Telefony komórkowe :)

Hyde Park to forum, na którym możecie poruszać każdy temat, nawet ten niezwiązany z F1 ;-)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 01 mar, 2013 00:23

Zestaw o hardware identycznym z tym iMac albo jego odpowiednikami (bo tej apple jest oparty o części laptopowe)

1. Procesor: Intel Core i5 2450P 4x3.20 GHz BOX (LGA1155, 6MB, 95W)
2. Wentylator: BOX (komplet z procesorem) Inny/a
3. Płyta główna: Asrock B75 Pro3-M, B75, VGA, DVI, HDMI, DDR3, SATA3, GBLAN, MATX, LGA1155
4. Napęd FDD: Brak - Wybierz
5. Pamięci: DDR3 8GB 1600MHz ADATA Gaming (2x4GB, DualDDR, CL9)
6. Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200 1TB, SATA-III, 64MB cache
7. Nagrywarka: Brak - Wybierz
8. Karta dźwięk.: Realtek ALC892 (zintegrowany/a) Inny/a
9. Karta sieciowa: 10/100/1000 Mbit/s (zintegrowany/a) Inny/a
10. Karta graficzna: Radeon HD7770 Asus 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E
11. Obudowa: CoolerMaster Elite 310 Black-Silver (bez zasilacza)
12. Monitor: Asus 27" LCD MX279H (5 ms, 2xHDMI, IPS)
13. Klawiatura: A4Tech V-Track 7200N (Wireless 2.4Ghz)
14. Mysz: Tak (komplet z klawiatura) Inny/a
15. System oper.: Microsoft Windows 7 Ultimate 64Bit PL OEM
16. Drukarka.: Brak - Wybierz
17. Głosniki.: Brak - Wybierz
18. Inne dodatki: Zasilacz do obudowy ATX 500W be quiet Straight Power E9-500W Ultra Ciche!

Razem brutto: 4664,00

Widać poprzedni post napisałem sporo na wyrost. Marża 100%, względem komercyjnego sklepu który oferuje sprzęt kilkukrotnie opodatkowany i oclony. Jaka to będzie marża względem składanego w chinach sprzętu kupowanego na tony ? Pewnie ze 2-3 razy taka.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

strefakrzysiek
Posty: 17
Rejestracja: pn 31 mar, 2008 15:29

Post autor: strefakrzysiek » pt 01 mar, 2013 01:06

MtK pisze:strefakrzysiek, stąd że maksymalny możliwy transfer przez bluetooth z reguły jest ograniczony do 1mb/s. Dopiero po kablu mamy pełne możliwości. Także to ty wykazujesz się małą wiedzą na ten temat.
Napisze tylko jedno wi-fi :lol: i już lepiej nic nie pisz w tym temacie.

Awatar użytkownika
ZłyDziad
Posty: 101
Rejestracja: śr 07 gru, 2011 08:46
Lokalizacja: Łódź

Post autor: ZłyDziad » pt 01 mar, 2013 18:53

MtK pisze:strefakrzysiek, Po pierwsze przy terhering prędkość przesyłu to max 1mb/s gdzie 3g oferuje 3,6mb/s. Po drugie zaczynamy dochodzić do standardu LTE co już kompletnie przekreśla cofanie się do jednomegowego neta. Poza tym komfort tego że nie muszę się co chwilę łączyć z telefonem tylko uruchamiam tablet i jest. A koszty? wydając 1500-2500zł na tablet, stać Cię na 19zł miesięcznie na 2GG internetu.
Powiedz mi w takim razie znawco jaka sieć ma LTE w pełni działające i docierające do przynajmniej 50% odbiorców? Podpowiem może bo pewnie chlapnąłeś coś na zapas, żeby mieć podkładkę - żaden. Play coś tam burczy o LTE, Plus, który reklamuje się, że da każdemu klientowi 100 Mbit/s ma zasięg LTE na poziomie 7-10% pokrycia w Polsce (w tym teren Wawy, który ma z tego lwią część), Orange i T-Mobile na dzień dzisiejszy milczą co do LTE więc podeprzyj faktem swoje bajeczki o LTE.

