Euro 2012
Moderator: Moderatorzy
Euro 2012
Grupy i terminarze już znamy, to teraz możemy 'zabawić się' w przewidywania itp itd.
Jak dla mnie, grupa A po wszystkich meczach będzie wyglądała następująco:
1. Czechy
2. Polska
3. Grecja
4. Rosja
grupa B
1. Holandia
2. Niemcy
3. Portugalia
4. Dania
grupa C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
grupa D
1. Francja
2. Anglia
3. Szwecja
4. Ukraina
Jak dla mnie, grupa A po wszystkich meczach będzie wyglądała następująco:
1. Czechy
2. Polska
3. Grecja
4. Rosja
grupa B
1. Holandia
2. Niemcy
3. Portugalia
4. Dania
grupa C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
grupa D
1. Francja
2. Anglia
3. Szwecja
4. Ukraina
Ostatnio zmieniony pt 14 wrz, 2012 17:26 przez hideto, łącznie zmieniany 1 raz.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Widzę, że hideto nie dopuszczasz możliwości żadnej niespodzianki :P Moim zdaniem po 3 kolejkach wszystko wyglądać będzie następująco:
Grupa A:
1. Polska
2. Rosja
3. Czechy
4. Grecja
Grupa B:
1. Holandia
2. Portugalia
3. Niemcy
4. Dania
Grupa C:
1. Włochy
2. Hiszpania
3. Chorwacja
4. Irlandia
Grupa D:
1. Anglia
2. Szwecja
3. Ukraina
4. Francja
Nie sądzę, żeby wszystko poszło gładko i zgodnie z rankingami UEFA - na takich turniejach to się po prostu nie zdarza. Może to zbyt optymistyczne, ale możemy być czarnym koniem tych mistrzostw. Nasza reprezentacja już parę razy pokazała, że w ważnych meczach i jeszcze u siebie potrafimy się zmobilizować i zagrać naprawdę dobrze (Portugalia, Niemcy, Anglia). Po za tym jest ostatnio kilka pozytywnych aspektów w naszej grze: gramy dobrze z przodu (tylko słaba skuteczność trochę), dopracowana gra z kontry, niezły pressing w środku pola i kto by nie bronił na EURO to zawsze możemy liczyć na świetnego bramkarza. Daj Boże (Smuda), żeby tylko Żewłakow wrócił do kadry i uspokoił ten burdel w obronie, bo takiego gościa potrzebujemy...
Grupa A:
1. Polska
2. Rosja
3. Czechy
4. Grecja
Grupa B:
1. Holandia
2. Portugalia
3. Niemcy
4. Dania
Grupa C:
1. Włochy
2. Hiszpania
3. Chorwacja
4. Irlandia
Grupa D:
1. Anglia
2. Szwecja
3. Ukraina
4. Francja
Nie sądzę, żeby wszystko poszło gładko i zgodnie z rankingami UEFA - na takich turniejach to się po prostu nie zdarza. Może to zbyt optymistyczne, ale możemy być czarnym koniem tych mistrzostw. Nasza reprezentacja już parę razy pokazała, że w ważnych meczach i jeszcze u siebie potrafimy się zmobilizować i zagrać naprawdę dobrze (Portugalia, Niemcy, Anglia). Po za tym jest ostatnio kilka pozytywnych aspektów w naszej grze: gramy dobrze z przodu (tylko słaba skuteczność trochę), dopracowana gra z kontry, niezły pressing w środku pola i kto by nie bronił na EURO to zawsze możemy liczyć na świetnego bramkarza. Daj Boże (Smuda), żeby tylko Żewłakow wrócił do kadry i uspokoił ten burdel w obronie, bo takiego gościa potrzebujemy...
Rzucony w wir zajęć, pochłonięty ambitnym planem tworzenia...
