GP Włoch 2009
Moderator: Moderatorzy
GP Włoch 2009
Witam wszystkich
jedziemy z bratem pierwszy raz na GP Włoch,
rozważamy sektor
23 PARABOLICA INTERNA i 23A PARABOLICA INTERNA
który sektor wybrać???[/b]
rozważamy sektor
jacek hennig
Re: GP Włoch 2009
Byłem - lipa nie polecam tego sektora widzisz szybki wyjazd zza zakrętu i potem tylko tył bolidu. lepiej coś na końcu prostej startowej tyle ze drogo. Parabolici nie polecam upał siedzisz w słoncu i marne widoki w zasadzie ogladasz tylko na telebimie a to masz też w domu :)bom787 pisze:Witam wszystkich
rozważamy sektor
- michal_krasnik
Rozwazam wyjad na GP Włoch w tym roku, wlasnie sie zastanawiam która trybune wybrac. W sumie biorac pod uwage GP Wegier 2008 i stanie na trawce od 06:00 do 14:00 w upale 40-stopniowym kazda opcja na trybunie jest lepsza :mrgreen:
Wiadomo ze lepsza miejscówka > koszt !
nie ważne co byle sobie przyjść godzine przed GP i spokojnie siąść !
Wiadomo ze lepsza miejscówka > koszt !
nie ważne co byle sobie przyjść godzine przed GP i spokojnie siąść !
Ostatnio zmieniony czw 15 sty, 2009 14:43 przez eldo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wejdźcie sobie na oficjalną stronę toru www.monzanet.it i tam macie przedstawione graficznie rozmieszczenie trybun i co mniej więcej z nich widać. Ja bym polecał pirima variante i seconda variante czyli szykany, cena 250 eur za week. Czy to dużo czy mało to już kwestia indywidualna
ale taniej biletów nie kupicie na żadnej innej stronie.
Witam. Jedziemy w tym roku w 2 pary na Monzę (jako dodatek do pobytu w okolicach Alp). Pytania mam do tych którzy już tam byli:
1: Jakie są ceny parkingów przy torze i czy jest opcja zostawienia auta gdzieś na mieście np. przy markecie?
2: Kupujemy bilety na trawę więc pytanko o której otwierają bramy toru?
3: Czy można w strefie trawy znaleźć miejsce w okolicach pierwszej szykany z widokiem na telebim ( w miarę możliwości).
4: Którą konkretnie bramą trzeba wchodzić?
5: Czy można wnosić napoje w butelkach (także browar) oraz krzesełka składane?
Poproszę o odpowiedzi konkretne tych co wiedzą , nie poproszę o złośliwe komentarze do zadanych pytań.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
1: Jakie są ceny parkingów przy torze i czy jest opcja zostawienia auta gdzieś na mieście np. przy markecie?
2: Kupujemy bilety na trawę więc pytanko o której otwierają bramy toru?
3: Czy można w strefie trawy znaleźć miejsce w okolicach pierwszej szykany z widokiem na telebim ( w miarę możliwości).
4: Którą konkretnie bramą trzeba wchodzić?
5: Czy można wnosić napoje w butelkach (także browar) oraz krzesełka składane?
Poproszę o odpowiedzi konkretne tych co wiedzą , nie poproszę o złośliwe komentarze do zadanych pytań.
Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
ad1:Nie wiem
ad2: o 6:00
ad3: Nie.
ad4: Nie ma przymusu - wchodzisz tą, którą Ci najwygodniej
ad5: Można. A przynajmniej można było - nie było żadnej rewizji i sprawdzania zawartości wnoszonych toreb, plecaków. Ludzi z krzesełkami też widziałem.
Odsyłam do starszych wątków na tym forum i fotorelacji w zdjęciach.
ad2: o 6:00
ad3: Nie.
ad4: Nie ma przymusu - wchodzisz tą, którą Ci najwygodniej
ad5: Można. A przynajmniej można było - nie było żadnej rewizji i sprawdzania zawartości wnoszonych toreb, plecaków. Ludzi z krzesełkami też widziałem.
Odsyłam do starszych wątków na tym forum i fotorelacji w zdjęciach.
Witam
W tym roku wybieram się na GP Włoch i przed chwilą zapoznałem się ze starszymi postami i fotorelacją. I jedyne co mnie martwi to to, że chce jechać tam na 4 dni pod namiot z dziewczyną. Na stronie oficjalnej toru są opisane 2 pola kampingowe: jedno camping autodromo nazionale monza ( to chyba ten przy prostej start/meta ) i drugie to GP Village. Z tego co wyczytałem z relacji sprawy łazienkowo-sanitarne jednym słowem kuleją co może się nie spodobać mojej dziewczynie ;] I pytanie czy to naprawde tak źle wygląda czy np te pierwsze pole kampingowe jest jakoś lepiej wyposażone ?? Ogólnie zimna woda nam nie straszna bardziej chodzi o przelewajace się toi toie ;]
W tym roku wybieram się na GP Włoch i przed chwilą zapoznałem się ze starszymi postami i fotorelacją. I jedyne co mnie martwi to to, że chce jechać tam na 4 dni pod namiot z dziewczyną. Na stronie oficjalnej toru są opisane 2 pola kampingowe: jedno camping autodromo nazionale monza ( to chyba ten przy prostej start/meta ) i drugie to GP Village. Z tego co wyczytałem z relacji sprawy łazienkowo-sanitarne jednym słowem kuleją co może się nie spodobać mojej dziewczynie ;] I pytanie czy to naprawde tak źle wygląda czy np te pierwsze pole kampingowe jest jakoś lepiej wyposażone ?? Ogólnie zimna woda nam nie straszna bardziej chodzi o przelewajace się toi toie ;]
Na tym campingu przy prostej startowej nie było toi-toi'ów, tylko normalne toalety, standard niewyszukany ale były czyste. Wkurzające było to, że na całe pole były tylko 2 kabiny prysznicowe dla mężczyzn i to z z zimną wodą - za 10 Euro od osoby w kraju UE oczekujesz innych standardów. Stosunek jakości do ceny był bardziej irytujący niż zimna woda i permanentne kolejki do prysznica.