Druga sprawa - wyjaśnij mi jak krowie na granicy jaka jest różnica między win 7 HP a Ultimate i jaki ma ona wpływ na codzienne użytkowanie poza kasą, którą na ten system wydam?

Trzecia sprawa - Nie porównuj iMaca do zwykłego notebooka bo w moich oczach coraz bardziej tracisz. Kupujesz kompa za 9000 zł, którego wartość jest określana przez cenę bazowych podzespołów a ona wynosi 50% tej kwoty więc albo ja mam zachwiane postrzeganie rzeczywistości albo Ty wywalasz kasę w błoto uważając, że za to trzeba tyle zapłacić. Hid napisał Ci ile kosztuje taki komp więc za co dopłacasz dodatkowe 4500 zł? Odpowiedz bo ja nie wiem :)

Awatar użytkownika
lc1
Posty: 307
Rejestracja: śr 09 lut, 2011 12:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: lc1 » pt 01 mar, 2013 18:58

ZłyDziad pisze:...za co dopłacasz dodatkowe 4500 zł? Odpowiedz bo ja nie wiem
za to:
Obrazek
McLaren Mercedes

Awatar użytkownika
ZłyDziad
Posty: 101
Rejestracja: śr 07 gru, 2011 08:46
Lokalizacja: Łódź

Post autor: ZłyDziad » pt 01 mar, 2013 19:05

lc1, ja za to na bazarku płacę 1.5 zł (jak znajdę takie drogie jabłka)

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 01 mar, 2013 19:52

lc1 pisze:
ZłyDziad pisze:...za co dopłacasz dodatkowe 4500 zł? Odpowiedz bo ja nie wiem
za to:
Obrazek
No i będziesz miał sprawę w sądzie...

Apple jest posrane w tej kwestii np w polsce zaskarżyli wintrynę A.pl która była bodaj sklepem internetowym, bo 'apl' to prawie 'apple'.

ZłyDziad, różnic kilka jest, np nie masz sapera i innych gierek. Dokładne porównanie możesz zobaczyć tutaj:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... ts/compare

Ogólnie nic z tego co posiada Ultiate, a nie posiada Home, nie jest jakoś specjalnie przydatne grafikowi. A o tym w sumie była dyskusja.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
motomouse
Posty: 310
Rejestracja: ndz 14 paź, 2007 17:21
Lokalizacja:

Post autor: motomouse » pt 01 mar, 2013 21:03

hideto pisze:Ogólnie nic z tego co posiada Ultiate, a nie posiada Home, nie jest jakoś specjalnie przydatne grafikowi.
Jedną rzecz posiada - możliwość przyłączenia do domeny. Oczywiście, gdy grafik jest freelancerem to jest mu to zbędne. Ale żeby to mieć wystarczy wersja Professional.
Nobody expects the Spanish Inquisition!

Awatar użytkownika
lg2000
Posty: 1841
Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:25
Lokalizacja: EPML

Post autor: lg2000 » pt 01 mar, 2013 21:17

ZłyDziad pisze:... jaka sieć ma LTE w pełni działające i docierające do przynajmniej 50% odbiorców?
Ktoś z was ściąga GBajty danych do smartfona na czas? HSPA spokojnie wystarczy nawet bardzo wymagającemu klientowi smartfona. Większości UMTS.
Druga sprawa - wyjaśnij mi jak krowie na granicy jaka jest różnica między win 7 HP a Ultimate i jaki ma ona wpływ na codzienne użytkowanie poza kasą, którą na ten system wydam?
Dla mnie różnica jest znaczna pomiędzy HP a Prof. Z HP się nie połączysz przez RDP a i do domeny takiego nie włączysz.
Co do Apple to mam od wielu lat wyrobioną opinię. Zamknięte systemy przewartościowane przynajmniej dwukrotnie, które straciły już dawno przewagę innowacyjności. Jestem jednak pełen uznania co do marketingu Jobsa który stanowił 90% wartości firmy. Teraz czeka ich tylko zjazd w dół.