Czy ja wiem czy nie dopuszczam żadnej niespodzianki. Nie znam rankingu, dobrałem sobie względem swojego widzi-mi-się. Do tej pory mi się to sprawdzało :P jak typowałem zwycięzce na podstawie 'która nazwa zespołu mi się bardziej podoba' ;-)arek25 pisze:Widzę, że hideto nie dopuszczasz możliwości żadnej niespodzianki
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
Zobaczymy jak będzie, wydaje mi się jednak, że przynajmniej jeden faworyt (Hiszpania, Niemcy, Holandia, Włochy) z grupy nie wyjdzie.
Co do samego losowanie i układu grup - Ja jak zobaczyłem, że mamy Grecje i Czechy to szczerze mówiąc liczyłem, że dostaniemy Anglię... Z Anglią jest taki paradoks, że mają warunki reprezentacyjne jak mało kto, a nie potrafią tego kompletnie wykorzystać. W boksie mówiło by się o nich, że jest to "zawodnik z nazwiskiem, ale już Past Prime", czyli taki gigant, którego można ograć i się tym szczycić. Cytując Jurka Dudka - "Jak nie wyjdziemy, będzie obciach", ale mamy szanse jak mało kiedy... byle tylko mądrze to rozegrać i grać swoje... Cholernie szkoda, że gramy na otwarcie z Grekami :/ Bo to będzie najtrudniejszy mecz w grupie. Grecy ustawią się całą jedenastką na własnej połowie i będą czekać na kontrę, a wszyscy wiemy jak nam wychodzi atak pozycyjny... Stawiam na remis z Grekami... Potem nie mam pojęcia, ale liczę, że z naszą publicznością Czechów i Rosjan ogramy...
Co do samego losowanie i układu grup - Ja jak zobaczyłem, że mamy Grecje i Czechy to szczerze mówiąc liczyłem, że dostaniemy Anglię... Z Anglią jest taki paradoks, że mają warunki reprezentacyjne jak mało kto, a nie potrafią tego kompletnie wykorzystać. W boksie mówiło by się o nich, że jest to "zawodnik z nazwiskiem, ale już Past Prime", czyli taki gigant, którego można ograć i się tym szczycić. Cytując Jurka Dudka - "Jak nie wyjdziemy, będzie obciach", ale mamy szanse jak mało kiedy... byle tylko mądrze to rozegrać i grać swoje... Cholernie szkoda, że gramy na otwarcie z Grekami :/ Bo to będzie najtrudniejszy mecz w grupie. Grecy ustawią się całą jedenastką na własnej połowie i będą czekać na kontrę, a wszyscy wiemy jak nam wychodzi atak pozycyjny... Stawiam na remis z Grekami... Potem nie mam pojęcia, ale liczę, że z naszą publicznością Czechów i Rosjan ogramy...
Rzucony w wir zajęć, pochłonięty ambitnym planem tworzenia...
W sumie, to można by zorganizować konkurs, kto dobrze wytypuje miejsca w tabeli ;)
Moim zdaniem:
Grupa A
1. Rosja
2. Polska (oby, kurde, oby)
3. Czechy
4. Grecja
Grupa B
1. Niemcy
2. Holandia
3. Portugalia
4. Dania
Grupa C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
Grupa D
1. Anglia
2. Szwecja
3. Francja
4. Ukraina
Moim zdaniem:
Grupa A
1. Rosja
2. Polska (oby, kurde, oby)
3. Czechy
4. Grecja
Grupa B
1. Niemcy
2. Holandia
3. Portugalia
4. Dania
Grupa C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
Grupa D
1. Anglia
2. Szwecja
3. Francja
4. Ukraina
Bycie normalnym to najgłupsza rzecz, do której można dążyć
- yarpen.zirgin
- Jay_Vicious
Coś, co Kubusie lubią najbardziej :) typować wyniki :) W mojej ocenie (z drobnym komentarzem) będzie to wyglądać następująco:
GRUPA A:
1. Rosja
2. Grecja
3. Polska
4. Czechy
Pamiętając dobrą i solidną grę Rosjan z Euro 2008 myślę, że Rosja wyjdzie z grupy z pierwszego miejsca. Mają dobrych graczy, którzy grają w najsilniejszych ligach europejskich (Anglia, Niemcy). Z drugiego miejsca liczę na dobrą grę Greków (sentyment), którzy ulegną tylko Rosjanom. Z grupy niestety nie wyjdą Polacy i Czesi. Ci ostatni nie mają aktualnie dobrego składu, który mógłby coś zwojować na Euro.