Toi-toie były rozmieszczone przy torze w dużych ilościach i osobiście nie miałem problemu ze znalezieniem czystej kabiny.
Toi-toie były rozmieszczone przy torze w dużych ilościach i osobiście nie miałem problemu ze znalezieniem czystej kabiny.
Nie za bardzo rozumiem, kobieta nie mogła się tam kąpać ?? Czy one były jakoś na wolnym powietrzu ?? Czy może były połączone i wchodził kto chciał ??TTU pisze: na całe pole były tylko 2 kabiny prysznicowe dla mężczyzn
I jeszcze jedno pytanie. Przyjeżdżając tam w czwartek popołudniu jest problem z miejscem na namiot ?? Czy trzeba coś rezerwować wcześniej ??
Ostatnio zmieniony sob 02 maja, 2009 21:09 przez Conti1981, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chciałem wprowadzać dezinformacji i pisałem o męskich sanitariatach - wydaje mi się, że były dwie damskie kabiny prysznicowe, z czego jedna była wyłączona z użytku. Wszystkie toalety były w jednym murowanym baraczku - podzielonym na pół kobiety/mężczyźni, z wejściami po przeciwnych stronach, tak że omyłkowe wejście do części damskiej nie wchodziło w grę.Conti1981 pisze: Nie zabardzo rozumię, kobieta nie mogła się tam kąpać ?? Czy one były jakoś na wolnym powietrzu ?? Czy może były połączone i wchodził kto chciał ??
I jeszcze jedno pytanie. Przyjeżdzając tam w czwartek popołudniu jest problem z miejscem na namiot ?? Czy trzeba coś rezerwować wcześniej ??
Przyjechaliśmy około 13:00 - camping był już mniej więcej w 80% zajęty i nie mieliśmy problemów z wolnym miejscem, ale jak wracaliśmy przed 18:00 ze spaceru po pit-lane, to dla samochodów już nie było wolnych miejsc, ale obok nas było jeszcze wolne miejsce dla namiotów i potem rozbiła się tam para czechów.
Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź :)
Myśle, że przeżyjemy i będziemy się swietnie bawić :)
Jeżeli nasuwają się jeszcze komuś jakieś wskazówki do takiego spędzenia GP proszę pisać.
Pozdrawiam
Myśle, że przeżyjemy i będziemy się swietnie bawić :)
Jeżeli nasuwają się jeszcze komuś jakieś wskazówki do takiego spędzenia GP proszę pisać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob 02 maja, 2009 21:10 przez Conti1981, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert Orlik
No wlasnie, a wiecie moze cos o kwaterach prywatnych do 'podnajecia' blisko Monzy?szamanka pisze:Sorry, ale takie rzeczy to tylko w UE :D W Stambule za tą cenę da się zdobyć pokój w hotelu o całkiem niezłym standardzie.TTU pisze:za 10 Euro od osoby w kraju UE oczekujesz innych standardów.
Czy ktos z Was organizowal sobie taka opcje, czy wszyscy korzystaliscie z campingow? Moze to byloby jakies wyjscie w kwestii 'cieplej wody do kapieli i sanitariatow' :)
Pytam, bo wybieram sie w tym roku :)
"Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power. You are free."
powoli rozgladam sie za tanimi kwaterami w okolicachRobert Orlik pisze: No wlasnie, a wiecie moze cos o kwaterach prywatnych do 'podnajecia' blisko Monzy?
na poczatek zaczne szukac w Chiasso w Szwajcarii
to nie jest tak dalego od Monzy (jakies pol godziny pociagiem)
w zeszlym roku pojechalem tylko na sam wyscig i czuje niedosyt
- Robert Orlik
Z nieba mi spadles, spiggy! :) Wielkie dzieki za rade. Lecimy samolotem, wiec wlasnie wazne jest zeby dojazd byl mozliwy takim srodkiem lokomocji jak pociag, a nie tylko autem. Odezwe sie na priv :) i moze bedzie okazja na podziekowanie osobiste i postawienie Ci jakiegos 'przyslowiowego piwa' w Italii za rade :)spiggy pisze:powoli rozgladam sie za tanimi kwaterami w okolicachRobert Orlik pisze: No wlasnie, a wiecie moze cos o kwaterach prywatnych do 'podnajecia' blisko Monzy?
na poczatek zaczne szukac w Chiasso w Szwajcarii
to nie jest tak dalego od Monzy (jakies pol godziny pociagiem)
w zeszlym roku pojechalem tylko na sam wyscig i czuje niedosyt
"Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power. You are free."