BTW: Jeszcze trochę a doriano przeniesie cały ten temat do Smoleńska. :razz:
By the grace of God Almighty
And the pressures of the marketplace
The human race has civilized itself
It's a miracle

Awatar użytkownika
ZłyDziad
Posty: 101
Rejestracja: śr 07 gru, 2011 08:46
Lokalizacja: Łódź

Post autor: ZłyDziad » pt 01 mar, 2013 22:09

lg2000, nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o marketing Jobsa. Teraz ta firma będzie zwiększać ekrany kolejnych iTelefonów, żeby zarobić na tym samym w innej otoczce ale bez Jobsa to już nie to samo.

hideto, w takim wypadku Ultimate jest zbędny dla 80% użytkowników co potwierdza moją hipotezę :)

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pt 01 mar, 2013 22:27

Toteż to samo napisałem wcześniej.

Nawet to co napisano powyżej niczego nie zmienia. Bo w kwestii samego tworzenia różnego rodzaju prac graficznych wersja windowsa nie ma nic do gadania.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
MtK
Posty: 1681
Rejestracja: czw 05 lip, 2007 12:51
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: MtK » pn 04 mar, 2013 12:10

strefakrzysiek pisze:
MtK pisze:strefakrzysiek, stąd że maksymalny możliwy transfer przez bluetooth z reguły jest ograniczony do 1mb/s. Dopiero po kablu mamy pełne możliwości. Także to ty wykazujesz się małą wiedzą na ten temat.
Napisze tylko jedno wi-fi :lol: i już lepiej nic nie pisz w tym temacie.
Mea culpa, zgodzę się że jednak co do szybkości transmisji nas nic nie blokuje, ale nadal pytam się po co utrudniać sobie życie i wszędzie chodzić z telefonem skoro można mieć internet bezpośrednio w tablecie?
Powiedz mi w takim razie znawco jaka sieć ma LTE w pełni działające i docierające do przynajmniej 50% odbiorców? Podpowiem może bo pewnie chlapnąłeś coś na zapas, żeby mieć podkładkę - żaden. Play coś tam burczy o LTE, Plus, który reklamuje się, że da każdemu klientowi 100 Mbit/s ma zasięg LTE na poziomie 7-10% pokrycia w Polsce
Poczekaj, rok, dwa to zobaczysz jak sieć LTE się rozwinie, tak samo było z UMTS/HSDPA. Kiedy kupiłem pierwszy telefon, który obsługiwał 3G zasięg w okolicy był tylko w centrum Katowic, i generalnie w pryzmacie ogólnopolskim, tylko największe miasta w kraju miały 3G. rok później mieliśmy 3G praktycznie w całej polsce. LTE to technologia o której powoli można zacząć myśleć.

hidkorzystając tylko z cen Allegro zatrzymałem się na wyniku w okolicach 7500zł więc nie więc nie wiem skąd twoje wyliczenia. Wiem że allegro nie jest najtańsze ale jest mimo to tańsze niż lokalne sklepy stacjonarne. Poza tym, ten sprzęt musisz jeszcze poskładać i skonfigurować, czas, który na to poświęcisz nikt nie przeliczy na pieniądze. iMaca wyciągasz z pudełka, podłączasz do prądu i działa.
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 04 mar, 2013 12:21

MtK pisze:hidkorzystając tylko z cen Allegro zatrzymałem się na wyniku w okolicach 7500zł więc nie więc nie wiem skąd twoje wyliczenia. Wiem że allegro nie jest najtańsze ale jest mimo to tańsze niż lokalne sklepy stacjonarne. Poza tym, ten sprzęt musisz jeszcze poskładać i skonfigurować, czas, który na to poświęcisz nikt nie przeliczy na pieniądze. iMaca wyciągasz z pudełka, podłączasz do prądu i działa.
Twoja niekompetencja nie jest moim problemem. Składając zestaw użyłem sklepu gral.pl z ich pełną ofertą (nie tylko to co akutalnie mają na półce ale również towar który są w stanie zamówić). Wyszło ile wyszło, musisz z tym żyć. Jak próbowałes np wstawic normalnego Geforce o tych oznaczeniach co ten w iMac tylko olałeś oznaczenie 'M' to nie jest to mój problem.