GRUPA B:
1. Niemcy
2. Holandia
3. Portugalia
4. Dania
Niemcy to czołówka światowa, mają rewelacyjny skład i motywację do gry (nie tak jak co niektórzy). Holendrzy i Portugalczycy stoczą bój o awans w przedostatnim meczu grupy i myślę, że zwycięsko wyjdzie z tego Holandia. Holendrzy grają 2-3 napastnikami z wysuniętym van Persie'm i porównując ich do jednego napastnika Portugalii ze skrzydłowymi (Ronaldo) według mnie Holandia rozgromi Portugalię. Dania ma aspiracje, jednak nie dadzą rady.
GRUPA C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
Tutaj nie ma innej możliwości, by ktoś inny zajął pierwsze miejsce w grupie. Hiszpanie to światowa potęga, zdobywcy ME i MŚ w ciągu dwóch lat. Rewelacyjny skład. Włosi zajmą drugie miejsce kosztem nijakiej Irlandii i nieźle grającej Chorwacji.
GRUPA D
1. Anglia
2. Francja
3. Szwecja
4. Ukraina
Anglicy z Rooneyem i odmłodzonym składem myślę, że zajmą pierwsze kosztem Francuzów. Francuzi jednak także posiadają dobrych i młodych zawodników i to oni zajmą miejsce za Anglikami. Jeden Ibrahimovic w Trzech Koronach nie da rady, podobnie jak Ukraińczycy.
Ćwierć-finały
1. Rosja - Holandia 1:2
2. Niemcy - Grecja 3:0
3. Hiszpania - Francja 1:2
4. Anglia - Włochy 0:2
1. ćwierć-finał bez wątpienia wygrają Holendrzy, choć pamiętajmy bolesną porażkę Oranje, przegrywając z Rosjanami 1:3 w ćwierć-finale tej samej imprezy 4 lata wcześniej.
2. ćwierć-finał wygrają Niemcy stosunkowo wysokim wynikiem.
3. ćwierć-finał? Osobiście kibicuję Francuzom, by zaszli jak najdalej, jednak może być problem ograć Mistrzów Świata
4. ćwierć-finał to epickie starcie, stawiam na rzuty karne, w których Włosi dokopią Anglikom.
Pół-finały
Holandia - Niemcy 1:2
Francja - Włochy 1:0
Tutaj mam dylemat, wszystkie 4 drużyny są silne i dobrze skonstruowane. Myślę, że Niemcy wygrają z Holendrami w 90-ciu minutach, szanse na zwycięstwo może dać młody Muller, Gomez czy Ozil. Drugi pół-finał to kolejne starcie gigantów, w którym zwycięża odmłodzona ekipa Francji
Finał
Niemcy - Francja
Tutaj zostawiam Wam komentarz :) Biorąc pod uwagę ranking, finał powinni wygrać Niemcy, choć pamiętajmy, że Francuzi są nieobliczalni :) (headshot Zidane ;p )
GRUPA A:
1. Rosja
2. Grecja
3. Polska
4. Czechy
Pamiętając dobrą i solidną grę Rosjan z Euro 2008 myślę, że Rosja wyjdzie z grupy z pierwszego miejsca. Mają dobrych graczy, którzy grają w najsilniejszych ligach europejskich (Anglia, Niemcy). Z drugiego miejsca liczę na dobrą grę Greków (sentyment), którzy ulegną tylko Rosjanom. Z grupy niestety nie wyjdą Polacy i Czesi. Ci ostatni nie mają aktualnie dobrego składu, który mógłby coś zwojować na Euro.
