GP Włoch - dyskusje
Moderator: Moderatorzy
GP Włoch - dyskusje
Czas na ostatnie GP w sezonie GP2L 2008/2009. Wiadomo już, że Mistrzem Kierowców został Xcore. Gratulacje! Ale kto zdobędzie WCC?
Tor nie trzeba ściągać, jest już w grze.
Tor nie trzeba ściągać, jest już w grze.
ESPAÑA !!!
Po pierwszym treningu czas 1:33.0. Chyba całkiem nieźle. Jak na moja to z sekunde da rade jeszcze urwać.
Co do toru dwa przemyślenia (jak zwykle ;p)
Po pierwszy chyba troche przesadzili z wyboistością (chyba, że prawdziwa Monza też tak wygląda)
Po drugie, wjeżdzając na trawe czujemy jakbyśmy dalej jechali na asfalcie, a tak chyba być nie powinno. Generalnie pobocza dość mocno się różnią jeśli chodzi o tą Monze a całą resztę torów na których jeździliśmy.
Jak tutaj wjedziemy w piach to małe jest prawdopodobieństwo spina. Na pozostałych było to prawie jednoznaczne.
I drobna uwaga, ścinając szykanę po prostej start-meta okrążenie jest liczone, trzeba będzie na to zwrócić uwagę przy kwalifikacjach i w czasie wyścigu, żeby jakieś cwaniaczki sobie nie ułatwiły zadania.
Ale generalnie tor mi się podoba, pierwszy od jakiś 3 GP. Ale to wiedziałem już w momencie jak ujrzałem Monze w kalendarzu GP.
____
Sprawdziłem najszybsze kółko z GP2, w roku 2007 było to 1:31.595. Także jeśli nasza fizyka jest zbliżona do tej rzeczywistej, to tym bardziej cieszę się z czasu jaki uzyskałem.
Co do toru dwa przemyślenia (jak zwykle ;p)
Po pierwszy chyba troche przesadzili z wyboistością (chyba, że prawdziwa Monza też tak wygląda)
Po drugie, wjeżdzając na trawe czujemy jakbyśmy dalej jechali na asfalcie, a tak chyba być nie powinno. Generalnie pobocza dość mocno się różnią jeśli chodzi o tą Monze a całą resztę torów na których jeździliśmy.
Jak tutaj wjedziemy w piach to małe jest prawdopodobieństwo spina. Na pozostałych było to prawie jednoznaczne.
I drobna uwaga, ścinając szykanę po prostej start-meta okrążenie jest liczone, trzeba będzie na to zwrócić uwagę przy kwalifikacjach i w czasie wyścigu, żeby jakieś cwaniaczki sobie nie ułatwiły zadania.
Ale generalnie tor mi się podoba, pierwszy od jakiś 3 GP. Ale to wiedziałem już w momencie jak ujrzałem Monze w kalendarzu GP.
____
Sprawdziłem najszybsze kółko z GP2, w roku 2007 było to 1:31.595. Także jeśli nasza fizyka jest zbliżona do tej rzeczywistej, to tym bardziej cieszę się z czasu jaki uzyskałem.
- maka87-1992
- maka87-1992
- yarpen.zirgin
- yarpen.zirgin
Używam, ale start to jedna z wielu moich słabych stron. czasem mi wyjdzie lepiej, a czasem nie wyjdzie wogóle. Generalnie to jeśli nadal będzie GP2L, to mam nadzieję że przed kolejnym sezonem uda mi się popracować i poprawić wiele elementów które po prostu u mnie leżą.dudek2 pisze:Monster, a tak ogolnie, to ty uzywasz sprzegła na starcie? Bo coś powoli powoli startujesz :P