Ostatni argument, jest tyleż samo żałosny co zwyczajnie śmieszny. Złożenie komputera z części przysłanych przez sklep trwa góra 2 godziny - z instalacją systemu i przygotowaniem go pełnej pracy.

Zwyczajnie nie wiesz o czym mówisz, a bronisz marki, bo uważasz że jesteś bardziej cool.
MtK pisze:Poczekaj, rok, dwa
Za taki czas, twój telefon apple będzie warty 1/3 tego co dzisiaj albo i mniej i wciąż będzie miał tę technologię. Poza tym w między czasie pojawią się dziesiątki lepszych telefonów, za mniejszą cenę niż nowy iPhone.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
MtK
Posty: 1681
Rejestracja: czw 05 lip, 2007 12:51
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: MtK » pn 04 mar, 2013 15:42

hideto pisze:Za taki czas, twój telefon apple będzie warty 1/3 tego co dzisiaj albo i mniej i wciąż będzie miał tę technologię. Poza tym w między czasie pojawią się dziesiątki lepszych telefonów, za mniejszą cenę niż nowy iPhone
Ja mam zasięg LTE w Katowicach więc nie widzę problemu żeby z niego nie korzystać już teraz. Poza tym rozmowa tyczyła się tabletów gdzie nie wymieniasz ich aż tak często jak telefon więc zakup iPada 4 generacji jest moim zdaniem jak najbardziej uzasadniony.

Co do Maców jeszcze przypomniała mi się sytuacja w kwestii przetwarzania dźwięku gdzie po wpięciu gitary do rocznego paviliona latencja wynosiła ponad 1sek a na 8 letnim powerbooku oscylowała w granicach 0,1-0,2 sek ;)
Natomiast jeśli chodzi o grafikę to poczekajmy na pierwsze iMac'i z wyświetlaczami Retina myślę że wtedy graficy będą się o nie zabijać. Z resztą już 15" MacBook Pro Retina z rozdzielczością 2880x1800 to świetne narzędzie do pracy.
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 04 mar, 2013 16:11

Oj MtK... żyj dalej w świecie w którym żyjesz. Niestety losy twego świata nie przecinają się z tym realnym.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
MtK
Posty: 1681
Rejestracja: czw 05 lip, 2007 12:51
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Post autor: MtK » pn 04 mar, 2013 18:02

hideto, wszedłem sobie na konfigurator sprzętu Dell i postanowiłem sobie skonfigurować Della z parametrami mocniejszej wersji MBP 13"
Oto co co ujrzały moje oczy
Dell Latitude™ E6330
Cena od 8 337,00 PLN
BEZ podatku VAT i kosztów transportu

Cena MacBooka 7299zł z już wliczonym VATem.
Także mam dla Ciebie nową firmę na którą możesz psioczyć jeśli chodzi o przepłacanie. Ale chwila, przecież są inne tańsze firmy. Ok ale mówimy o sprzęcie który ma wytrzymać 3-4 lata pracy. Na razie w ciągu 7lat przerobiłem laptopy firm Toshiba, Samsung, Fujitsu Siemens, Acer, Lenovo. Przedział cenowy 3000-4000zł. żaden nie wytrzymał 2 lat bez jakiejś hardwarowej usterki mimo że głównymi narzędziami pracy jest pakiet office. Z reguły takie elementy jak procesor czy karta graficzna były ok, ale padały takie podzespoły na których można przyoszczędzić. Chłodzenie, płyta główna, bateria etc. Natomiast znajomi, którzy wydali kasę na Della/Vaio/Maca mieli z reguły sporadyczne problemy. Co ty na to?
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.

