GP Włoch 2012
Moderator: Moderatorzy
GP Włoch 2012
Witam.
Planuję wybrać się na GP Włoch tylko sam nie pojadę więc może by się do mnie ktoś dołączył.
Przejazd jakimś busem bo autem to za daleko troche ;p
Planuję wybrać się na GP Włoch tylko sam nie pojadę więc może by się do mnie ktoś dołączył.
Przejazd jakimś busem bo autem to za daleko troche ;p
Znaleziony na szybko autokar: 400 zł w 1 strone. Samochodem - paliwo, w zależności ile km, np z warszawy, około 1500, licząc po 10l, cena paliwa w najbliższe wakacje, zapewne powyżej 6zł, ale no liczmy 6, to masz 900zł. Do tego dolicz koszt eksploatacji samochodu. Przy 4 osobach, może i opłacalne - ale pamiętaj też że nie w każdym samochodzie w 4 osoby pojedziesz komfortowo, no chyba że by wszyscy byli po 1,50 wzrostu. A poza tym dochodzą sprawy nie tylko cenowe, o których pisałem wyżej, więc nie ma z góry przesądzać, że autokar niczym sie od samochodu w tym wypadku nie będzie różnił. Kwestia preferencji i priorytetów.
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.
http://www.skyscanner.pl/loty/krk/mila/ ... html?flt=1
przykłady biletów. Najtańsze zaczynają się już za 440 złotych w obie strony. trzeba tylko odpowiednio wcześniej rezerwować. Do tego szybko i wygodnie.
Jeszcze jest kwestia przełamania się przed lekiem do lotów :PP
przykłady biletów. Najtańsze zaczynają się już za 440 złotych w obie strony. trzeba tylko odpowiednio wcześniej rezerwować. Do tego szybko i wygodnie.
Jeszcze jest kwestia przełamania się przed lekiem do lotów :PP
-
Hej,
wybieram się na GP Włoch i zastanawiam się nad wyborem Left Lateral lub Right Lateral. Jeżeli ktoś był na tych trybunach i mógłby się podzielić swoimi wrażaniami to będę bardzo wdzięczna. Mam jeszcze jedno pytanie czy w czwartek można pozwiedzać sobie tor, tak jak ma to miejsce np na Hungaroringu i w ogóle jak wygląda weekend wyścigowy na Monza.
wybieram się na GP Włoch i zastanawiam się nad wyborem Left Lateral lub Right Lateral. Jeżeli ktoś był na tych trybunach i mógłby się podzielić swoimi wrażaniami to będę bardzo wdzięczna. Mam jeszcze jedno pytanie czy w czwartek można pozwiedzać sobie tor, tak jak ma to miejsce np na Hungaroringu i w ogóle jak wygląda weekend wyścigowy na Monza.
-
dziękuję za odpowiedź bardziej doświadczonych (moje doświadczenie jest na razie zreowa
ale mam nadzieję, że wkrótce wzrośnie).
W takim razie, może jeszcze taka porada od Was - czy jak przybędę na miejsce (hotel mam już zarezerwowany) to można myśleć o ewentualnym zakupie innych biletów niż GA. A jeśli tak to na jakich trybunach. Nadmieniam (z lekkim wstydem wobec fanów wyścigów :oops: ), że mniej interesuje mnie aspekt sportowy, a bardziej przeżycie na żywo tego widowiska jako całości i poznanie atmosfery wielkiej imprezy. Czytałem opisy z lat uprzednich, w tym wspaniałą relację "gia" z Alta Velocita - jednak może ktoś poradzi jak postąpić w takiej właśnie okoliczności - więcej zabawy kosztem sportu...
W takim razie, może jeszcze taka porada od Was - czy jak przybędę na miejsce (hotel mam już zarezerwowany) to można myśleć o ewentualnym zakupie innych biletów niż GA. A jeśli tak to na jakich trybunach. Nadmieniam (z lekkim wstydem wobec fanów wyścigów :oops: ), że mniej interesuje mnie aspekt sportowy, a bardziej przeżycie na żywo tego widowiska jako całości i poznanie atmosfery wielkiej imprezy. Czytałem opisy z lat uprzednich, w tym wspaniałą relację "gia" z Alta Velocita - jednak może ktoś poradzi jak postąpić w takiej właśnie okoliczności - więcej zabawy kosztem sportu...