GRUPA B:
1. Niemcy
2. Holandia
3. Portugalia
4. Dania
Niemcy to czołówka światowa, mają rewelacyjny skład i motywację do gry (nie tak jak co niektórzy). Holendrzy i Portugalczycy stoczą bój o awans w przedostatnim meczu grupy i myślę, że zwycięsko wyjdzie z tego Holandia. Holendrzy grają 2-3 napastnikami z wysuniętym van Persie'm i porównując ich do jednego napastnika Portugalii ze skrzydłowymi (Ronaldo) według mnie Holandia rozgromi Portugalię. Dania ma aspiracje, jednak nie dadzą rady.
GRUPA C
1. Hiszpania
2. Włochy
3. Chorwacja
4. Irlandia
Tutaj nie ma innej możliwości, by ktoś inny zajął pierwsze miejsce w grupie. Hiszpanie to światowa potęga, zdobywcy ME i MŚ w ciągu dwóch lat. Rewelacyjny skład. Włosi zajmą drugie miejsce kosztem nijakiej Irlandii i nieźle grającej Chorwacji.
GRUPA D
1. Anglia
2. Francja
3. Szwecja
4. Ukraina
Anglicy z Rooneyem i odmłodzonym składem myślę, że zajmą pierwsze kosztem Francuzów. Francuzi jednak także posiadają dobrych i młodych zawodników i to oni zajmą miejsce za Anglikami. Jeden Ibrahimovic w Trzech Koronach nie da rady, podobnie jak Ukraińczycy.
Ćwierć-finały
1. Rosja - Holandia 1:2
2. Niemcy - Grecja 3:0
3. Hiszpania - Francja 1:2
4. Anglia - Włochy 0:2
1. ćwierć-finał bez wątpienia wygrają Holendrzy, choć pamiętajmy bolesną porażkę Oranje, przegrywając z Rosjanami 1:3 w ćwierć-finale tej samej imprezy 4 lata wcześniej.
2. ćwierć-finał wygrają Niemcy stosunkowo wysokim wynikiem.
3. ćwierć-finał? Osobiście kibicuję Francuzom, by zaszli jak najdalej, jednak może być problem ograć Mistrzów Świata
4. ćwierć-finał to epickie starcie, stawiam na rzuty karne, w których Włosi dokopią Anglikom.
Pół-finały
Holandia - Niemcy 1:2
Francja - Włochy 1:0
Tutaj mam dylemat, wszystkie 4 drużyny są silne i dobrze skonstruowane. Myślę, że Niemcy wygrają z Holendrami w 90-ciu minutach, szanse na zwycięstwo może dać młody Muller, Gomez czy Ozil. Drugi pół-finał to kolejne starcie gigantów, w którym zwycięża odmłodzona ekipa Francji
Finał
Niemcy - Francja
Tutaj zostawiam Wam komentarz :) Biorąc pod uwagę ranking, finał powinni wygrać Niemcy, choć pamiętajmy, że Francuzi są nieobliczalni :) (headshot Zidane ;p )
"You don't love a woman because she is beautiful, but she is beautiful because you love her."
- Diane Ackerman
Engaged
;*
- Diane Ackerman
Engaged
;*
W związku z Euro odświeżam temat bo po co zakładać kolejny? Jakie macie przewidywania, nadzieje? :D
Meczyk już jutro więc nerwy coraz większe. Wyczuwam zwycięstwo, w końcu...Myslę, że 2:0 dadzą radę chłopaki, tylko trzeba to złożyć w całość bo grać komu jest. Chociaż patrząc na to jakich Belgia ma piłkarzy a nie gra na największych imprezach nie ma co się podniecać...
Faworyci? Niemcy, Hiszpania, Holandia, ale wg mnie Francuzi namieszają. Szwedzi też mogą zajść daleko. Anglicy nie wyjdą z grupy...Współgospodarzom też szans nie daję. Ale to piłka tu nie takie rzeczy się dzieją...
