Mistrz świata konstruktorów 2009
Moderator: Moderatorzy
Mistrz świata konstruktorów 2009
No więc typujemy, który team zdobędzie mistrzostwo świata konstruktorów w 2009 :?:
- zderzack
- Kontakt:
Za wcześnie, ale skoro to tylko typowanie...
Ja typuję BMW. Gdyby dzisiaj zakazano dalszego rozwoju bolidów byliby murowanym WCC :mrgreen:
A tak serio, to liczę na ich determinację do postawionych sobie celów na przyszły sezon. Tym razem nie będzie odpuszczania!
Ja typuję BMW. Gdyby dzisiaj zakazano dalszego rozwoju bolidów byliby murowanym WCC :mrgreen:
A tak serio, to liczę na ich determinację do postawionych sobie celów na przyszły sezon. Tym razem nie będzie odpuszczania!
Już nie bądź taki skromny :mrgreen: bo Maki powinni mieć WCC w 2008r. i wszyscy wiedzą, że jeśli chodzi o nakłady środków, kasy i wszystkich kosmicznych mocy to McL nie idzie na żaden kompromis. Tylko rzeczywiście szkoda, że koło czarnej materii zasiada w bolidzie ten biały karzeł :lol:McLfan pisze:Moim zdaniem Ferrari
Szybkiego powrotu do ścigania Robert
Bardzo, bardzo, bardzo szkoda. :mrgreen:zderzack pisze:Tylko rzeczywiście szkoda, że koło czarnej materii zasiada w bolidzie ten biały karzeł
zderzack pisze:Już nie bądź taki skromny :mrgreen: bo Maki powinni mieć WCC w 2008r.
Co zrobić z winnym tego, że powinni, a nie są? Przedłużyć kontrakt na następny sezon.
- zderzack
- Kontakt:
Haha! Pozamieniali by się z SF miejscami! :PChipita pisze:Ty się McLfan ciesz, że on z wami był w tym sezonie inaczej WDC by nie było. :)
Swoją drogą, nie mogę przestać się zastanawiać właśnie nad tym, że McLaren, IMO znany z tego, że jak już ma wszystkie asy to chce sprzątnąć cały stół, tym razem zadowolił się "mistrzostwem w jednorękiego bandytę"...
Założyłem się już, że Williams wygra choć jeden wyścig tak więc nie mogę zagłosować na żaden inny team :mrgreen: Trzeba wierzyć, że w końcu coś wyjdzie
Natomiast wysoko oceniałbym szansę McLarena no i Renault jeśli nadal będzie się rozwijało tak dynamicznie jak pod koniec zeszłego sezonu. O Ferrari nie mówię, bo to chyba oczywiste.
Natomiast wysoko oceniałbym szansę McLarena no i Renault jeśli nadal będzie się rozwijało tak dynamicznie jak pod koniec zeszłego sezonu. O Ferrari nie mówię, bo to chyba oczywiste.
- zderzack
- Kontakt:
Ducsen, po cichu kibicuję Wiliamsowi, w obecnej sytuacji ich dobra forma byłaby jak kij w oko całemu establishmentowi w F1. Nie ukrywam, że strasznie wkurza mnie ostatnia fala pomysłów na uatrakcyjnianie widowiska i akurat dziś chętnie bym ten kij niektórym w FOM wsadził...
AT&T Wiliams!
Żeby Wam ten RBS całkiem z torbami nie poszedł!
AT&T Wiliams!
Żeby Wam ten RBS całkiem z torbami nie poszedł!
Jeśli Kov zepnie dupke i wezmie sie do roboty a Ron nie bedzie tak mocno kochal Hama to nikt inny jak Mcl, chociaz Ferrari na pewno wyciagnie wnioski z tych wielu bledow w tym sezonie. BMW-pokazali w tym sezonie ze maja jaja, niech tylko troche popracuja nad strategiami i moga walczyc o WCC, ale z Force India byłoby ciekawie :razz:
"Position one. Position one. Bring it home." - Antonio Cuquerella, Kanada 2008
- MITSUBISHI_GT
póki co tylko w Ferrari obydwaj z kierowców mają szanse na mistrzostwo, co za tym idzie z mistrzostwem konstruktorów nie powinno być problemu, tym bardziej, że Raikkonen powinien w tym roku wypaść lepiej niż rok temu, bo gorzej już sie chyba nie da, jak dla
Ostatnio zmieniony śr 11 mar, 2009 00:41 przez Kamil_D, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja obstawiał bym jednak Ferrari... Szybki bolid + dwóch szybko i równo jeżdżących (miejmy nadzieje, że tak będzie) kierowców. Będą mocni. McLaren może nadrobić świetnym bolidem, ale co z tego, jak i tak punkty zdobywa tam głównie jeden kierowca. BMW ma dobrych kierowców (żeby tylko Nick poprawił pozycje w kwalifikacjach), ale czy bolid będzie na tyle szybki? Zobaczymy. No, a teraz dochodzi jeszcze BGP, ale czy będą aż tak mocni jak zapowiadają testy? Wszystko 29 marca, no właściwie już 28 na kwalu...
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
Rzucony w wir zajęć, pochłonięty ambitnym planem tworzenia...
moim zdaniem renault, ale kubica bedzie mial miszcza, ale przez heidfelda bmw bedzie na drugim, a trzecie Ferrari, wiem mam troche dziwne typy :razz:
Ostatnio zmieniony wt 24 mar, 2009 22:02 przez dzien, łącznie zmieniany 1 raz.
Według mnie jednak o mistrzostwie przesądzi postawa kierowców. W Europie już czasy okrążeń poszczególnych ekip powinny być jeszcze bardziej zbliżone. co do Red Bulla, to Vettel może ugrać sporo punktów ale Webber? tutaj będzie kiepsko... Podobnie w Brawnie Button nabija licznik a Barrichello odstaje.
Dlatego jednak obstawiam za Ferrari,BMW,McLaren i chyba Toyota mogą zdobyć mistrza.
Dlatego jednak obstawiam za Ferrari,BMW,McLaren i chyba Toyota mogą zdobyć mistrza.