Jeżeli chodzi o atmosferę, to proponuje po wyścigu zwiedzić okolice toru, kempingi :) Miejsca na trybunach jakieś pewnie będą, ale tu już pojawia się ryzyko, że może nie być takich, jakie wczesniej zaplanujesz. Co do samej atmosfery na torze - przejdziesz się, to na pewno ją poczujesz :)
Witam wszystkich !!!
Wybieramy się z kumplem w tym roku na Monzę (bilety już zamówione) i chcemy jechać prywatnym autem.
Czy może ktoś zorientowany dać kilka wskazówek???? Obchodzi mnie głownie przebieg trasy.
Czy lepiej jest jechać przez: NIEMCY- AUSTRIĘ- SZWAJCARIĘ ???, czy tylko NIEMCY - AUSTRIĘ??? Bo słyszałem że autostrady w Szwajcarii są płatne i dlatego lepiej wjechać do Italii od strony Austrii???
Czy są kłopoty z odnalezieniem stacji benzynowych z LPG na terenie Niemiec?? Czy to prawda że przy głównych autostradach nie ma LPG, tylko trzeba zjeżdżać do miejscowości położonych nieopodal autostrad???
Wybieramy się z kumplem w tym roku na Monzę (bilety już zamówione) i chcemy jechać prywatnym autem.
Czy może ktoś zorientowany dać kilka wskazówek???? Obchodzi mnie głownie przebieg trasy.
Czy lepiej jest jechać przez: NIEMCY- AUSTRIĘ- SZWAJCARIĘ ???, czy tylko NIEMCY - AUSTRIĘ??? Bo słyszałem że autostrady w Szwajcarii są płatne i dlatego lepiej wjechać do Italii od strony Austrii???
Czy są kłopoty z odnalezieniem stacji benzynowych z LPG na terenie Niemiec?? Czy to prawda że przy głównych autostradach nie ma LPG, tylko trzeba zjeżdżać do miejscowości położonych nieopodal autostrad???
Można jechać koło Monachium, kawałek przez Austrię - droga jest ok. Warto też pamiętać przy jeździe nocnej, że we Włoszech, gdzie autostrady też są płatne, nie zawsze ktoś siedzi na bramkach - wtedy albo płatność kartą, albo rachunek do domu, jak się zgłosi obsługa, bo nie będziesz mógł wyjechać. Aha, i w Austrii też masz opłatę za przejazd - winietę. Zdaje się że na 10 dni - 8 Euro. Do tego jak będzie jakiś większy tunel i most, też mozesz liczyć się z opłatą kilku Euro.
A, co do lpg. Wrzuć w google: stacje lpg niemcy. Jest dużo wyników, łącznie z mapkami. Nie mam lpg to się nie znam, z pewnością lepiej się zorientujesz co się przyda.
A, co do lpg. Wrzuć w google: stacje lpg niemcy. Jest dużo wyników, łącznie z mapkami. Nie mam lpg to się nie znam, z pewnością lepiej się zorientujesz co się przyda.
Mam pytanie...czy w 2012 była już możliwość drukowania biletów? Bo w tym roku na oficjalnej stronie tak można. Jeżeli tak to wygląda w praktyce na trybunach? W 2011 trzeba wystarczyło pokazać bilet wchodząc na trybunę a wychodziło się bez zatrzymywania przez kontrolera. Czy coś się zmieniło w tej sprawie, bo chcielibyśmy grupą 5 osób wejść na trybunę z 2 biletami na nią i 3 na trawkę. W 2011 tak się udało, bo przy wyjściu z trybuny nikt nie kasował biletu...w 2012 było inaczej?
Bywa i taniej, wystarczy tylko przeszperać odpowiednie strony http://www.sky4fly.com/zaq11 pisze:Samolotem w obie strony kosztuje 2x600zł= 1200zł.
Re: GP Włoch 2012
Cześć wszystkim,
organizuję z biura podróży wyjazd na GP dla klientów. Co sądzicie o sektorze 21D? Na ten moment już w takiej ilości i przyzwoitej cenie zostały miejsca tam lub na GA (a nie chcę żeby klienci ciągle stali).
+ orientuje się ktoś może jaki jest koszt parkingu dla autokaru na Monzy?
organizuję z biura podróży wyjazd na GP dla klientów. Co sądzicie o sektorze 21D? Na ten moment już w takiej ilości i przyzwoitej cenie zostały miejsca tam lub na GA (a nie chcę żeby klienci ciągle stali).
+ orientuje się ktoś może jaki jest koszt parkingu dla autokaru na Monzy?