Meczyk już jutro więc nerwy coraz większe. Wyczuwam zwycięstwo, w końcu...Myslę, że 2:0 dadzą radę chłopaki, tylko trzeba to złożyć w całość bo grać komu jest. Chociaż patrząc na to jakich Belgia ma piłkarzy a nie gra na największych imprezach nie ma co się podniecać...
Faworyci? Niemcy, Hiszpania, Holandia, ale wg mnie Francuzi namieszają. Szwedzi też mogą zajść daleko. Anglicy nie wyjdą z grupy...Współgospodarzom też szans nie daję. Ale to piłka tu nie takie rzeczy się dzieją...
Tak, np. mecz w lidze madagaskarskiej 149:0 :mrgreen:Piotrek15 pisze: Ale to piłka tu nie takie rzeczy się dzieją...
Co do Euro - fajnie, myślę że będzie co oglądać. Jeżeli (miejmy nadzieję) wygramy z Grecją to mamy dużą szansę wyjść z grupy, ale jeśli przegramy to "nic się nie stało" będzie się śpiewało, bo nie wierzę, że z Rosją byśmy sobie dali radę. Jako mistrzów chciałbym zobaczyć Niemców, choćby dlatego, że są tam piłkarze Bayernu, którzy w ostatnim sezonie byli ciągle drudzy (w końcu Polacy by coś wygrali - co z tego że tylko dwaj)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości." - Albert Einstein
Bardzo sympatyczny artykulik ---> http://dwunasty.wp.pl/wid,14555350,aktu ... caid=1e97b , aż się miło czyta :) Plusik dla Ikera.
.
Kontra trio z Borussi, a później uważna obrona.
Jak nie pozwolimy ruskim hasać środkiem to nie będą się tak prezentować jak w meczu z Czechami, w którym mieli MNÓSTWO miejsca. Wydaje mi się, że Czesi zagrali z nimi zbyt otwarty futbol. Nawet jak nasz trener nie jest za bardzo ogarnięty to sami zawodnicy powinni to przeanalizować ;p
A tutaj na poprawę humoru - relacja radiowa Tomasza Zimocha, autora klasycznych cytatów w stylu "Panie Turek, kończ pan to spotkanie" ;] http://www.youtube.com/watch?v=3tS2K1uLFf4
Dawać pana Tomasza do TV ;P
Ps. Bardzo przyjemnie ogląda się mecz w towarzystwie kilkudziesięciu tyś fanów :) mimo tego, że nie jest się na stadionie
Jak nie pozwolimy ruskim hasać środkiem to nie będą się tak prezentować jak w meczu z Czechami, w którym mieli MNÓSTWO miejsca. Wydaje mi się, że Czesi zagrali z nimi zbyt otwarty futbol. Nawet jak nasz trener nie jest za bardzo ogarnięty to sami zawodnicy powinni to przeanalizować ;p
A tutaj na poprawę humoru - relacja radiowa Tomasza Zimocha, autora klasycznych cytatów w stylu "Panie Turek, kończ pan to spotkanie" ;] http://www.youtube.com/watch?v=3tS2K1uLFf4
Dawać pana Tomasza do TV ;P
Ps. Bardzo przyjemnie ogląda się mecz w towarzystwie kilkudziesięciu tyś fanów :) mimo tego, że nie jest się na stadionie
.
Bał się porażki - pomimo, iż remis to też porażka i no i chyba nie ma zaufania do dublerów, a tak na wesoło to już chyba lepiej żeby grali ci Adamiakowie z reklamy Biedronki. Santos go porobił jak chciał.doriano pisze:Ma ktoś jakieś logiczne wytłumaczenie czemu Smuda nie dokonał wczoraj ani jednej (nie licząc tej wymuszonej) zmiany?
Wkurzające jest to, że pewien zawieszony poseł może triumfować - chociaż może miał trochę racji co do przyjmowania odpadków z bogatych stołów, może faktycznie już lepiej było przyznać obywatelstwo kilku graczom z polskiej ligi - np. Arboledzie, bo już o takiej podstawie jak szkółki piłkarskie przy klubach i wychowanie klasowych zawodników jak np. Lewandowski już nie wspomnę.