Awatar użytkownika
hideto
Posty: 10740
Rejestracja: czw 15 cze, 2006 17:57
Kontakt:

Post autor: hideto » pn 04 mar, 2013 18:11

MtK kompromitujesz się. Mówimy o pracy grafika i sprzęcie dla niego. Grafik będzie unikał laptopów i koniec. Pogódź się z tym. Twoja retina 15 cali to kiepskie rozwiązanie dla grafika, bo on będzie wolał 17 calowy CRTek który nie ma żadnego z problemów trapiących monitory LCD.

Możesz sobie konfigurować więc co chcesz, wybierać co chcesz i polegać na dowolnej firmie. Fakt jest taki, że nie wiesz o czym mówisz i zwyczajnie się mylisz. Twój iMac to komputer stacjonarny - niezależnie jak bardzo będziesz próbował to zakłamać. Porównanie go do laptopa nie ma najmniejszego sensu.

Porównywać sobie sprzęt mobilny możesz drogwa wolna, ciekaw jestem jednak skąd to 8337, skoro strona Della twierdzi, że najmcniesjza wersja E6330 kosztuje niecałe $1400 a to jest mniej niż 5k.

Dodatkowo, składanie laptopa o konkretnych parametrach jest niezwykle drogie ze względu na jednostkowy charakter takiego sprzętu, dlaczego szuka się innego laptopa o podobnych parametrach co ten twój MacBook. Jakiś czas temu szukałem tego bo była dyskusja na ten temat na forum lotniczym i również MacBook przegrał ceną z odpowiednikami np u Samsunga.

Wytrzymałość sprzętu do pracy jest uzależniona od kultury obsługi i użytkownika a nie samego sprzętu. Jak już mówiłem, ja nigdy nie narzekałem na awaryjność czy niestabilność windowsa. Jedyne problemy z nim wynikały ZAWSZE z uszkodzonego hardware. Dla przykładu, bateria non stop trzymana na 80 czy 100% swojej pojemności bardzo szybko traci swoją żywotność. Płyty główne to się uszkadzają jak sprzęt uszkodzisz fizycznie. Mam laptopa 2 lata (samsung) i jedynie wymieniałem zalaną klawiaturę.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill

Awatar użytkownika
Leeloo
Posty: 1210
Rejestracja: pt 17 sie, 2007 19:51

Post autor: Leeloo » śr 06 mar, 2013 00:50

dla zainteresowanych powiem że padł wybór na Samsunga, przynajmniej wykorzystam AllShare do komunikacji z TV i laptopem, sprawdzałem w sklepie Xperia Z i powiem że wielkie bydle i niezbyt ciekawe. pomimo lepszych parametrów od Samsunga wolę jednak było nie było starą już S3 (podobno 14 marca wychodzi S4 :P )
"Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze".

Awatar użytkownika
Leeloo
Posty: 1210
Rejestracja: pt 17 sie, 2007 19:51

Post autor: Leeloo » śr 06 mar, 2013 12:48

tylko czemu ktoś zastosował tam micro SIM ???? pierwszy falstart (brak karty micro SIM) :(
"Kto walczy do końca, czasem przegrywa, kto się poddaje, przegrywa zawsze".

Awatar użytkownika
lc1
Posty: 307
Rejestracja: śr 09 lut, 2011 12:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: lc1 » śr 06 mar, 2013 13:25

Teraz wszyscy przechodzą na micro SIM, można kupić wycinarkę ale to się nie opłaca, ewentualnie pobawić się nożyczkami (nie polecam). W salonie dadzą Ci nową kartę, albo wytną starą.
McLaren Mercedes

Awatar użytkownika
doriano
Posty: 3197
Rejestracja: czw 15 maja, 2008 23:03
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Post autor: doriano » śr 06 mar, 2013 14:53

lc1 pisze:ewentualnie pobawić się nożyczkami (nie polecam).
Robiłem tak ostatnio z telefonem z pracy... o dziwo się udało. ;)

Awatar użytkownika
lc1
Posty: 307
Rejestracja: śr 09 lut, 2011 12:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: lc1 » śr 06 mar, 2013 16:05

Da się, ale bez pewnej ręki można ja łatwo zepsuć.

Jest nawet poradnik jak przerobić: http://www.youtube.com/watch?v=DlnPPs2nI_s
McLaren Mercedes

strefakrzysiek
Posty: 17
Rejestracja: pn 31 mar, 2008 15:29

Post autor: strefakrzysiek » śr 06 mar, 2013 17:49

Pewnie Orange, 50 pln wymiana sim. Lepiej wytnij. Albo podejdz do jakiegoś komisu i ci wytną wycinarką za pare pln. A poza tym trzeba było wziąść Z i sprzedac a potem kupić s3 zostało by coś okolo 500 pln w kieszeni :)
Ostatnio zmieniony czw 07 mar, 2013 09:11 przez strefakrzysiek, łącznie zmieniany 1 raz.

jagoda
Posty: 8
Rejestracja: wt 21 sty, 2014 15:17

Post autor: jagoda » pt 31 sty, 2014 10:27

A ja mam swój stary, zgraciały(ach te neologizmy) Sony Ericsson i jestem z niego całkiem zadowolona. Ostatnio niestety coś brakuje styku jeżeli chodzi o ładowanie(o dziwo kiedy mój facet go podłączył to ładował), ale poza tym to uwielbiam ten telefon.

piskorz

Post autor: piskorz » czw 13 mar, 2014 14:12

Nie ma jak nokia 6310i. Niezawodny telon. Mam go już z 5 lat i bateria ponad tydzień trzyma. Nie zamienił bym go na żaden inny

gardimaxeczka
Posty: 2
Rejestracja: czw 05 cze, 2014 16:27
Kontakt:

Post autor: gardimaxeczka » czw 05 cze, 2014 16:35

Miałam kiedyś Nokię 301 - to dopiero niezawodny telefon:-) Bateria trzymała bardzo długo, jak nie używałam żadnych aplikacji, to potrafiła wytrzymać ponad tydzień.

niceman
Posty: 2
Rejestracja: śr 21 sty, 2015 21:08
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: niceman » śr 21 sty, 2015 21:12

Mnie osobiście podobają się telefony od samsunga. Miałem już S3, S4, Note 2 a teraz Note 4. Pamiętam dawne czasy, gdzie nie wyobrażałem sobie nic innego niż NOKIA.

knapens
Posty: 3
Rejestracja: pn 26 sty, 2015 21:13

Post autor: knapens » pn 26 sty, 2015 21:19

Nokia kiedyś rządziła wszystkimi telefonami :) 3210 to był szok jakiś! gdzie jest antenka!? hehe, pamiętam to.

czy nie uważacie, że teraz wszystkie telefony są takie same? kiedyś każdy był totalnie inny, a teraz każdy to po prostu duży czarny prostokąt z małą ramką o różnych kolorach - nawet systemy wszsytkie mają podobne!

adam5005
Posty: 39
Rejestracja: czw 10 maja, 2012 14:29
Lokalizacja: Janowiec Wlkp

Post autor: adam5005 » wt 27 sty, 2015 17:04

wszystkie robią na jedno kopyto. z dzisiejszych telefonów najlepsze są samsungi
nowe życie

marek_0128
Posty: 4
Rejestracja: wt 27 sty, 2015 11:28
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: marek_0128 » czw 12 lut, 2015 11:37

Ja posiadam HTC One i uważam to za bardzo dobry telefon...chociaż i tak nic nie przebije mojej nokii e63, która latała po kilkanaście metrów do góry, spadała na ziemię i nic jej nie było..to był telefon :)

dinozaur66
Posty: 5
Rejestracja: wt 17 mar, 2015 00:38
Kontakt:

Post autor: dinozaur66 » wt 17 mar, 2015 00:39

ja mam htc desire, może to nie szczytowy telefon, ale potrafi dzwonić i smsować, a to najważniejsze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”