Proste.k0gi pisze:to tak jak powiedziec, spodziewam sie deszczu jutro chociaż wolałbym żeby było słońce
proste?
Składy zespołów na sezon 2009
Moderator: Moderatorzy
no zobaczymy,,,, wystarczy zauwazyc ilu kierowcą się koncza kontrakty w 2010 i od razu widac ze zmian bedzie duuuuuuuzogrzechu23 pisze:równie wielki jak 2009 :P
bo z 2008 na 2009 zmiany duzo mniejsze niz z 2007 na 2008, mala kosmetyka drugich kierowcow w teamach z "ogonka" stawki tylko.
Ostatnio zmieniony pt 10 paź, 2008 21:11 przez k0gi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak mi nie wierzysz to se tu zobacz:http://pl.wikipedia.org/wiki/Formu%C5%8 ... .82.C3.B3wk0gi pisze:hehe a skad ty takiego niusa przypałętałes ? z podwórka ?Ogier11 pisze:Jenson Button ogłosił już zakończenie kariery.lukaszlew77 pisze:19 Jenson Button GBR
Robert Kubica najlepszy kierowca F1 :twisted:
BMW Sauber F1 Team
BMW Sauber F1 Team
bardzo wiarygodne źródło... powiedz mi który kierowca ma zakończyć jeszcze karierę ? Lewis ? a może Robert... to na prawdę nie problem zakończyć karierę każdego z nich na tej stronie ;-)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
-
Źródło:www.formula1.plAlguersuari w Red Bullu?
Red Bull Racing zamierza zatrudnić młodego kierowcę testowego w miejsce Sebastiana Buemiego od sezonu 2009. Ma nim zostać hiszpański nastolatek Jaime Alguersuari.
Jak donosi hiszpański dziennik 'Dario Sport', wspierany przez Red Bulla Alguersuari, który w tym roku został mistrzem brytyjskiej Formuły 3, jest bliski podpisania kontraktu z Red Bullem na zostanie kierowcą testowym i rezerwowym zespołu w sezonie 2009.
Hiszpan zastąpi na tym stanowisku 19-letniego Sebastiana Buemiego, który ma zadebiutować w Scuderii Toro Rosso. Jak informuje 'Diario Sport', umowa nie zostanie sfinalizowana przed listopadem.
Jaime Alguersuari w przyszłym roku poza testowaniem dla Red Bulla (wspólnie z Davidem Coulthardem), będzie ścigał się w serii GP2.
Wie ktoś o nim coś więcej :?:
W sumie to znalazłem już o nim tutaj http://www.carlin.co.uk/drivers.php?tea ... iverid=853
Jest już oficjalne potwierdzenie tego,że skład Renault na przyszły sezon nie ulega zmianie.Innymi słowy Nelsinho ma sporo szczęścia i ten przyszły sezon będzie dla jego kariery bardzo ważny.Co do Alonso to raczej nikt nie miał wątpliwości,iż pozostanie w zespole.
http://www.ing-renaultf1.com/en/index20 ... esk/21607/
http://www.ing-renaultf1.com/en/index20 ... esk/21607/
"great champions are comin' from nowhere"
Czyli sprawa się upraszcza :) zostaje miejsce po vettelu w str i prawdopodobnie po rubensie w hondzie, Senna wypadnie dobrze w testach zastąpi rubensa a str ściągnie kogoś nowego obiecującego a może sięgną po swojego byłego kierowcę ?
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Rubinho myślę, że ma realne szanse na posadę w Toro Rosso. Berger gadał kiedyś, że chciałby doświadczonego kierowcę, a Barrichello chyba pod tym względem nie ma sobie równych no i myślę, że umiejętnościami też przewyższa całą resztę peletonu do STR. Jeździł w tym sezonie nieźle był chyba lepszy od Buttona, szkoda gdyby miał skończyć. Jeśli Berger nie przeoczy jego nazwiska to jest to prawdopodobna wersja. No i Buemi miałby u boku kogo zdobywać doświadczenie, bo do Sato tak nie jestem jakoś zupełnie przekonany, nie pasuje mi on jakoś do STR.
A z Hondy ostatnio wyszło info o dniach testowych dla Di Grassiego. I myślę, że to on z Senną, a nie Senna z Barrichello 'powalczą' o posadę.
A z Hondy ostatnio wyszło info o dniach testowych dla Di Grassiego. I myślę, że to on z Senną, a nie Senna z Barrichello 'powalczą' o posadę.
- zderzack
- Kontakt:
Pewnie żeście już słyszeli, ale, mówiąc przynajmniej słowami Buttona, Honda może chcieć mieć dalej doświadczonego Brazylijczyka w składzie, w erze m. in. powrotu do slicków.
To jest nie fair! może nie ma szczególnego wysypu talentów w tegorocznym GP2, ale na takiego DiGrassiego w Renault czy Sennę w Hondzie to liczyłem... :evil:
No ale, w takim Renault będzie Piquet, a z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że Alonso też dzięki temu tam będzie jeździł a Renault miał wystarczająco kasy, żeby Hiszpana i "opinię" przekonać, że stać ich na wielkość.

To jest nie fair! może nie ma szczególnego wysypu talentów w tegorocznym GP2, ale na takiego DiGrassiego w Renault czy Sennę w Hondzie to liczyłem... :evil:
No ale, w takim Renault będzie Piquet, a z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że Alonso też dzięki temu tam będzie jeździł a Renault miał wystarczająco kasy, żeby Hiszpana i "opinię" przekonać, że stać ich na wielkość.
Też mi się tak wydaje. Przecież RBR nie może się zachowywać jak "większy socjalistyczny brat" i na siłę wymiatać postęp w stajni córce, próbują mniej lub bardziej udolnie wyssać go do siebie. Vettel im już wystarczy, i tak się o rozwój chłopaka boję. Poza tym to przecież Berger ma ambicje, na pewno dużo sięgającą dużo dalej niż reklama nopoju energetyzującego. Nie to, żebym RBR odsądzał od czci i wiary, ale Berger to dla mnie zawsze BergerDucsen pisze:Ale taka była wizja Bergera. Czy jeszcze jest to się wkrótce (?) przekonamy. :D Toro Rosso po tym sezonie chyba wyczuło szansę osiągania lepszych wyników. ;)Ismola pisze:Bezsensu.... Po to RBR zrobiło STR, żeby móc wypróbowywać młodych kierowców I dla reklamy
Szybkiego powrotu do ścigania Robert