Jeżeli Grecy nastukają we wtorek Czechom to zamiast meczu o wszystko z Rosją i o honor z Czechami zagramy dwa razy o honor.
Ostatnio zmieniony sob 09 cze, 2012 11:44 przez jans21, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Rosją byleby remis był, wtedy tylko z Czechami wygrać i już cieszymy się drugim miejscem w grupie (bo nie wierzę, że Grecy coś z Rosjanami ugrają). A wczorajszego Smudy mi się nie chce nawet komentować...
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości." - Albert Einstein
Jest takie przysłowie, że lepsza jest armia zajęcy pod wodzą lwa niż armia lwów po wodzą zająca i to właśnie pasuje do pasywnego polskiego trenera.
A co do dalszych losów Greków - to kwalifikują się cały czas na EURO, grali na Mundialu w RPA, a pod wodzą Santosa z około 20 meczów przegrali chyba tylko raz z Rumunią, kiedy Santos eksperymentował ze składem - jeśli wygrają z Czechami, a my dostaniemy lanie od Rosji ( co jest niestety bardzo prawdopodobne, chociażby dlatego że tamci mają lepszych dublerów ) - to nie wierzę aby Rosja i Grecja chciały sobie zrobić w trzecim meczu krzywdę skoro remis da im obu wyjście z grupy.
Nie mamy za dobrej obrony, a nawet jeśli jesteśmy tutaj za równi z Rosją, to porównanie sił ofensywnych wypada zdecydowanie na korzyść Rosjan.
A co do dalszych losów Greków - to kwalifikują się cały czas na EURO, grali na Mundialu w RPA, a pod wodzą Santosa z około 20 meczów przegrali chyba tylko raz z Rumunią, kiedy Santos eksperymentował ze składem - jeśli wygrają z Czechami, a my dostaniemy lanie od Rosji ( co jest niestety bardzo prawdopodobne, chociażby dlatego że tamci mają lepszych dublerów ) - to nie wierzę aby Rosja i Grecja chciały sobie zrobić w trzecim meczu krzywdę skoro remis da im obu wyjście z grupy.
Nie mamy za dobrej obrony, a nawet jeśli jesteśmy tutaj za równi z Rosją, to porównanie sił ofensywnych wypada zdecydowanie na korzyść Rosjan.
- Ferraristka
Chcę przypomnieć, że Grecy podczas Euro 2008 przegrali z Rosjanami tylko 0:1, a skład zmienił się i u jednych i u drugich tylko 3 piłkarzami :) Czesi też mogą jeszcze wyjść na 2 miejscu ;-) każdy ma szansę być drugi :) i piłka jest nieprzewidywalna, co pokazali Grecy, gdy wygrali Euro w 2004 roku :)
"I'm so proud about the people around who support me more than ever,more than 100%,much more than I expected" F.Massa
Się nie zgodzę... Dania grała mądrze. Wiedzieli, że mieli mniejsze umiejętnosci techniczne, więc się cofnęli, ale zakładali ładne kontry. Holandia natomiast dobrze grała do momentu strzału - i została za to należycie ukarana.doa1996 pisze:Dania - Holandia wynik odwrotny od gry
Zwyciężają tylko tacy, którzy nie tracą wiary.
mafico, Co do Niemcy-Portugalia wygrali lepsi, skoro Portugalczycy nie potrafili trafić w bramkę to jest to ich problem. Nie gdybajmy. Przerażała mnie w tym meczu skrupulatność sędziego.
Co do "Naszych" to jak dla mnie np. Özil jest bardziej Niemiecki niż Obraniak Polski więc patrzmy lepiej na swój plac zamiast śmiać się z kogoś.
Co do "Naszych" to jak dla mnie np. Özil jest bardziej Niemiecki niż Obraniak Polski więc patrzmy lepiej na swój plac zamiast śmiać się z kogoś.
Scuderia Ferrari Marlboro fan since 1996 MSC fan since 1994
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.
Tak, chcę Hamiltona w Ferrari.