzialem. Ksiaze Persji wydaje sie byc z drewna.

Mowisz, ze walka marniutka. Osobiscie uwazam, ze to dosyc mocny punkt gry. Choc po nabraniu wprawy, stacje sie odrobine schematyczna i latwa. Po kilku godzinach grania, nawet 10 przeciwnikow na raz, to tylko spacer po plazy. Ale ciagle lubie walczyc i sprawia mi frajde. Wiec cos w tym siedzi.

Mozna pisac jeszcze dlugo o zaletach. Chocby o tzw. assassinations, ktore naprawde dostarczaja dreszczyku i ogromnej satysfakcji, kiedy uda ci sie ich dokonac. Ogromne lokacje, tlum na ulicach, tekstury rzucajace na kolana, animacja wierzchowca itp. Ale moze napisze lepiej, w ktorych miejscach sie rozczarowalem.

Poczatek. Okazuje sie, ze nasze harce w sredniowieczu, to odczyty z naszej pamieci, a faktyczna akcja osadzona jest gdzies w przyszlosci. (Choc ma to charakter przerywnikowi pomiedzy misjami, to i tak wg mnie psuje troche klimat). Nie pozostaje to bez wplywu na rozgrywke. Np. obszar niedostepny w danym momencie dla gracza to niebieska mgla i komunikat, ze system nie moze czytac z tego obszaru pamiecia w danej chwili. Kazdy cel, wazny punkt gry otoczone sa liczbami, schematami itp, ktore, jak juz napisalem, psuja troche klimat.

Ale i tak najwieksza wada wg mnie to system prowadzenia rozgrywki. Z poczatku tego nie widac, ale juz od drugiego bloku pamieci, daje sie zauwazyc schematycznosc, ktora wyglada mniej wiecej tak: wchodzisz do miasta, zdobywasz view pointy (tutaj trzeba sie troche powspinac, co jest absurdalnie latwe), ratujesz obywateli z opresji, przeprowadzasz dochodzenia (ktorych jest tylko 3 (!) typy), gadasz z glownodowodzacych biura assassinow w miescie, dostajesz zlecenie i go wykonujesz. I to tyle. Przechodzisz, odblokowuja ci sie nowe lokacje i ... robisz to samo.

Jestem gdzies w polowie gry i wciaz mi sie to jeszcze nie znudzilo. Nie wiem, czy to przez to , ze gapie sie jak ciele na malowane wrota, podziwiajac kazdy detal w HD, czy po prostu jedak ta gra tak przyciaga. Sytuacje dodatkowo poprawiaja achievementy, ktorymi mozna sie zajac w celu urozmaicenia sobie rozgrywki i ktore sa naprawde ciekawe.

Tak to mniej wiecej w skrocie wyglada.

Moja ocena to: 8/10

Awatar użytkownika
DaFy
Posty: 580
Rejestracja: pn 07 sie, 2006 11:00
Lokalizacja: Z dużego pokoju.
Kontakt:

Post autor: DaFy » pn 31 gru, 2007 16:35

No ja sie az tak bardzo nie znam na tych prockach ale wydawało mi sie ze xbox wypada lepiej.

PS3 Procek Cell "8 rdzeni" CAŁOŚĆ taktowana zegarem 3.2 GHz (aktywnych rdzeni wykonawczych (SPE) jest tylko 6 siodmy rdzen jest nieaktywny odpowiada za zabezpieczenia a osmy jest do zarzadzania systemem (PPE)
256 RAM

Xbox 360 Procek Xenon IBM PowerPC 3 PEŁNOWARTOSCIOWE rdzienie taktowane zegarem 3.2 GHz KAŻDY.
512 RAM

No i taki tekst to dobil ps3 w moich oczach : http://polygamia.pl/splinter-cell-convi ... -wii-i-ps3

pozdrawiam
GO! Kubica GO! Hamilton

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”