Lotus Renault GP
Moderator: Moderatorzy
- Ferraristka
- Invinciblee
- Kontakt:
Sekcja pod bolidem, profil przedniego skrzydła, wydech, smuklejsze sekcje boczne, tylne skrzydło. To zmiany widoczne, porównaj sobie z E20. Czyli TAK, to jest nowy bolid.hideto pisze:Póki co, to była prezentacja nowego malowania/sponsorów a nie nowego bolidu.
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." A. Senna
To skąd wypowiedź Erica, że przód będzie jeszcze przemodelowany itp itd ?
Być może fragmenty pochodziły z nowej konstrukcji, ale założono je raczej do przemalowanego monocoque poprzednika. Taka trochę hybryda.
Być może fragmenty pochodziły z nowej konstrukcji, ale założono je raczej do przemalowanego monocoque poprzednika. Taka trochę hybryda.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Nikt nie zwrócił uwagi na kierownice. Ale przyjrzyjcie się, jaki wczoraj miała opis guzików :D
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." A. Senna
Jak dla mnie Lotus przegina z eksploatowaniem tych samych żartów... "Lody" i "leave me alone" zaczynają już mnie irytować.karolVTEC pisze:Nikt nie zwrócił uwagi na kierownice. Ale przyjrzyjcie się, jaki wczoraj miała opis guzików
Chcą być bardzo fajni, a zaczynają być żenujący.
[ Dodano: Nie 16 Cze, 13 08:47 ]
Lotus wygrał Internet!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... t=1&ref=nf
No przyznaję że bardzo zaskoczyło mnie odejście Boulliera. Z jednej strony trzeba go docenić bo w trudnych finansowo i organizacyjnie warunkach dawał radę, zwłaszcza na polu technicznym gdzie Lotus dotrzymywał kroku najlepszym.
Z drugiej jednak strony wydaje mi się że Eric nie potrafił zapanować nad kierowcami. Nie potrafił z nich wycisnąć wszystkiego tak by bolid pokazał na co go stać. Lotus popełniał także sporo złych decyzji strategicznych podczas wyścigów. Pod tym względem przydałby się jakiś profesjonalista, który szybko orientuje się w sytuacji, potrafi przewidywać a nie czekać biernie na zdarzenia.
Ciekawe kto zostanie nowym szefem, tym na torze podczas wyścigów. Bo chyba nie Lopez?
Z drugiej jednak strony wydaje mi się że Eric nie potrafił zapanować nad kierowcami. Nie potrafił z nich wycisnąć wszystkiego tak by bolid pokazał na co go stać. Lotus popełniał także sporo złych decyzji strategicznych podczas wyścigów. Pod tym względem przydałby się jakiś profesjonalista, który szybko orientuje się w sytuacji, potrafi przewidywać a nie czekać biernie na zdarzenia.
Ciekawe kto zostanie nowym szefem, tym na torze podczas wyścigów. Bo chyba nie Lopez?
To dobrze że ludzie nie rozumieją naszego systemu monetarno bankowego. Bo jeśliby zrozumieli to mielibyśmy rewolucję jeszcze tej nocy - H. Ford
- GhostRider
Ten cały odpływ inżynierów Lotusa ma też drugą stronę. Świadczy o tym że tamtejsza myśl techniczna jest ceniona.
Mi się wydaje że dadzą radę. Podobno Lopez był chory i dlatego trochę stracił panowanie nad zespołem. Mam jednak nadzieję że jego ambicja nie pozwoli mu się poddać. Powinien ogarnąć sytuację i wykorzystać ten cały techniczny potencjał. Wciąż jednak pozostaje ich słaby punkt. Czyli kierowcy i ogarnianie zdarzeń na torze. Po prostu zwyczajnie brakuje Kubicy. Tej drugiej części niezbędnej do sukcesu :razz:
Mi się wydaje że dadzą radę. Podobno Lopez był chory i dlatego trochę stracił panowanie nad zespołem. Mam jednak nadzieję że jego ambicja nie pozwoli mu się poddać. Powinien ogarnąć sytuację i wykorzystać ten cały techniczny potencjał. Wciąż jednak pozostaje ich słaby punkt. Czyli kierowcy i ogarnianie zdarzeń na torze. Po prostu zwyczajnie brakuje Kubicy. Tej drugiej części niezbędnej do sukcesu :razz:
To dobrze że ludzie nie rozumieją naszego systemu monetarno bankowego. Bo jeśliby zrozumieli to mielibyśmy rewolucję jeszcze tej nocy - H. Ford
- Invinciblee
- Kontakt:
Podoba mi się ten optymizm
:twisted:Lopez pisze:Mamy super auto. Chłopcy nie mogli uwierzyć w dane z tunelu aerodynamicznego. Jeśli uzyskamy te dane także na torze, samochód pojedzie jak szatan.
- Invinciblee
- Kontakt: